04-09-2006, 10:21 PM
Ambivalent napisał(a):Moze Ci sie nie podobac np. barwa, bo to kwestia indywidualna. Jestem w stanie to zrozumiec.Jestem pod wrazeniem,fani Manowar potrafią się wypowiadac kulturalnie...
Cytat:Niestety, jesli chodzi o technike spiewania to Udo jest gorszy, czy tego chcesz czy nie.Sęk w tym ze tu niekoniecznie chodzi o technikę,a o ...jakby to ując...moc,siłę głosu i jego barwę jak najbardziej także.W przypadku Adamsa jest ona irytująca a i sposób w jaki spiewa w wysokich rejestrach jest ....no jakiś taki nienaturalny.Porównaj to z falsetami Halforda na przykład-do niego Adams nie ma startu.
Kiedyś prowadziłem podobną dyskusję z moją byłą juz panną,a chodziło o wokal Hetfielda porównywany do wokalu Axla.Tam padały podobne argumenty,mianowicie że Axl jest lepszy technicznie.Ale cóż z tego ,skoro jego piski i wycia działają mi prostu na nerwy a wokal Hetfielda(a bylo to po czarnej płycie,jeszcze na dlugo przez "Load") moze i jest mniej wyrafinowany ,ale za to miał MOC! W ten sam sposób mozna porównać Adamsa do Udo.Ten drugi spiewa po prostu "mocniej".(wiem to moze nie do konca własciwie slowo,ale nie chce mi się myślec o tej porze)