Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Coldplay
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
ukojenie ....jedno slowo i zawiera wszytsko co chcialam o nich powiedzec
Dzisiaj kupiłam w Empiku "Parachutes". Narazie się wsłuchuję, ale już mogę śmiało stwierdzić, że jest nieźle. Niebawem napiszę więcej Smile
Od kilku dni "katuję" "Parachutes" i z każdym przesłuchaniem coraz bardziej zakochuję się w tej muzyce Smile Wszystkie utwory są świetne, jednak mam swoich faworytów, mianowicie: "Don't Panic", "Shiver", "High Speed" oraz "We Never Change". Przy tej muzyce zapominam o wszystkim, odpływam w inny świat.....
W podobnych klimatach gra zespół Travis , na razie podobają mi się 2 piosenki "Sing" i "Why does it rain on me"
To racja, ale nigdy dokładniej im się nie przyjrzałem. Chyba rzeczywiście wartoby było.
Nareszcie mam "A Rush Of Blood To The Head" Smile Słucham tej płyty całymi dniami podobnie jak "Parachutes" i nie mogę się oderwać. Chyba się zakochałam Big Grin Co do Travis'a.. Słyszałam kilka kawałków tego zespołu, i rzeczywiście grają w podobnych klimatch co Coldplay, jednak nie miałam okazji bliżej przyjrzeć się ich twórczości.
Miłość do płyt Coldplaya jest w pełni uzasadniona. Mi się zawsze słuchanie ich dobrze komponuje z gwiazdami. Nie wiem dlaczego, ale to taki fajny zestaw.
A ja lubię ich słuchać w nocy, przy zgaszonym światle, gdy wszystko wokół śpi Smile
W takiej atmosferze, to ja uwielbiam słuchać muzyki w ogóle, nie tylko Coldplay'a.
Z kolei ze mną jest inaczej. W takiej atmosferze uwielbiam słuchać Pink Floyd i właśnie Coldplay - Nic tak nie działa na moją wyobraźnię Smile
Ich muzyka dowodzi tego , że w prostocie siła , ale trzeba być geniuszem ,żeby z takiej prostoty zrobić dobry kawałek !
A która płytka Wam bardziej podeszła - pierwsza , czy druga ? Mnie bardziej pierwsza , czyli "Parachutes" - jest cholernie klimatyczna , rozmarzona , po prostu bosska !
Ja uwielbiam oby dwie chyba tak samo, choć nie wiem, na pierwszej utwory po prostu genialne jak "Yellow", "Trouble", "Beutiful World", "Everything Not Lost", ale jest parę wg mnie słabszych. Na "Rush of blood..." uwielbiam wszystkie, bez wyjątku.
Teraz pytanie, czego możemy się spodziewać po nowej płycie, która już na wiosnę?
Mam nadzieję , ze Panowie nie zmienią stylu gry np. na heavy metal Smile a kolejna płyty będzie zawierzać równie dużo kojących i lirycznych piosenek jak 2 poprzednie Wink
Saul Hudson napisał(a):Mam nadzieję , ze Panowie nie zmienią stylu gry np. na heavy metal Smile a kolejna płyty będzie zawierzać równie dużo kojących i lirycznych piosenek jak 2 poprzednie Wink
Tego sobie wszyscy życzymy Smile.
Stron: 1 2 3 4 5