• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Behemoth

ile masz lat??iI ile klas skonczyles??
Odpowiedz

Cytat:Toś pokazał Behemoth umarł wraz z płytą "Grom" która byłą powiedzmy w 75% "CZysta" pozniejszy DM to juz tlyko komercha i promowanie wlasnej glupoty. AMen.

wczesny bejemot mial klimat faktycznie..ale pozniejszy to juz calkiem inny zespol. ciezkie i <z plyty na plyte> coraz bardziej zaawansowane technicznie granie, ktore rowniez imho jest zajebiste. a to , ze Nergal skomercjalizowal siebie i zespol to inna bajka , juz bardziej smutna....
[Obrazek: tnbm-emblem.png]
Odpowiedz

Hallvard napisał(a):a to , ze Nergal skomercjalizowal siebie i zespol to inna bajka , juz bardziej smutna....
Jezeli cos stalo sie komercyjne, ale nadal jest dobre to chyba nie ma co plakac.
m a s t e r s o f m e t a l, a g e n t s o f s t e e l !
Odpowiedz

no wlasnie tu wchodzi kwestia podejscia. wiesz godzenie sie na wycinanie jakis kawalkow z teledysku, bo sa obrazliwe, tylko dlatego by mogl on byc puszczany na vivie troche koliduje jednak z ogolnym pojeciem chyba death/black metalu....z drugiej strony moznaby podziwiac czlowieka, ktory spokojnie sie utrzymuje robiac to co sprawia mu najwieksza satysfakcje....i to w dobrym wykonaniu.
Odpowiedz

Było już tutaj o DVD Behów (CRush.fUKK.CReate)?
Odpowiedz

Hallvard napisał(a):ciezkie i <z plyty na plyte> coraz bardziej zaawansowane technicznie granie, ktore rowniez imho jest zajebiste.
A dla mnie nie zajebiste.Taki tam grany na jedno kopyto 'polski death metal' byle by byl growl i blasty przez cały kawałek.
Odpowiedz

"From The Pagan Vastlands" jest interesujące, czyste, nie przepadam za płytowymi nagraniami, ale koncerty jednak mają to "coś"...
This body makes me feel eternal. All this pain is an illusion...
Odpowiedz

Behemoth wszedł właśnie w ostatnią fazę nagrań kompozycji na nową płytę w gdańskim studiu RG. Nergal, lider trójmiejskiej formacji, zapewnił fanów, że dotychczasowe efekty przerosły jego oczekiwania.

Przypomnijmy, że od grudnia 2006 zespół pracuje nad swoim najnowszym albumem, "The Apostasy". Oto sprawozdanie z sesji autorstwa Nergala:

- Od stycznia walczyliśmy z gitarami. Tym razem, po raz pierwszy w historii tego zespołu użyliśmy trzech różnych wzmacniaczy. Na każdą stronę nagrywałem po dwie gitary rytmiczne. Nie było to łatwe zadanie ale efekt jest bardziej niż zadawalający. Miksując rózne gitarowe soundy stworzyliśmy a nie odtworzyliśmy jakość.

Behemoth zabawi w studiu Radia Gdańsk jeszcze dwa tygodnie w ciągu których nagrane zostaną partie solowe, wokalne oraz wszelkie dodatkowe instrumenty.

- Orion właśnie zakończył nagrywanie linii basu. Czy muszę dodawać, że efekt kruszy mury Jerozolimy (śmiech)? Wczoraj komisyjnie odsłuchaliśmy całości i nie potrafiłem ukryć swojego entuzjazmu. Mimo, że wciąż walczymy z materią i zostało nam sporo pracy, powoli zaczynam odczuwać satysfakcję. "The Apostasy" to z pewnością najbardziej wymagający album z dotychczasowych. Nad żadną płytą nie spędziliśmy tyle czasu, żadnej płycie nie poświęciliśmy tyle energii i uwagi.

- W zeszłym tygodniu mieliśmy gościa specjalnego w utworze "Inner Sanctum". Nie chcę w tej chwili zdradzać nazwisk, ale jestem przekonany, że będzie to spora niespodzianka. W efekcie powstał chyba najbardziej złowieszczy numer na tej płycie, który klimatem ociera się o soundtrack...nie mogę się doczekać, aż nagramy w nim partie wokalne! Za dwa tygodnie lecę do Uppsali, spotkać się z Danielem Bergstrandem by rozpocząć miks płyty.

Więcej wiadomości pojawi wkrótce. Ttymczasem już teraz na oficjalnej stronie Behemoth, a także w serwisach YouTube i MySpace można obejrzeć najnowszy klip ze studia oraz zdjęcia z sesji, których autorem jest Krzysztof Sadowski.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wxlsZo82nuo[/youtube]
Odpowiedz

Flying Corpse napisał(a):Taki tam grany na jedno kopyto 'polski death metal'

Precyzja argumentów robi piorunujące wrażenie.
Odpowiedz

behemoth jak dla mnie to bieda. a juz najgorszy jest ten caly nergal czytaliscie kiedys jego artykuly w misticu?? jaki on tam madry i inteligentny 2 tm 23 potrafi zjechac ze durne a w lustro jakos nie patrzy jak ma morde jk debil pomalowana i gwozdzie na rekach poprostu zal.pl

zeby nie bylo potrafie uznac ich klase 60 tys sprzedanych plyt to nie jest malo jak na taki zespol ale koles jest straszny i go nie lubie Big Grin
Who cares what you expect
What is politically correct?
All my ideas are in bad taste
Get off my case and...
Odpowiedz

Ty nie szukaj sobie chlopaka, tylko muzyki sluchaj.
Odpowiedz

Nergal to wporzo kolo, całkowicie pochłonięty tym co robi

nie uważam Behemotha za skomercjolizowany zespół jak to ktoś już ujmował. To że jakaś kapela jest popularna nie musi oznaczać, że od razu gra pod publike.
Odpowiedz

Wiesz, sa fakty , ktore za tym jednoznacznie przemawiaja. Np. to, ze wycial z najnowszego teleysku pewne fragmenty z papiezem , tylko dlatego , by na Vivie mozna bylo pokazywac, jednoczesnie siejac "tru" propagande anty- katolską...mysle , ze tak sie nie robi, bo sie hipokryzja rodzi..
Odpowiedz

wydaje mi się jednak, że ważniejszy jest w tym wszystkim tekst od obrazu
Odpowiedz

Wybaczcie ale nie chcialo mi sie czytac tych 20 str, ale z tego co przeczytalem to juz mi sie zygac chce. Ja b.lubie Behemoth i pierdoli mni to ze odeszli od swojej pierwotnej ideologji i ze sie moze z lekka sprzedaja bo kazda kapela zeby do czegos dojsc musiala sie po czesci sprzedac. I mozecie ich krytykowac, ale to wlasnie ich ozzy zaprosil na ozzfest.I pokazcie mi inny polski zespol ktory osiagnal wiecej.A przecie przed nimi jeszcze pare dobrych lat grania. Takie jest moje zdanie. Crying or Very Sad Laughing

Napisal Hallvard
Cytat:Np. to, ze wycial z najnowszego teleysku pewne fragmenty z papiezem , tylko dlatego , by na Vivie mozna bylo pokazywac, jednoczesnie siejac "tru" propagande anty- katolską...

z kad to wiesz. xd n/c
They can't stop us, let on try, for HEAVY METAL we will die.
A w 8 dzień bóg stworzył Heavy Metal I zobaczył ze to co stworzył jest dobre.
Odpowiedz