Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Ulubiona kreskówka :)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8
-Rene- napisał(a):ja ostatnio oglądałam 'Zemstę królika' w ich wykonaniu,to było coś ;D.

"Wściekłe gacie"!
Wikipedia napisał(a):Wallace i Gromit to para plastelinowych bohaterów filmów animowanych stworzonych przez Nicka Parka i Aardman Animations.

Dotychczas wystąpili w następujących filmach krótkometrażowych:

* Podróż na Księżyc (A Grand Day Out) z 1989 r.
* Wściekłe gacie (The Wrong Trousers) z 1993 r.
* Golenie owiec (Close Shave) z 1995 r.
* Wallace i Gromit : Klątwa Królika (pełnometrażowy) (The Curse of the Were-Rabbit) z 2005 r.

W 2005 r. miała miejsce premiera pierwszego, pełnometrażowego filmu Klątwa królika (The Curse of the Were-Rabbit)
Od siebie dodam,że 'Podróż na księżyc' to jest dopiero kvlt! ;D.
Jeszcze Pinokio mi sie przypomniał Big Grin . Gepetto pomysłowy gość był.... Laughing
Ja zawsze najbardziej lubiłem właśnie "Wściekłe gacie", "Klątwy królika" nie miałem okazji oglądać. Trzeba znajomych popytać, może akurat ktoś ma i mi pożyczy.
a ja pierwszy słysze o "Wallace i Gromit" [Obrazek: drap.gif]
Jałokim napisał(a):a ja pierwszy słysze o "Wallace i Gromit" [Obrazek: drap.gif]
[Obrazek: wg2.jpg] ; )
Łooo... dzięki Krzychun Tongue .
kocham muminki 8) a z misi to koralgol był fajny ;D
Nie no, daj spokój - przecież Uszatek przewyższał go pod każdym względem ;P.
^Dokładnie..poza tym,bez urazy..ale Koralgol to kobieta..;>.
Nie wspominajcie tu o tym pędzlu. Kurna najbardziej mnie dobijała ta wesoła inaczej melodyjka, choc fajnie się do tego śpiewało "miś Kolargol wielki cham, miał pół litra wypił sam" Big Grin
teraz sobie smacznie śpi, a pół litra mu się śni
-Rene- napisał(a):
Jałokim napisał(a):a ja pierwszy słysze o "Wallace i Gromit" [Obrazek: drap.gif]
[Obrazek: wg2.jpg] ; )
o, a to to ja kiedys przelotnie tylko na RTL2 widziałem..

lubiłem kiedys strasznei ogladać taka bajce co to nie pamietam jak sie nazywała, ale piesna na począdku i końcu leciała tak:

"Malowany świat,
Kolorowy świat
Kolorowy że aż miło!
Mozę śmieszny jest
I ma trochewad,
Ale sam go wymyśliłem!"

było to o chłopaku który wycinał różne zwierządka z kartek papieru i miał gumkę "myszkę" i kredki i nożyczki i.. i ... ilubiłem tą bajce bardzo... Mysle że to wpłynęło na mnie znacznie Smile

jak będę miał niedługo szybszego neta (teraz mam 10kb/s ale tylko w porywach), to wrzuce tez pare odcinków Sąsiadów, bo na dysku mam 30 odcinków :]
Pat & Mat (nie pomyliłem imion? Wink ) Rulezzz 8)

Big Grin
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8