Mercyful Fate - Melissa
To jest to co tygryski lubią najbardziej!
Mnóstwo jest innych, równie cudnych - przytaczanie ich wszystkich zajęło by mi zbyt dużo czasu

Zeczywiscie sie pomyliłem chociarz jak by sie uparł to by znalazł takom mini solówke na poczatku i na koncu ale ok mój bład
November rain - gunsów
Painkiller - dżudasów
Master of puppets - metallicy
Cholerka, cięzki wybór... jest sporo solówek... m.in. solo w "Crazy Doctor", "Heavy Chains", "Dream Fantasy" Loudness; popis Smolskiego w Rage'owym "Down"; chwytliwa solówka w "I Walk to My Own Song" Stratovariusa (pomijąjąc reszte numeru

); solówki z "Painkiller'a" wiadomo kogo

; popisy z "AntiHero" GodForbid (ja pierdole - to jest to

) lub "A Tout Le Monde" Megadeth... no i od choroby Nevermore - to by była długa lista

.
1. Ozzy Osbourne - Mr. Crowley
2. Van Halen - Eruption
3. Solówki Zakka Wylde'a kruszą mury !!
w sumie to dodam tu (jednak) pana Alexa S., ktory w kawalkach takich jak Electric Crown, So Many Lies, czy Ovber the Wall zawarł to, co w solach jest najlepsze. niesamowita predkosc, technika, precyzje i feeling, mistrz... na Low juz niestety pan Murphy nie pokazal za duzo...
Kamil napisał(a):w sumie to dodam tu (jednak) pana Alexa S., ktory w kawalkach takich jak Electric Crown, So Many Lies, czy Ovber the Wall zawarł to, co w solach jest najlepsze. niesamowita predkosc, technika, precyzje i feeling, mistrz... na Low juz niestety pan Murphy nie pokazal za duzo...
W pełni się zgodzę.
Ramone napisał(a):solo z enter sandman
Hammet zagrał niejedną lepszą solówkę

cały album ...And Justice ma o niebo bardziej rozbudowane solówki, i do tego z większym feelingiem.
aXe Rose napisał(a):Ramone napisał(a):solo z enter sandman
cały album ...And Justice ma o niebo bardziej rozbudowane solówki, i do tego z większym feelingiem.
ale ta mi się najbardziej podoba....a w to ,że zagrał lepsze nie wątpie
Ramone napisał(a):aXe Rose napisał(a):Ramone napisał(a):solo z enter sandman
wszystkie jego sola nie sa jakims szczegolnym osiagnieciem, nie wiem, skad spuszczanie sie nad hammetem
Moje ulubione 4 solówki :
Jimmy Page - " Stairway To Heaven "
Carlos Santana - " Europa "
Jimmi Hendrix - " Purple Haze "
David Gilmour - " Shine On You Crazy Dimond "
KubusPuchatek napisał(a):Moje ulubione 3 solówki :
Carlos Santana - " Europa "
heh umiem zagrac az 30 sek tego utworu

Jest swietny

Kamil napisał(a):Ramone napisał(a):aXe Rose napisał(a):Ramone napisał(a):solo z enter sandman
wszystkie jego sola nie sa jakims szczegolnym osiagnieciem, nie wiem, skad spuszczanie sie nad hammetem
Przy Skolnicku wymięka, ale niektóre solówki odwalił po prostu ŁADNE.
Pierwsze, które mi przychodzą na myśl:
1.David Gilmour - Dogs
2.Daniel Glidenlow - Falling
3.John Petrucci - The Glass Prison (ta pierwsza)