• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Anarchista pacyfista satanista

ten temat zostal juz poruszony w dziale o punku ale hmm chyba nie tylko punkow on dotyczy
punk-anarchista
black melatowiec-satanista
jak to jest muzyka koniecznie ciagnie za soba poglady typu satanizm,anarchizm ?
w naszej kochanej polsce utarlo sie juz punk anrchista .. a jak ktos ma dlugie wlosy i ubiera sie na czarno to na bank satanista ?
musze miec taka sama religie, poglady jak czlonkowie zespolu ktorego slucham ?

jak dla mnie totalna bzdura ale ciekawe co wy myslicie
cale zycie na debecie
Odpowiedz

Mnie to zwisa. Jakieś laski z mojej szkoły stwierdziły: Słucha metalu? Brudas!!! I już miałam wpieprz dostać :?
I've felt the hate rise up in me...
Odpowiedz

mi nie chodzi o to co jacys ludzie o tobie mysla tylko o ludzi ktorzy najglosniej krzycza ze sa anarchistami punkami a jak co do czego i sie spytasz czemu anarchia to rybka ..woda w ustach ;/
cale zycie na debecie
Odpowiedz

ja otwarcie przyznam ze nosze się jak typowy szatanista - na czarno + pieszczochy, ale w sobie mam tez duzo z punka (bunt), zwykłym melodyjnym rock'n'rollem nie pogardze, jak hipisi miłuje peace, a jakoś się nie faworyzuje z tym...
Być to nic trudnego... Trudniej jest przetrwać...
Odpowiedz

Emma napisał(a):mi nie chodzi o to co jacys ludzie o tobie mysla tylko o ludzi ktorzy najglosniej krzycza ze sa anarchistami punkami a jak co do czego i sie spytasz czemu anarchia to rybka ..woda w ustach ;/
A no bywają i takie przypadki. Ale cóż na to poradzić? Hmm...taki ktoś chyba po prostu nie ma na siebie pomysłu, a przeciez musi się pokazać jaki to on nie jest Wink Słucham bardzo różnej muzyki i nie identyfikuję się z żadną subkulturą. A to, że inni robia to za mnie... :?
I've felt the hate rise up in me...
Odpowiedz

Tomash no i wlasnie o to chodzi
cale zycie na debecie
Odpowiedz

Głupie stereotypy...
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Miriam napisał(a):Głupie stereotypy...

Nio Stereo To kaplica Kompletna ... Ale M A S C A R A ... Ludzie Powinni Wiedziec Ze Nie KAzdy Punk To anarchista CZt Pacyfista Nie KAzdy Pije Wina ... I Zgadzam Sie Z Tomashem ... Od tego Sie Ma Mozg Zeby Myslec ... ja Mam Wlasna Ideologie ... Mozna Powiedziec Ze Jestem Alucardysta Big Grin ... I Kazdemu Radze Obrac Sobie jakies Cele I Przekonania ... Oraz Jak Sie Zachowamy W danej Sytuacji ( Oczywiscie Wszystkiego nie Mozna Przewidziec - To Jest Bol ) ...
I'm not like you
So uplifted, hiding from the truth
I'm not like you
Overlooking, all in front of you

I'm not like you
I'm not like you
Odpowiedz

planowanie swojego zachowania z gory wydaje mi sie strasznie glupie
Big Grin Stay Happy Big Grin
Odpowiedz

Ja Nie Planuje ... ja tylko Rozwazam Sytuacje Jak Sie Zachowac W Danym momencie ...
I'm not like you
So uplifted, hiding from the truth
I'm not like you
Overlooking, all in front of you

