• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

A zaczęło się...

Nosferatu napisał(a):
Hagall napisał(a):Moje początki to The Beatles,Madness,Eurythmics,Queen,Klaus Mitffoch,The Who i ZZ Top.Póżniej przyszła pora na Black Sabbath i AC/DC.
Pozdrawiam fana Klaus Mitffoch... no i Lecha Janerki przy okazji chyba Wink. Baaaardzo rzadko mozna obecnie uslyszec nazwe tej kapeli Sad - a szkoda - bo to chyba najlepszy nowofalowy polski zespol z lat '80...
Cześć Nosferatu ! Smile A propos Lecha Janerki i Klausa Mitffocha : jest to rzeczywiście najlepszy polski zespół z lat 80.Taka jest prawda.Ktoś może się ze mną wykłucać w tej kwestii i proponować Republikę,Klincz,Oddział Zamknięty albo Lady Pank.Ja z uporem maniaka obstaję przy swoim. Angry Janerka oprócz sporych umiejętności gry na basie posiada cudowny dar pisania w sposób prosty o surrealiżmie naszej rzeczywistości.Teksty ma świetne.Zmieniając lekko temat chciałbym namówic młodszych ode mnie do kupowania zawczasu płyt L.J.,żeby póżniej nie było tak jak w przypadku Jacka Kaczmarskiego (doceniony po śmierci,a szkoda). Sad
Odpowiedz

Od Iiron maiden i Bleck shabath
Odpowiedz

witam wszystkich bo jestem nowy wszystkiegio nie da się wypisać ale u mnie zaczeło się od starych kaset siostry głównie wilcy GNR i ira taki rock potem zaczołem się interesować republiką to było na jakieś pół roku przed śmiercą Ciechowskiego a po jego śmierci to słuchałem tego na okrąłopotem zachaczałem o Pink Floyd Kult i Kazik do tej pory podoba mi się kult z początku kariery no a teraz metallica czyli niezły przeglądzik wyszedł Smile no i ewolucja będzie się toczć dalej...
Odpowiedz

Noo ciekawe początki miałeś. Smile Całkiem dobre kapele,jak posłuchałbyś dodatkowo rocka z lat 60 byłbym zachwycony. Wink
P.S. Witaj na forum Kaktus !
When there's no more room in hell...
the dead will walk the Earth
Odpowiedz

hmm właściwie trudno powiedzieć, już jak byłam mała brat wpajał we mnie rock i metal Smile w 1 albo 2 klasie podstawówki bardzo lubiłam Kinga - T.Love Smile
teraz od reggae przez rock do metalu, zależnie od nastroju itp
Odpowiedz

no zeppeliny, doorsi to przeciesz klasyka musiało się
przewinąć jeśli o to ci chodzi hagall. Nie pisałem bo jak bym chciał moje wszystkie muzyczne fascynacje napisać to by zajeło troszke więcej Smile
Odpowiedz

A zaczęło sie od tego, żę mi dziadek puszczał Black Sabath i Iron Maiden. Potem było AC/DC, Metallica 'n' many moor Angry
[Obrazek: Slayer_logo.jpg]
Odpowiedz

Kaktus napisał(a):no zeppeliny, doorsi to przeciesz klasyka musiało się
przewinąć jeśli o to ci chodzi hagall. Nie pisałem bo jak bym chciał moje wszystkie muzyczne fascynacje napisać to by zajeło troszke więcej Smile
Ok,jak chcesz to wymieniaj chociażby i 100 kapel,nikt ci nie broni. Wink
Odpowiedz

Slayerd napisał(a):A zaczęło sie od tego, żę mi dziadek puszczał Black Sabath i Iron Maiden. Potem było AC/DC, Metallica 'n' many moor Angry
Fajnego masz dziadka Slayerd... Smile
Odpowiedz

heh, u mnie była długa droga i cały czas nieiwidze jej końca.

zaczęłem 5 lat temu od Nirvany i chwile późńiej wgłębiłem się w muzyke pojętą jako grunge. i szukając w niej nieco ambitniejszych rzeczy trafiłem na SoundGarden, który był mojim the best zespołem przez dłuuuugi czas(Chris Cornell miał we wczesnych latach 90 chyba jeden z najlepszych głosów jakie znam). podrodze zachaczałem o punkowe zespoły jak the Clash, Sex Pistols... w tym samym czasie kolega podrzucił mi płyte Korna, follow the leader, dzięki temu wzięło mnie też na metal i kolega co chwile podrzucał mi takie zespoły jak Metallica (której jakoś zawsze nie mogłem strawić), ajronsi, Slayer, Pantera itd. wkońcu nieświadomie podrzucił mi płyte zespołu Dream Theater, Images and Words, jednocześnie zanurzając się w gatunek prog metalu a DT stał się liderem w moim rankingu. i tak od roku jużBig Grin najdziwniejsze jest to że grunge i punk a Prog metal/prog rock to dwa odmienne wzajemnie wykluczające się gatunki
We shall live forever and cast out those less divine
Gods we will be - rulers of the sea - in our Grand Design

na czas nieokreślony log out...
Odpowiedz

Zaczęło się od mojej rodziny czyli szeregu "doczepionych" sióstr i innych znajomych, którzy co jakiś czas coś fajnego podrzucali, a że w efekcie były to różne płyty z empetrzy to od czego tak naprawdę się zaczęło niepamiętam.....
Smile
"...Inside my shell I wait and bleed..."
Odpowiedz

Ja zaczynałam zupełnie inaczej, bo mój brat słucha techno(wiem to nie jest za dobrze bo często się kłucimy o muze Sad ale co ja moge na to poradzić) i ja właśnie zaczynałam od ATB a potem Linkin Park, Papcha Roch??, Blinka 182 (troche Panku) a potem pozanłam kumpele co słucha Korna i uznałam że mi się to podoba od tej pory poznawałm coraz to różne osoby z różnymi gustami muzycznymi i zaczęłam się wciągać. Teraz to standart Gorgoroth Smile , czy Slipknot Smile , Creadle of Filth Smile Behemoth Smile , Myham Smile ,Vader Smile ,no i może czasem Iron. Laughing

Ale nie było tak łatwo bo moi starzy i tak nie akceptują mojej muzy i wyzywają od satanistów(własni rodzice)
Odpowiedz

Pimpuś napisał(a):Creadle of Filth Smile Myham Smile

Cradle Of Filth i Mayhem :]
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Widze Miriam że tobie się też podobają takie zespoły ale ostatno kumpel jak posłuchał Kredki (jest tolerancyjny słucha klasyki) stwierdził iż są to ludzie nie rozwijający się bo ciągle siedzą przy tym samym tzn. zamiast robić kontrasty muzyczne ciąge trzymają się metalu i tego jednego akordu. Trzeba przyznać że te akordy ale atmosferka mu się podobała (polubił ten "kicz" Laughing )
Odpowiedz

Jak dla mnie to Kredki rozwijaja sie.. Jest znaczna ronica miedzy np. Cruelty..- Midian i Damnation..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości