• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

American idiot

a skoro o Green Day to o American Idiot słów kilka:
- płyta genialna
- świetny kawałek "Holiday", "Jesus of Suburbia" i "She's a rebel"
- nie brakuje ballad jak "Wake me up when Septermer ends"
- grają szybciej, niż poprzednie płyty, ale wyczuwa się ten sam klimat
- 10/10
- nic dodać, nic ująć.
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
Odpowiedz

green day jest spoko, jedna z moich ulubionych kapel, obok offspringa
("kiedy gliny ogladały moja dupe w nadziei znalezienia tam narkotyków, pierdziałem na nich i próbowałem ich obsrac"- powiedzial SiD Vicious po wkroczeniu policji na jakichs ich koncert
Odpowiedz

Frustra napisał(a):- świetny kawałek "Holiday", "Jesus of Suburbia" i "She's a rebel"
no swietne kawalki...a Holiday to moj ulubiony kawalek z American idiot...
Odpowiedz

bardzo ciekawa plyta, podoba mi sie wiekszosc kawalkow, niestety nie moge teraz odsluchac bo pobudzilbym cala rodzine Wink a sluchawki gdzies w szafie sie kurza, zawsze lubie sluchac muzyke o ktorej topic przegladam, choc nie zawsze to mozliwe
up the irons!!!
Odpowiedz

Witam...
Green Day to świetny zespół, ale zdenerwowało mnie to co powiedzieli w ostatnim z wywiadów o Good Charlotte. Konkretnie to, że oskarżyli ich o to, iż nie są oni Punkami, ale zwykłym Boys-bandem... Crying or Very Sad Chłopaki z Good Charlotte(Joel i Benji), uważają Green Day'owców, za swój wzór i moim zdaniem nie powinni tak traktować, osób dla których są wzorem. Ale ogólnie zespół jest Cool !!! Najbardziej przypadła mi do gustu jedna z nowszych piosenek: "Bolevard of Broken Drams"... Pozdro dla wszystkich Punków!!! Angry Angry Angry
Odpowiedz

Drago666 napisał(a):Najbardziej przypadła mi do gustu jedna z nowszych piosenek: "Bolevard of Broken Drams"... Pozdro dla wszystkich Punków!!! Angry Angry Angry

"Boulevard of Broken Dreams" Tongue
Paszkwil (wł. pasquillo) to utwór literacki, często anonimowy lub publikowany pod pseudonimem, skierowany przeciw konkretnej osobie, ośmieszający ją w sposób oszczerczy i obelżywy.
Odpowiedz

Frustra napisał(a):
Drago666 napisał(a):Najbardziej przypadła mi do gustu jedna z nowszych piosenek: "Bolevard of Broken Drams"... Pozdro dla wszystkich Punków!!! Angry Angry Angry

"Boulevard of Broken Dreams" Tongue

rzeczywiscie strasznie punkowa piosenka... Wink
Odpowiedz

hmmm...przyznam że ,,American idiot,, to dobra płyta Wink Wink Wink Wink
ave jestem punkiem całkowicie oddanemu anarchii ...pUnX NOt DeaD
Odpowiedz

Cytat:Green Day to świetny zespół, ale zdenerwowało mnie to co powiedzieli w ostatnim z wywiadów o Good Charlotte. Konkretnie to, że oskarżyli ich o to, iż nie są oni Punkami, ale zwykłym Boys-bandem... Crying or Very sad Chłopaki z Good Charlotte(Joel i Benji), uważają Green Day'owców, za swój wzór i moim zdaniem nie powinni tak traktować, osób dla których są wzorem. Ale ogólnie zespół jest Cool !!! Najbardziej przypadła mi do gustu jedna z nowszych piosenek: "Bolevard of Broken Drams"... Pozdro dla wszystkich Punków!!
i green dayowcy dobrze powiedzieli , przeciez GC to boys-band - slyszeliscie ich ostatni kawalek "the chronicles of life and death" - czy jakos tak, jesli to jest punk rock to o-zone jest nastepca slayera , prosze cie cala ta ich plyta jest do doopy :!: nie moge tego sloochac - GD jest doozo lepszy.
Odpowiedz

Osobiscie wolę troszke mocniejsze granie niż GS i GD, aczkolwiek lubie ich pojedyncze kawalki, szczegónie, ze qmple grali ich cover na konkurscie i zajeli 1wsze miejsce Wink
,,Look down on me, you will see a fool.
Look up at me, you will see your lord.
Look straight at me, you will see yourself."
Odpowiedz

Drago666 napisał(a):Witam...
Green Day to świetny zespół, ale zdenerwowało mnie to co powiedzieli w ostatnim z wywiadów o Good Charlotte. Konkretnie to, że oskarżyli ich o to, iż nie są oni Punkami, ale zwykłym Boys-bandem... Crying or Very Sad Chłopaki z Good Charlotte(Joel i Benji), uważają Green Day'owców, za swój wzór i moim zdaniem nie powinni tak traktować, osób dla których są wzorem. Ale ogólnie zespół jest Cool !!! Najbardziej przypadła mi do gustu jedna z nowszych piosenek: "Bolevard of Broken Drams"... Pozdro dla wszystkich Punków!!! Angry Angry Angry

Jezus Maria, powiedz jeszcze tylko, że uważasz Good Charlotte za punka.. Crying or Very Sad

Zresztą, Green Day również nie ma nic z punkiem wspólnego..
Kup sobie schemat, schemat buntu
Schemat walki ze schematami
Patrz na innych, rób jak inni
Krzycz tak jak oni: "Precz z systemami!"
Odpowiedz

nataliaa napisał(a):
Drago666 napisał(a):Witam...

Jezus Maria, powiedz jeszcze tylko, że uważasz Good Charlotte za punka.. Crying or Very Sad

Zresztą, Green Day również nie ma nic z punkiem wspólnego..

A czego się spodziewałeś po kolesiu o ksywce Drago666
,który ma awatara z anarchią Laughing Green Day to naprawdę frajerski zespół. tak samo zresztą jak Offspring.
Odpowiedz

Nie zwróciłam uwagi jakoś.. Tongue

W sumie to też lubię GD, chociaż.. e tam, wiszą mi, lubię czasem posłuchać ale raczej tego co, w temacie, znaczy płyty gdzie dopiero zaczęli grać rocka [nie, nie punkrocka] wcześniejsze kawałki - czysty pop, do dupy.
Bynajmniej nie do dupy, bo popiaste..

Hm, dla mnie nie umywają się co do Offspringa.
Po prostu przy nich wypadają niezwykle blado.
Odpowiedz

Dla mnie Offspring czy Green Day to takie samo gówno. Rozumiem ,że ich muzyka może się komuś podobać ale nie należy tego utożsamiać z punkiem.
Odpowiedz

Cytat:Dla mnie Offspring czy Green Day to takie samo gówno. Rozumiem ,że ich muzyka może się komuś podobać ale nie należy tego utożsamiać z punkiem.

I tak nie wytłumaczysz, stary.. Tongue
Dla niektórych i Avril i Green Day i Good Charlotte to 100 % punx.

I zapomniałabym jeszcze o esencji punkrocka jaką jest AFI oczywiście.. Wink
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości