Forum Rockmetalshop
American idiot - Wersja do druku

+- Forum Rockmetalshop (http://forum.rockmetalshop.pl)
+-- Dział: Co mi w duszy gra... czyli dywagacje i dewiacje muzyczne }:-] (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-co-mi-w-duszy-gra-czyli-dywagacje-i-dewiacje-muzyczne)
+--- Dział: Punk/Hardcore (http://forum.rockmetalshop.pl/forum-punk-hardcore)
+--- Wątek: American idiot (/thread-american-idiot)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

American idiot - gabrysia - 10-10-2004

Green day - jak dla mnie najlepszy zespół grający muzę punkrockową. kocham ich płytkę dooki. jest genialna. przy nich offspring wysiada Smile) jakie są wasze opinie?

- Kalin - 10-10-2004

Słuchałem tego jak byłem mały Smile
Teraz raczej nie mam zdania o ich muzie , bo mój gust muzyczny się zmienił.

- Kamael - 10-11-2004

Nie bawi mnie to, interesuje mnie raczej prawdziwy punk rock ;P

- XdkyX - 10-12-2004

American Idiot to akurat jedna z lepszych plyt tego roku - mozna powiedziec ze w tym momencie zarowno Green Day jaki i sama plyta stanowia klase sami dla siebie.

nota bene zdziwilem sie ze po chu***** "Shenanigans" nagrali tak dobra plyte

- Slayerd - 10-27-2004

XdkyX napisał(a):American Idiot to akurat jedna z lepszych plyt tego roku - mozna powiedziec ze w tym momencie zarowno Green Day jaki i sama plyta stanowia klase sami dla siebie.

nota bene zdziwilem sie ze po chu***** "Shenanigans" nagrali tak dobra plyte

Polemizował bym na ten temat ale niech wam będzie nie wpierdalam się do gustów innych...

- Macias - 10-27-2004

Dookie to super plyta ale im dalej od niej tym gorzej. A ten american idiot to czysty koniunkturalizm. Modnie jest pluc na amerykanow to i oni pluja choc sami sa przeciez ze stanów. Ale plyta sie spodoba w Europie wiec luz kasa bedzie Wink

- schtoonkman - 11-01-2004

jak dla mnie green day lekko zajeżdza pop-punkiem, podobnie jak blink 182Smile ale nowa płyta być może będzie wielkim powrotem... ja tam z tej nowszej fali punka amerykańskiego lubię nofx i pennywise(właściwie te kapele liczą już sobie 15 lat, ale ciagle grają, no i wyglądają młodo:p)

- primuss - 11-26-2004

green day kojarzy mi sie z latwo rozpoznawalnym stylem grania i spiewania; juz od samego poczatku zespolu, co nie za dobrze o nich dla mnie swiadczy. no, z singli, kawalek, the day of you life, czy jakos tak, sry nie pamietam juz, jeszcze byl jakis odmienny. american idiot pozostawie bez komentarza.

- gabrysia - 11-26-2004

Ale Green Day jest w sumie jedynym zespołem, który lubię jeśli mowa o tym"pseudo" punku. Ich nowa płyta średnio mi się podoba, ale da się posłuchać Smile

- metallgirl - 11-28-2004

nom niezla byl ten kawalek jak sie go uslyszy gore 5 razy,a nie jak ciagle leci w radiu,przesto przestalam sluchac radia...tylko tan piosenka moze sie podobac...widzialam ich nastepny klip...klip wyglada jak broken-seether

- gabrysia - 11-28-2004

Eh, ja właśnie dlatego nie słucham radia, że tam ciągle puszczają jedne i te same piosenki. Do zrzygania. TV też żadko oglądam więc z najnowszymi teledyskami jestem do tyłu Smile

- metallgirl - 11-28-2004

gabrysia napisał(a):Eh, ja właśnie dlatego nie słucham radia, że tam ciągle puszczają jedne i te same piosenki. Do zrzygania. TV też żadko oglądam więc z najnowszymi teledyskami jestem do tyłu Smile

ciesz cie,ja tez przestalam i jakos zyje,muzyki z cd slucham,albo w necie,i jest ok...nie zaluje,ze nie ogladam komercyjnych stacji,gdzie 69% to reklamy,i komercyjnych piosenek w radio... Tongue

- Cesarzyk - 11-28-2004

A do którego gatunku to pasuje? Chyba do popu bardziej jak mniemam.

- XdkyX - 11-29-2004

Cesarzyk napisał(a):A do którego gatunku to pasuje? Chyba do popu bardziej jak mniemam.

a czy to wazne?

- Cesarzyk - 11-29-2004

Ważne. Bo dział nazywa się Punk/Hardcore a nie pop/disco/hiphopolo.