• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bractwa Rycerskie

I wszystko jasne.
Odpowiedz

Ja właśnie nosze się z zamiarem wstąpieia do bractwa. Mam nadzieję, że wszystko dobrze pójdzie Wink
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

Powiem Ci tylko ze bez znajomości wcale nie jest łatwo o przystąpienie do bractwa, i bycie "pełnoprawnym" członkiem
Odpowiedz

Arion napisał(a):I wszystko jasne.

wyjęłaś mi to z ust.
Odpowiedz

Kalin napisał(a):Powiem Ci tylko ze bez znajomości wcale nie jest łatwo o przystąpienie do bractwa, i bycie "pełnoprawnym" członkiem

Kto jak kto, ale ja mam znajomości Wink A przystąpienie do bractwa nie wyszło ode mnie tylko od znajomych ;]
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

Dakini: podobno to niehigieniczne Wink

Prisca: pamiętaj, że Krzyżacy to jedyna słuszna strona ;P Chyba że chciałabyś jakiś inny wiek odtwarzać ;]

Bez znajomości wcale ciężko nie jest wstąpić... Bo wstąpić może każdy, pozostać natomiast w bractwie już nie ;] Naprawdę dość szybko można się zorientować czego dana osoba szuka w bractwie i czy naprawdę pasjonuje się epoką i jej odtwarzaniem.
Odpowiedz

Czyli atrakcyjność (wg. was) tego zajecia wynika z jego domniemanej ryzykowności ??
Może i nie jestem bystry, ale zajebać potrafię !!
Odpowiedz

W żadnym wypadku.
Temat ryzyka przytoczyłam po to, by obalić tezę, jakoby rycerstwo było tępą zabawą dla bandy bezmyślnych bachorów, które nie mają co zrobić z czasem.
Odpowiedz

Nie wszędzie przyjmują z otwartymi ramionami. A utrzymać się jest zdecydowanie najtrudniej Smile
Ale jezeli ktoś to naprawde lubi i traktuje powaznie to da rade Smile
Odpowiedz

Królik, Królik, Królik...
Jeżeli masz gadać głupoty to lepiej wcale się nie odzywaj...
Zatruwasz atmosferę...

Zresztą czy ktoś z osób tu zebranych miesza z błotem Twoje hobby??
Nie!
Więc jeśli możesz to wbij sobie do tej twojej łepetyny że tak się z reguły nie robi!!
Owszem może ci się czyjeś zaineresowanie nie podobać, ale na litość boską daruj sobie takie uszczypliwe i sarkastyczne komentarze!!!
I nie chcę myśleć, że szły tu przede mną
Szeregi ludzi okrutnych jak los
Chcę tylko jedno poczuć na pewno
Że jest coś więcej niż strach i złość
Odpowiedz

wsumie to ja też należe do bractwa rycerskiego o ile to tak można nazwać. Rycerzami nie jesteśmy tylko wojami (tzn. ten jest kto jest Smile) Całe bracto dzieli się u nas na oddziały, jeden jest typowo do walki, a ten do którego nalerze ja jest "rzemieślniczy" Lepimy garnki, ja się powoli ucze roboty na krosnach, budujemy domy itp. Z założenia jesteśmy odzialem rusinów (nie wiem jak to odmienic, ludzi z rusi) ale powiewa też celtami (bunt zrobiliśmy ze chcemy mieć druidów Smile) .

a tu tak mniejwięcej o naszym grodze: http://www.trojmiasto.pl/ob.phtml?id_ob=1223
Nie ma co rozpaczać nad gasnącym slońcem. Początek był ciemnością, ciemność będzie końcem.
Odpowiedz

Zirael napisał(a):bunt zrobiliśmy ze chcemy mieć druidów Smile .

No i...???Macie cich? Laughing
Odpowiedz

ja bym chciała wstąpić do amazonek (znaczy tych co konno Big Grin ). Ale zielonego pojęcia nie mam, gdzie takie coś jest, znajomości też nie mam a i z czasem póki co będzie cienko...ale może za jakiś czas się uda mam nadzieję. No i z łuku bym chętnie postrzelała... szyć suknie też mogę ..trza by się nauczyć Big Grin
Taki strach odczuwa się patrząc w mrok i widząc tam coś, co przymierza się, by cię pożreć

[Obrazek: 482c918c35ffee755d8c200b0b956109.jpg]
Odpowiedz

Dla chcącego nic trudnego*^^*

Poza tym ja też bym chciała wstąpić do Bractwa...
Chęcie mam OGROMNE ale co z tego wyjdzie to nie wiem...
Etam...Jestem dobrej myśli Big Grin Big Grin Big Grin
Odpowiedz

Ja jestem w o tyle lepszej sytuacji, ze oni sami mnie chcieli Wink I dostalam propozycje wstapienia Wink
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 8 gości