Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Bathory...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6
Bathory...chcialabym poznac wasza opinie o tym zespole.Uwazacie ze ktore oblicze Bathorego lepsze :pagan, czy full satanistikk 666.? A teledysk ''One road to Asa Bay'' widzial ktos?

Hethell
Uwielbiam "One Rode To Asa Bay". Smile Dzięki kumplowi zdobyłem kiedyś kasetę "Blood,Fire,Death" i od razu polubiłem te dżwięki.Niby black a jednak inaczej zagrany,po swojemu.Nie wiem co tam satanistik,oryginalni byli.
Ahh.. viking metal.. mniam.. =]

Blood Fire Death i Nordland 1 kopia po nerach.. =]

Szkoda ze Quorthonowi sie zmarlo.. chlip.. =(
POwiem tyle : Fajny klimat Wink

Anonymous

Opócz klimatu, własny rozpoznawalny styl i ciężkość
Hethell napisał(a):Bathory...chcialabym poznac wasza opinie o tym zespole.Uwazacie ze ktore oblicze Bathorego lepsze :pagan, czy full satanistikk 666.? A teledysk ''One road to Asa Bay'' widzial ktos?

Hethell

moja ulubiona kapela... kiedyś bliższe mi były ich pierwsze dokonania, jakoże znalazłam sie wowczas w buntowniczym wiekuWink, dziś z ogromną radością wracam do wszystkich "dzieci" Bathorego. hołd!

ps teledysk widziałam nie razSmile
Jedna z moich ulubonych kapel
Teledysku nie widziałem możecie dać jakiś link do strony z której można ściągnąć teledysk
Bardzo lubię, ostatnio wygrzegałam ich płytę (Destroyer of worlds) w płytach brata i... już jej nie oddałam, jest świtna. Odlotowy klimat!
najlepszy krazek Bathory to "Hammerheart" esencja viking metalu jako stylu muzycznego, bardzo podobny do niego "Twilight Of The Gods" rowniez nie schodzi ponizej wypracowanego na H. poziomu, ostatnie "Nordlandy" rowniez niczego sobie, warto zapoznac sie z tworczoscia tego legendarnego bandu, ktory niestety nie stworzy juz zadnego nowego wydawnictwa.
Wolę epickie styl Bathorego bardziej o blackowego czy deathowego. "Hammerheart" i "Blood on ice" to najlepsze imo produkcje Quorthona &Co.
Wspaniała muzyka, jedna z najbardziej wpływowych kapel metalowych. Osobiście wyżej cenie epickie płytki z "Hammerherth" na czele. A "One rode to asa bay"- dobry teledysk do zajebistego utworu.
ja osobiscie uwielbiam The Lake z Blood on Ice.. ale Nordland tyz niczego sobie Tongue
Nie wiem czemu ale jakos nie wchodza mi albumy czy piosnki takie ostrzejsze.. wole te intra na akustyku i w ogole Big Grin
a One Road To Asa Bay .. .miał byc to lepszy teledysk... Quorthon wybulił na niego 3000$ z wlasnej kieszeni a kolo ktory to wszystko skrecał znikl z całym materiałem.. poprostu wydymali Quorthona :/
Viking. Będziemy teraz z kapelą nagrywać jakiegoś covera na TRIBUTE TO BATHORY.
moje uloubione płytki to "Blood, fire, death" oraz "Under the sign of the dark mark" Angry
Dawne plyty dosc dobre. Hammerhaert czy Twilight of the gods calkiem spoko klimat. Pozniejesze plyty sa zwyczajnie slabe. Quorthon pojezdzil sobie troche na legendzie zespolu wydajac chuja warte niby eksperymantalne plyty. Destroyer of worlds, Requiem czy Ovtagon to zenada. Nordlandy nie sa najgorsze, szkoda tylko ze widac ze po pierwsze sa robiona tylko i wylacznie dla kasy a po drugie to kotlety odgrzewane z przeszlosci.
No coz, legenda bathroy umarla dawno temu, duzo wczesniej niz Quorthon.
Stron: 1 2 3 4 5 6