• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Blind Guardian

super kapelaWink polecam każdemuWink
"Black metal charakteryzuje się tym, że nie jest nu-metalem, który to de facto metalem nie jest."
                                      aXe Rose
myśl przewodnia roku Big Grin
Odpowiedz

aXe Rose napisał(a):Już kurna LP ma przynajmniej lepsze teksty i przekazy od takiego BG! Jak słucham pełnego patosu, ekspresji i emocji godnych naprawdę lepszej sprawy (typu portret psychologiczny mordercy itd.) wokalu, który opowiada o takich pierdołach: "jaki to Gandalf jest potężny", to mnie ogarnia pusty śmiech. To już nawet LP "śpiewa" o bardziej istotnych rzeczach...

jak chcesz opowiesci o realnym zyciu(po co to komu?) i realnych sprawach to se wlacz peje albo liroya i spierdalaj
Odpowiedz

Nevermore napisał(a):
aXe Rose napisał(a):Już kurna LP ma przynajmniej lepsze teksty i przekazy od takiego BG! Jak słucham pełnego patosu, ekspresji i emocji godnych naprawdę lepszej sprawy (typu portret psychologiczny mordercy itd.) wokalu, który opowiada o takich pierdołach: "jaki to Gandalf jest potężny", to mnie ogarnia pusty śmiech. To już nawet LP "śpiewa" o bardziej istotnych rzeczach...

jak chcesz opowiesci o realnym zyciu(po co to komu?) i realnych sprawach to se wlacz peje albo liroya i spierdalaj
Dziękuję bardzo, wolę sobie włączyć Metallikę, która btw. muzycznie też bije na głowę "bardów".

Nie mówię tu o tekstach "o realnym życiu", ale TE teksty są kurwa DLA DZIECI! No jak slysze niektóre to mi się natychmiast przypomina "A hokus marokus to magia złych pokus, lecz misie zwyciężą, nagroda to sok". Ten sam poziom wokalny, tylko instrumentalnie bardzi są trochę lepsi.

Mercyful Fate też nie śpiewali o realnym życiu, ale Oni potrafili jakoś wywołać w człowieku niepokój i emocje inne niż pusty śmiech. Pewnie dlatego, że oni mieli klimat. BG go nie ma.
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

aXe Rose napisał(a):
Nevermore napisał(a):

Dziękuję bardzo, wolę sobie włączyć Metallikę, która btw. muzycznie też bije na głowę "bardów".

Nie mówię tu o tekstach "o realnym życiu", ale TE teksty są kurwa DLA DZIECI! No jak slysze niektóre to mi się natychmiast przypomina "A hokus marokus to magia złych pokus, lecz misie zwyciężą, nagroda to sok". Ten sam poziom wokalny, tylko instrumentalnie bardzi są trochę lepsi.

Mercyful Fate też nie śpiewali o realnym życiu, ale Oni potrafili jakoś wywołać w człowieku niepokój i emocje inne niż pusty śmiech. Pewnie dlatego, że oni mieli klimat. BG go nie ma.

Ale bzdury...
Odpowiedz

Atreju napisał(a):
Scully napisał(a):Potem jeszcze nie dawał za wygraną i wdrażał mi płytkę Nightfall in Middle-Earth, ale też coś mi w niej nie pasowało... i tak zarzuciłam zespół Wink
A nie myślałaś, żeby przed posłuchaniem umyć uszy? Wink
zaświadczam, że zrobiłam to bardzo dokładnie i tak nadal jakoś nie kocham tych wyczynów Wink
Odpowiedz

Tomash napisał(a):
KelThuz napisał(a):smiesz stawiac Blindow obok zespołów TEJ KLASY, co w/w? mam ci powiedziec, bys spierdalal, czy sam się domyslisz, że musisz wyjść i kupić bułki?

Tp była(a przynajmniej miała być Laughing ) IRONIA

Ironia - chujowy zespół...
[Obrazek: sbo3s4.jpg]
Odpowiedz

aXe Rose napisał(a):
Nevermore napisał(a):

I potem się ludzie dziwią, że Polska jest krajem głupków :? Idź synek zobacz, czy cię za stodołą nie ma...
Odpowiedz

Bardowie to moja ulubiona kapela. Słucham ich od ponad roku, a mimo to dopiero teraz zaczynam łapać fazy na niektóre piosenki. Ogółem wszystkie ich płyty mi się podobają. Są tylko niektóre piosenki, które totalnie schrzanili np. Barbara Ann :? . Słucham ich od ponad roku i jeszcze czuje niedosyt Big Grin . A Demons & Wizards... Miodzio Laughing . A jeśli ktoś ma coś przeciwko tej kapeli to, albo niechaj trzyma twarz zamkniętą, albo powie coskonstruktywnego, zamiast bluzgać i wrzucać im od Gumisiów Mad

BTW:Jestem zdziecinniały i dalej ogladam Gumisie Wink
GG:7378845

There are signs on the Ring,
Which make me feel so down,
There's one to enslave all rings,
To find them all in time,
and drive them into darkness,
forever they'll be bound
Odpowiedz

www.powermetal.pl/index.php?do=news&a_id=1002
Odpowiedz

DeMoN.|. napisał(a):www.powermetal.pl/index.php?do=news&a_id=1002

NO to bardowie kipnęli, od 4 lat nie nagrali studyjnej plyty, teraz ropad,Hansi nagrywa z shafferem DRUGA plytke D&W, niestety, to poczatek konca BG. KURWA MAC
Odpowiedz

Cytat:Nie mówię tu o tekstach "o realnym życiu", ale TE teksty są kurwa DLA DZIECI! No jak slysze niektóre to mi się natychmiast przypomina "A hokus marokus to magia złych pokus, lecz misie zwyciężą, nagroda to sok". Ten sam poziom wokalny, tylko instrumentalnie bardzi są trochę lepsi.

Pierwsza rzecz - klimat każdy odczuwa inaczej i nie masz prawa pisać, że bardowie go nie mają, skoro ty go nie widzisz.

Jeśli uważasz, że fantastyka to wymysł dla dzieci, to nie mamy o czym gadać - jest takie powiedzenie, że nie warto kłócić się z głupkiem, bo ludzie mogą nie zauważyć różnicy.
Odpowiedz

Przegenialny zespoł !! szczegunie płyta nightfall in middle earth !!....hansi ma jeden z najlepszych głosów muzyki !!
Odpowiedz

senatorninjayen napisał(a):Są tylko niektóre piosenki, które totalnie schrzanili np. Barbara Ann :?

Z tego co wiem Barbara Ann to jest cover Laughing

A poza tym gdzieś czytałem, że już znaleźli nowego perkusistę, a może to tylko jakieś plotki?? Nie wiem Big Grin
Spirits rideth with the ones that knows no fear
They are the Sons of northern darkness
Odpowiedz

Forgotten Sunrise napisał(a):
senatorninjayen napisał(a):Są tylko niektóre piosenki, które totalnie schrzanili np. Barbara Ann :?

Z tego co wiem Barbara Ann to jest cover Laughing

i to dobrze zagrany, nie wiem o co chodzi kolesowi.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

No właśnie też się zastanawiam. Cover jak cover, miłe urozmaicenie, a to że nie jest to już taki typowy Blind Guardian(bo według mnie nie brzmi jak większosc kompozycji BG) to chyba dobrze, bo lepiej zrobic cover nieodbiegający zbytnio od oryginału i zrobic to dobrze, niż zrobic po swojemu i totalnie zjebac co się niestety czasem zdarza.
Spirits rideth with the ones that knows no fear
They are the Sons of northern darkness
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości