Heh, nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to zespół bardzo ważny. Uwielbiam tą refleksyjną atmosferę ich utworów. Pierwsza płyta - "Yellow" i "Trouble", druga - "In My Place", "The Scientist", "Clocks"... Wspaniałe utwory jak dla mnie.
Mają kilka dobrych utworów, ale to nie jest mój ulubiony gatunek muzyki.
Mrr.... "Trouble" i "Clocks" to moje ulubione utwory Coldplay

Kamael napisał(a):Heh, nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to zespół bardzo ważny. Uwielbiam tą refleksyjną atmosferę ich utworów. Pierwsza płyta - "Yellow" i "Trouble", druga - "In My Place", "The Scientist", "Clocks"... Wspaniałe utwory jak dla mnie.
..

...chyba mamy podobny gust muzyczny...tez lubie w chwilach smutku posluchac wlasnie tego zespolu..ale moje ulubione piosenki to..A rush of blood to the head..Mosses...no i oczywiscie In my place...ale oczywiscie procz Coldplay...jest jeszcze wiele innych np..Pink Floyd...i ich plyta "The wall"...oll jeaa...to jest to czego czlowiekowi w chwilach smutku najbardziej potrzeba..wyciszenia..

...dark soul..:) napisał(a):Kamael napisał(a):Heh, nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to zespół bardzo ważny. Uwielbiam tą refleksyjną atmosferę ich utworów. Pierwsza płyta - "Yellow" i "Trouble", druga - "In My Place", "The Scientist", "Clocks"... Wspaniałe utwory jak dla mnie.
..
...chyba mamy podobny gust muzyczny...tez lubie w chwilach smutku posluchac wlasnie tego zespolu..ale moje ulubione piosenki to..A rush of blood to the head..Mosses...no i oczywiscie In my place...ale oczywiscie procz Coldplay...jest jeszcze wiele innych np..Pink Floyd...i ich plyta "The wall"...oll jeaa...to jest to czego czlowiekowi w chwilach smutku najbardziej potrzeba..wyciszenia.. 
Heh, ktoś ich jednak słucha... A co do Pink Floyd to zapraszam na temat o nich ;]
ostatnio troche zaczalem sluchac tego zespolu, niektore utwory rzeczywiscie maja swietne, jak chciazby "The Scientist" czy "In My Place" polecam kazdem, kto chce czasami odpoczac od ciezkich dzwiekow, a plyty Pink Floyd juz zna na wylot

Jeżeli trochę spokojniej podchodzę do zycia to lubię posłuchać ich kawałków pt : Beautiful world , Clocks , Trouble , The Scientist i Yellow . MAja specyficzną atomsferę w swoich piosenkach ...
Podsumowując: Coldplay dobre na wszystko

Miriam napisał(a):Podsumowując: Coldplay dobre na wszystko 
Dokładnie, dobry na każdy humor.
"A Rush Of Blood To The Head" - dla mnie cudo w wykonaniu Coldplay, słychać "coś" bardziej dynamicznego i głośniejszego w niej niż w poprzedniej płycie, a najlepsze jest to że to cały czas ten sam Coldplay...

Polecam "Clocks" (:
Tak, "Clocks" to piękna piosenka. W ogóle lubię bardzo ten zespół, choć na ogół słucham cięższej muzy.
avark napisał(a):"A Rush Of Blood To The Head" - dla mnie cudo w wykonaniu Coldplay, słychać "coś" bardziej dynamicznego i głośniejszego w niej niż w poprzedniej płycie, a najlepsze jest to że to cały czas ten sam Coldplay...
Polecam "Clocks" (:
To prawda, ale faktem jest też, że na "A Rush..." utwory są dużo bardziej wyrównane, kilka się wybija, a żadnego nie nazwałbym tutaj słabym. Całej płyty słucha się z przyjemnością.
Miriam napisał(a):Podsumowując: Coldplay dobre na wszystko 
no a jak! chociaż zapewne większość posiłkuję się coldplay'em w chwilach smutków.
a atmosfere stwarzają niesamowitą. i praktycznie wszytkie utowry są na takim samym poziomie. naprawdę cenie sobie ten zespół.

.... A już na wiosnę nowa płyta ;>>>. Już z moimi zarażonymi Coldplayem znajomymi nie możemy się doczekać.
Zespół daje czadu, ale w spokojnej wersji.
Grają tak pięknie, że można odpłynąć z nimi daleko stąd.