Blind Guardian -
Katiria - 10-13-2004
Kto nie zna ten bluźniercą jest!!!
-
TisH - 10-13-2004
Czy bluznierca to nie wiem, ale jakbys poczytala posty na tym forum, to bys wiedziala, ze BG ma tu swoich fanow...

hock:
-
Katiria - 10-13-2004
Eh...Jestem tu nowa, poza tym nigdzie nie zauważyłam takiego tematu, więc takowy założyłam...
A z tym bluźnierstwem to żartowałam
Re: Blind Guardian -
Windir - 10-13-2004
Katiria napisał(a):Kto nie zna ten bluźniercą jest!!! 
znam i lubie
-
MasterGrucha - 10-13-2004
Można by o tym zespole dużo pisać... ale nie chce mi się i nie mam czasu. (ach to lenistwo) Więc powiem krótko w jednym zdaniu.

Blind Guardian jest świetny.
-
Naz - 10-13-2004
Świetny zespół... Szczególnie podoba mi się płyta "Imaginations From The Other Side"
- Anonymous - 10-13-2004
Bardzo lubię muzykę Blind Guardian, którzy po wydaniu Nightfall In The Middle Earth pokazali światu, że dla ich muzyki nie ma limitów. Ich muzyka staje się lepszą, bardziej złożoną i co za tym idzie wspanialszą. Nightfall In The Middle Earth jest jednym z największych wydarzeń w historii metalu.
-
Alucard - 10-14-2004
u mnie z Bg to jest nawet smieszna historia. jeszcze 4 lata temu sluchalem techna, pewnego dnia brat przyniosl bg do domu i zaczal sluchac na sluchawkach .ja jako fan techniawy( buehehhe) wygwizdalem go) po jakims czasie brejdak( brat ) gdzies poszedl a ja sobie siadlem by posluchac mp3 na kompie tak sie zlozylo ze niezmienilem bg .tydzien pozniej zaczolem zaposzczac wlosy i od tamtej pory zaczela sie moja przygoda z metalem. Bg zawdzieczam duzo i osobiscie uwazam go za najlepszy zespol power metalowy .
-
Alucard - 10-14-2004
Grucha ten teksior z heart of stel tez go z kumpel przetlumaczylismy:
wstan i walcz
zyj jak chce serce
jeszcze jeden raz
juz smierc pokonac czas
koncuwka chyba tu jest lepsza nieprawdaz

?
-
TisH - 10-14-2004
Naz napisał(a):Świetny zespół... Szczególnie podoba mi się płyta "Imaginations From The Other Side" 
To dlaczego placzesz?

Osobiscie tez najbardziej lubie "Imaginations..." i ostatnimi czasy ciagle tej plyty slucham
-
zdenka88 - 10-14-2004
Blind je Rox i wogóle ql ale Metallica OWNZ ALL
-
jean - 10-14-2004
Metallica - a good band gone wrong way...
BG zdecydowanie jest świetnym zespołem. Solowe projekty Hansiego też zasługują na uwagę. Często śpiewa jako back-up vocal, no i mamy też D&W... 8)
-
Naz - 10-14-2004
TisH napisał(a):Naz napisał(a):Świetny zespół... Szczególnie podoba mi się płyta "Imaginations From The Other Side" 
To dlaczego placzesz?
Osobiscie tez najbardziej lubie "Imaginations..." i ostatnimi czasy ciagle tej plyty slucham 
Płacze bo ta płyta zawsze bardzo mnie wzrusza. Szczególnie sam "Imaginations...", "Bright Eyes" i "And The Story Ends". Piękne dzieła...
-
Katiria - 10-15-2004
Taaa....stary dobry Blind....hmmm....
Heh..Kiedy pomyślę sobie jak zaczęła się moja przygoda z Blind'em to śmiać mi się chce...
Przez przypadek dorwałam płytkę "Night At The Opera", która przez większość ludzi jest potwornie krytykowana, a mnie po prostu urzekła....nie wiem czy klimatem...techniką czy wokalem...ale tym "czymś" nieokreślonym i z to Bardów uwielbiam!!!
Kidy zaczęłam poszukiwać wśród znajomych reszty płyt i kiedy usłyszałam ich pierwszą płytę "Battalions Of Fear" to szczena mi opadła do ziemi...i stwierdziłam że chcę więcej(bez skojarzeń proszę

)
I w taki oto sposób jestem dzisiaj wierną fanką tego wspaniałego zespoł...
A moja ulubiona płyty to "Nightfall In Middle-Earth", "Battalions Of Fear" i "Somewhere Far Beyond"
-
MasterGrucha - 10-15-2004
Alucard napisał(a):Grucha ten teksior z heart of stel tez go z kumpel przetlumaczylismy:
wstan i walcz
zyj jak chce serce
jeszcze jeden raz
juz smierc pokonac czas
koncuwka chyba tu jest lepsza nieprawdaz
?
w orginale jest "I'm not afraid to die" - czyli "zginąć nie boje się", twoje "juz smierc pokonac czas" nie pasuje. No i smierci nie da się pokonać...