- Liczba postów:
- 2,514
- Liczba wątków:
- 64
- Reputacja:
-
-1
David Friedman wysmiał kiedys prawo naturalne twierdzac,ze nikt nie bedzie sie nim przejmował np.podczas kataklizmu.Nie zadziała gdyz pojawi sie mnostwo kradziezy i rozbojów wywołanych chaosem.
Ekonomisci i teoretycy polityczni maja stworzyc teorie dla normalnych sytuacji i normalnych społeczeństw. W Polsce nie normalnych sytuacji i normalnego społeczenstwa wiec krytykowanie kapitalizmu z perspektywy naszego kraju jest mało rozsadne.
- Liczba postów:
- 4,216
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
3
jakby nie bylo ekonomie mam juz za soba i naprawde nie interesuja mnie zadne bzdury, ktore wyglaszal ktorykolwiek z ekonomistow.
oraz pseudonaukowy styl wypowiedzi.
chuja to wszystko warte i tyle nie wiem czym sie tu ekscytowac, bylo jest i bedzie chujowo niezaleznie od tego czy friedman by piernal w sloik a keynes w saksofon.
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
- Liczba postów:
- 4,216
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
3
chyba ty.
- Liczba postów:
- 1,995
- Liczba wątków:
- 32
- Reputacja:
-
0
Strasznie lubię, gdy nt. ekonomii i pochodnych wypowiada się ktoś, kto nie dość, że nie ma żadnego wykształcenia w tym kierunku, to jeszcze nie pracuje tylko jest na utrzymaniu rodziców, a po szkole czyta mądre strony. Tak, to o tobie Krzychun, pewnie ani pół złotego zarobionego samemu, za to do teoretyki i wymądrzania się pierwszy. Lepiej poucz się matmy, może ci się na maturze przydać. Nie mówię, że to co piszesz nie jest prawdą; studiuję, nigdy nie pracowałem, ale z tego właśnie powodu z krytyką tego czy innego systemu poczekam, aż będzie dotykał mnie osobiście. Generalnie omijam ten temat szerokim łukiem, nie lubię skrajnych teorii i ludzi ich głoszących, a na innych trafić się tu nie spodziewam. Dziękuję.
- Liczba postów:
- 2,514
- Liczba wątków:
- 64
- Reputacja:
-
-1
Ta,a za 936 zł to nic tylko zyc.Jak jeszcze sobie odliczysz skladke na emeryture,ktorej prawdopodobnie nie dostaniesz to jestes zajebiscie bogaty.
- Liczba postów:
- 4,216
- Liczba wątków:
- 12
- Reputacja:
-
3
Krzychun napisał(a):Ta,a za 936 zł to nic tylko zyc.Jak jeszcze sobie odliczysz skladke na emeryture,ktorej prawdopodobnie nie dostaniesz to jestes zajebiscie bogaty.
kurwa chyba lepiej miec 936 w kieszeni niz 500zl

rachunek dosyc prosty