10-17-2004, 08:19 AM
Hethell napisał(a):Zalezy od zespolu.Jakdy nagle Darkthrone zaczal używac klawiszy , fletów i niewiadomo czego jeszcze to byłaby profanacja.Na przykładzie nowego Mayhem to widać.Ale jak Ancient lub Anorexia Nervosa używaja sampli i innych niestandartowych instrumentów to jest w pozadku.
Hethell
nie gadaj bo każdy zespół ma wolną rękę do grania, inaczej byłby komercyjny właśnie bo nastawiałby się pod publike
Darkthrone jak dla mnie przesadza już z prostotą, Hate Them jest chyba bardziej zacofany niż wcześniejsze wydawnictwa, Sardonic Wrath już trochę lepiej
ogólnie jestem za "przyprawianiem" o różne instrumenty oczywiście gdy nie jest to robione na siłe, ostatnie dokonania Dimmu są tak plastikowe że mnie ścina, a przecież już za czasów Stormblast używali klawiszy, teraz z leksza odwalają jakąś parodię, szczególnie załamał mnie teledysk do "Progenies of the Great Apocalypse"
wiem że teraz ktoś zaatakuje pewnie Kredki mówiąc, że to oni przesadzają z "dodatkami", zauważcie jednak że Kredki były takie praktycznie od zawsze (nie licząc dem), a Dimmu przeszedł ogromną metamorfozę, z którą wręcz przesadził