Cult of Luna - Eternal Kingdom (2008)
zaczyna się dobrze... rzekł bym nawet, że zajebiście... 8)
Contemporary Noise Quintet - Pig Inside The Gentleman
Stealpot -
Indian Salon
Za tydzień koncert:>
BTW. Kamael,balzac,Eulogy - znacie? Zajebisty electro-jazz
Avenged Sevenfold - Scream
Genialy riff

Cytat:Stealpot - Indian Salon
BTW. Kamael,balzac,Eulogy - znacie? Zajebisty electro-jazz
Kojarzę, kojarzę, jakichś sampli słuchałem i w wolnej chwili pewnie sprawdzę. Powinno mi podejść. Z tej kategorii to obadaj sobie np. Kammerflimmer Kollektief, Triosk, Nilsa Pettera Molvaera (jego szczególnie, bo człowiek jest po prostu genialny - jak coś, to jakąś płytę mogę Ci wrzucić), czy The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble.
Cult Of Luna - Eternal Kingdom
Po dwóch odsłuchach stwierdzam, że nie jest źle.
Krzychun napisał(a):BTW. Kamael,balzac,Eulogy - znacie? Zajebisty electro-jazz
Zaraz się zapoznam. Brakuje mi ostatnio takich klimatów.
Kamael napisał(a):Z tej kategorii to obadaj sobie np. Kammerflimmer Kollektief, Triosk, Nilsa Pettera Molvaera (jego szczególnie, bo człowiek jest po prostu genialny - jak coś, to jakąś płytę mogę Ci wrzucić), czy The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble.
Kilimanjaro Darkjazz Ensemble niszczy wszystko, zresztą już kilka razy przewijało się przez forum w tym temacie

. Kammerflimmer Kollektief to również świetne klimaty, także polecam. Ze swojej strony mogę dorzucić jeszcze House Of Low Culture (
http://profile.myspace.com/index.cfm?fus...=134056365 ) - ambientowo-eksperymentalny projekt Aarona Turnera z Isis. BTW, wspomnianą przez Ciebie płytkę również mi możesz zapodać

.
Tymczasem:
ISIS -
SGNL
Kamael napisał(a):Z tej kategorii to obadaj sobie np. Kammerflimmer Kollektief, Triosk, Nilsa Pettera Molvaera (jego szczególnie, bo człowiek jest po prostu genialny - jak coś, to jakąś płytę mogę Ci wrzucić), czy The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble.
Kammerflimmer Kollektief - tylko tego nie znam z powyższych. Molvaera bardzo lubię(zwłaszcza ER),Triosk to pamiętam,ze jednym uchem wleciał,drugim wyleciał:>
Fu Manchu - King of The Road
Paavoharju - Yhä hämärää [2005]
Ajajaj, ależ to jest cudna płyta! Folk/experimental z Finlandii.
Four Tet - Rounds [2003]
Similar m.in. Prefuse 73, Boards Of Canada, Bonobo.