I'm not like you
I'm not like you
Odpowiedz

Ja słucham szeroko pojętej muzyki rockowej: od Dire Straits poprzez Gn'R i Metallikę do Vadera... Noszę się jak szatanista Wink długie włosy, glany, czarne spodnie, koszulka zespołu i obowiązkowo rzemyk+mała pieszczocha na prawym ręku. Nie przeszkadza mi to we wierzeniu w Boga, choć nie jestem na pewno katolikiem - mam swoją własną wiarę, własnego boga, którego nie widzę sensu nazywać, itd. Najbliżej mi do deizmu... Jeśli już chodzi o moralność i zachowanie, jestem dość bliski satanizmowi La Veya, aczkolwiek nie podchodzę do tej filozofii bezkrytycznie - z jednymi aspektami się zgadzam, z innymi nie.
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

a black metalowiec to nie koniecznie satanista Tongue zresztą dużo ludzi w kręgach black jest np rodzimowiercami. Blackowiec może być też NSem NRem etc, a może też być człowiekiem wolnym od ideologii. Ktoś kiedyś powiedział że muzyka jest dodatkiem do ideologii, a może jednak jest odwrotnie. Ja nie wiem, ideologia to indywidualna sprawa każdego człowieka, z tym że wiążą się z tym pewne konsekwencje np stosunki: NR <---> anarchista TongueTongueTongue
Członek Nieoficjalnego Fanklubu Smakowitej acz Egocentrycznej Pani Scully(w skrocie NFSaEPS).

Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Sława! Sława!
Odpowiedz

eh eh idiotyzm. w myśleniu metal-brudas,stanaista, czy też punk-anarchista obiawiają się typowe dla ludzi : wścibstwo, rasizm (kulturowy Tongue), głupota, chamstwo, zazdrość (rzadziej), debilizmy i zwyczajny brak tolerancji.
mam znajomego, który powiedział mi kiedyś, że jak widzi metala, który ma długie włosy i słucha głośno "swojego metalu" w autobusie, to ma ochote mu zajebać (kolega też charakteryzuje się nienawiścią do żydów itp. choć rasistą, czy nacjonalistą bynajmniej nie jest - ot zwykły koleś), ale gdy zobaczy w szkole takiego metala, "normalnego" tyle ze glany i czarny ubiór, to nic do niego nie ma.
czesto nie rozumiem ludzi. o co im chodzi w takim poje*** myśleniu ?? czesto, gdy spotkam się z jakąś dyskryminacją czy też wścibstwem u jakiejś osoby (bez wg. na wiek) mam ochotę jej to wygarnąć na głos, czy też czasem zwymyślać taką osobę niebanalnymi przekleństwami !! po prostu nie wyrabiam, gdy widzę jak dana osoba potrafi być chamska i wścibska w stosunku do każęgo, bez względu na słuchaną muzykę !!!
osobiście ubieram się najzwyczajniej na świecie, choć powoli wzbogacam się w koszulki, bluzy, pieszczochy ( Angry ) i inną odzież w kolorach ciemniejszych. a TEJ muzyki słucham od dobrych paru lat.
nie mialem nigdy incydentów w związku z tym czego słucham, bo po moim stylu ubierania się nie mozna tego zauwazyc. ale to na pewno się zmieni, a ja zwyczajnie mam to w pupie.

a co do tych powszechnych stereotypów to idotyzm wcale nie trzeba się ubierać na czarno, aby być stanistą-anarchistą-pacyfistą-poganinem. - to kwestia wnętrza człowieka i jego poglądów, które, uważam, należy szanować, choćby były utopijne...

to tyle.
pozdrawiam Surprised
By moonlight we ride ten thousands side by side
With swords drawn held high our whips and armour shine
Hail to thee our infantry still brave beyond the grave
All sworn the eternal vow the time to strike is now
Odpowiedz

Mario1349
jak dla mnie BM moze byc anarchista ... mnie to rybka .. liczy sie Muzyka Smile
cale zycie na debecie
Odpowiedz

Emma napisał(a):Mario1349
jak dla mnie BM moze byc anarchista ... mnie to rybka .. liczy sie Muzyka Smile
to raczej niemożliwe Tongue
Członek Nieoficjalnego Fanklubu Smakowitej acz Egocentrycznej Pani Scully(w skrocie NFSaEPS).

Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Sława! Sława!
Odpowiedz