Według was children of bodom to jaki gatunek
Melodic black- czyli heavy + black.. Ale ogolnie Dzieci to Dzieci.. bezklasowe.. ale jakze piekne..
Trudno jest zaszufladkować muzykę Dzieciaków IMHO to melanż heavy, black i death metalu.
Dla mnie to również melodic black... Dobry melodic black :}~~
Niezly melodic, jakas dziwna mieszanka, ale na dluzsza mete zaczyna sie nudzic.
Podpisuję się pod wypowiedzią Tasiorra (BTW. witaj na forum :] ) Childrenów lubię posłuchać, ale nie za często; dla mnie taka muzyka to świetne oderwanie od np. Pink Floyd, ale tylko chwilowe oderwanie ;]
BLACK??????? buahahahahaahahaahahaahahaahahaahahaahahaahahaahahaahahaahahaahahaahahaahahaahaha
Bardzo przeciętny heavy miętal z krzykliwym wokalem....
Na pewno nie black!! A to nie przypadkiem power metal? :>
Nie black a melodic black.. Czyli duuuzo heavy + troche black.. A czy to power? Nie.
CoB to jeden z moich ulubionych zespołów.
Co do gatunku to sam Alexi(frontman) mówi że grają coś na pograniczu black(wokal), heavy i power. Moim zdaniem żaden zespół nie lubie jak się go szufladkuje(może oprócz black metalu). Albo band potrafi kopnąć w dupę albo nie potrafi i tyle

Metalcore= muzyka cieżka do zaszufladkowania, odmienna ale kojarzona w klimatach melodyjnego death, black, heavy. Niektore kapele metalcore'owe łaczą te gatunki jeszcze z punkiem, zmianami tempa grania i śpiewem mieszanym z krzykiem. CoD to chyba melodyjny death z finlandii ale w szwedzkim stylu, z klawiszami- coś takiego

Gatunek?Niepowtarzalny

Ale ciekawy i skuteczny

świetna kapela moim zdaniem.
CoB ma najlepsze klawisze, jakie w tak szybkiej i agresywnej muzie słyszałem ...
Wjeb* w kosmos gitarka, eh te solówki wzorowane na klasycznej muzyce np. Paganinim ...
Szkoda, że po Heatebreeder poszli w strone przebojowości

"Follow..." i HCD cechuje bardziej wyraźna, wolniejsza praca perkusji, popisy gitarowe już nie tak szaleńcze...
no coż, zespoł sprzedaje się, wiec trzeba rozszerzać grono odbiorców, grać bardziej przystępnie...
nie zmienia to faktu, że nadal grają całkiem nieźle ... na próżno jednak szukać na HCD czegoś w stylu 'Wrath Within' czy 'Black Widow'

dla mnie COB sa strasznie monotonni

piosenki czesto sie bardzo malo roznia ..niestety :?