• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Alice In Chains

Blood napisał(a):a slyszal ktos,..

Jezeli jestesmy juz przy, "a slyszal ktos". Mieliscie okazje posluchac Tsunami Relief Benefit Show? http://www.aliceinchains.net/index_main.html

Co do numerow, to w sumie podaliscie jedne z lepszych, ale jak dla mnie "Queen Of The Rodeo" miazdzy ;) Zwlaszcza moment, z Fuck You!
Odpowiedz

Mnie miazdzy Bleed the Freak Wink
Odpowiedz

Blood napisał(a):Mnie miazdzy Bleed the Freak :wink:

Wiesz co dobre, chociaz patrzac na zawartosc Facelifta, znajduja sie tam lepsze numery ;) Przynajmniej imho.
Odpowiedz

Acrid napisał(a):
Blood napisał(a):Mnie miazdzy Bleed the Freak Wink

Wiesz co dobre, chociaz patrzac na zawartosc Facelifta, znajduja sie tam lepsze numery Wink Przynajmniej imho.
Caly Facelift jest swietny [;
Odpowiedz

http://muzyka.onet.pl/mr,1276614,wiadomosci.html

Wydaje się ze nikt nie zastąpi Layne Staleya a tu mosz. Słyszał ktoś tego Duvalla ? Ja słyszałem tylko pierwszą płytę solową Cantrella i śpiewał tam on sam więc owego Duvalla nie kojarzę. Opinie ?
Odpowiedz

No coz, juz od dawna szykowali sie do reaktywacji... a juz o wielu woklaistach slyszalam. Raz nawet, ze to Cantrell mial byc na wokalu Neutral
Ale nie slyszalam ich razem, wiec... nic nie moge powiedziec wiecej...
Odpowiedz

No nie, nienawidzę takich reaktywacji. Zamiast pozostać kapelą kultową wykręcają tak numer. Nie mówię, że cała wartość to był tylko Staley, ale bez niego to nie jest AiC tak samo, jak bez pokręconych riffów i specyficznwego basu. To jest po prostu oczywisty fakt i gdyby jeszcze rozpoczęli sobie pracę jako inny band, ew. z 1 coverem AiC to byłoby to uczciwe postawienie sprawy, a tak to wielki niesmak się we mnie budzi.
"All that's left to say is: Farewell"
Odpowiedz

Chyba jeszcze gdyby Cantrell stanął za mikrofonem(też słyszałem tą solową płytę na której śpiewał i nawet nieźle mu to wyszło) to by jakoś wyglądało, a tak to śnmierdzi ta cała reaktywacja strasznie
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):Chyba jeszcze gdyby Cantrell stanął za mikrofonem(też słyszałem tą solową płytę na której śpiewał i nawet nieźle mu to wyszło) to by jakoś wyglądało, a tak to śnmierdzi ta cała reaktywacja strasznie

Racja, przecież Cantrell spiewał w wielu kawalkach Aliceów i wychodziło mu to zajebiście (czytaj: alisowo Smile ) Mógł sam na wokalu wymiatać tym bardziej ze słychac bylo że dobrze mu to wychodzi (no i przede wszystkim: alisowo Smile )

No nic - posłuchamy - ocenimy...
Odpowiedz

Przypuszczalnie dzisiaj wypada kolejna rocznica śmierci Staleya. Przećpał jak wielu innych Sad Sad W jego krwi wykryto m.in. kodeinę (zaczynam się serio cieszyć że zerwałem z tym gównem).

[*]
Odpowiedz

Jesli Staley odszedł 5 kwietnia, to właśnie w 8 rocznice śmierci Cobaina. Cobaina też dzisiaj rocznica śmierci.
Z tego co ja słyszałem to Staley wziął jakąś chujową, mocną mieszankę, tylko nie pamiętam czego.
Sad Sad [*]
Odpowiedz

balzac napisał(a):Z tego co ja słyszałem to Staley wziął jakąś chujową, mocną mieszankę, tylko nie pamiętam czego.
Sad Sad [*]
Kokaina, a do tego hera i kodeina (czyli dwie pochodne morfiny) to w zupełności wystarczy, żeby się przekręcić.

Dla samej kodeiny, substancji popularnej, bo spotykanej w lekach bez recepty (np. Acodin), LD50 wynosi ok. 550 mg, czyli musiałby wziąć od zajebania dużo, ale jeśli zmieszał to z pozostałymi dwiema substancjami, to i konia by to zwaliło z nóg.
Odpowiedz

[*]
pieprzone nartkotyki...
Odpowiedz

Blood napisał(a):[*]
pieprzone nartkotyki...
Raczej pieprzona ludzka głupota
[Obrazek: cheshirecatcopyef2.jpg]
Odpowiedz

nie jestem fanka AIC, ale podoba mi się parę kawałków...m.in.Man in the box, Down in a hole (z unplugged), Love Hate Love i Would....reszta...taka sobie jak dla mnie....wolę Gn'R Big Grin
Gn'R.....You Could be Mine
Odpowiedz