Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Nowak kontratakuje - Kolejne zespoły oskarżone o satanizm
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Książę napisał(a):Wypraszam sobie. A Cremaster pierdolnął wieśniacką akcję próbując napykac sobie popularności w chujowy sposób. Tandeta.

ee, tylko, ze oni nie pierwszy raz robia cos w tym stylu. Po prostu wczesniej nie pisal o tym onet ;)
Bezposrednio to we mnie nie uderza - nigdy nie bylem, ani nie zamierzam isc na bm koncert - ale sam fakt cenzury jest niepokojacy na maxa. Dzisiaj biora sie za bm i gitarowe tematy, a jutro moga zabrac sie za reszte..
Tak sobie tylko gdybam, ale pewnie nie bylo by problemu gdyby nie chodzily dzieci w koszulkach i generalnie wszystko odbywalo sie spokojniej, na mniejsza skale. A jak taki Nergal chce byc drugim Rubikiem, to sila rzeczy zwraca uwage i na reszte. (uwzgledniajac rzecz jasna, ze realia sa takie jakie sa)
ja bym nie chciał być rubikiem Smile
Slapi napisał(a):Stonesi pytają, czy mogą koncertować w Polsce

Cytat:Do naszej gazety dzwonili nawet organizatorzy koncertu Rolling Stones w Polsce. - Czy Stonesi są na liście? Będą mogli występować? - pytali.

Gdzie tam Stonesi. Ale to z Metra, wiec sie nie dziwie ;P Odpowiadam tutaj, bo tamten temat jest raczej o petycji ;)
Acrid napisał(a):Odpowiadam tutaj, bo tamten temat jest raczej o petycji Wink

Zauważyłem Wink

Ale sam fakt...
fakt jest taki, że ci organizatorzy to pizdy Big Grin
A ciekawe co na to sam Roman Tongue
Sobota napisał(a):http://muzyka.onet.pl/10175,1564328,newsy.html

Ciekawie się wypowiedzieli. Teraz chmara nastolatków i innych grup ludzi rzuci się do sklepów po nową płyte Kata, a do tego zacznie kupować wysokiej jakości sprzęt Audio!
R_amze_S napisał(a):http://wiadomosci.onet.pl/1560970,11,item.html

"W toku śledztwa prokuratura uzyskała w drodze międzynarodowej pomocy prawnej zeznania członków zespołu. Stwierdzili oni, że nie zdawali sobie sprawy, że mogą urazić uczucia religijne Polaków."
ale z nich pizdy
Po tym, jak ogłosił, że przygotowuje raport "Rockowe zespoły satanistyczne w Polsce", szef organizacji zwalczającej sekty Ryszard Nowak dostaje telefony z pogróżkami. - Mówią, że połamią mi nogi. Zgłaszam to na policję - mówi w serwisie dziennik.pl. - Zrozumiałem, że naraziłem się wielkiemu biznesowi, który zarabia na satanizmie - dodaje.

O tym, że przygotowuje raport o satanistycznych zespołach rockowych, Nowak opowiedział przed miesiącem, m.in. w dzienniku.pl. Dokument z nazwami kapel i przykładami ich twórczości ma jeszcze w lipcu trafić do Sejmu, policjantów, sędziów, prokuratorów i księży w całej Polsce. Nowak chce też oskarżyć zespoły o szerzenie nienawiści i obrazę uczuć religijnych.

- Ta zapowiedź wywołała prawdziwą burzę. Martwi mnie przede wszystkim agresja młodzieży, która robi wszystko, by ten raport nie został opublikowany. Odbieramy wiele telefonów, słyszymy wulgaryzmy, pogróżki. Choćby to, że trzeba połamać mi nogi. Zgłaszam to na policję. Uważam, że krytyka być musi, ale oni nie przebierają w słowach i środkach - mówi dziennikowi.pl Ryszard Nowak, szef Ogólnopolskiego Komitetu Obrony przed Sektami. Dodaje, że jego zdaniem nie grożą mu tylko miłośnicy muzyki. - Stanęliśmy na drodze tych, którzy robią na satanizmie wielki biznes. Wiedzą, że poprzez nasze działania tracą duże pieniądze - tłumaczy Nowak.

Swój raport o satanistycznych kapelach chce skończyć jeszcze w lipcu.

Które kapele szczególnie nie podobają się Nowakowi? Jeśli chodzi o polskie, to najbardziej - według raportu - szkodliwe dla młodzieży są: Kat, Behemoth, Besatt, Hate, Non Opus Dei, Thunderbolt, Wolftribe, Hell Born. Z zagranicznych kapel najbardziej szkodzą: Burzum, Dark Funeral, Dimmu Borgir i Moonspell.

Nowak idzie też dalej. - Chcę w przyszłości wziąć się też za sklepy muzyczne, które - co tu dużo mówić - propagują satanizm. Czy można legalnie kupić rzeczy obrażające i drwiące z Żydów czy Murzynów? Nie można. A gadżety i muzykę obrażającą uczucia religijne sprzedaje się bez przeszkód. To jest luka w prawie - konkluduje.
Poczytajcie sobie też nowy Newsweek. Tam jest właśnie fajny artykuł o ograniczaniu wolności i poglądów ZAPISANCYH w konstytucji, która jest najważniejszym z dokumentów w Polsce, na tle satanizmu. Ciekawy artykuł wraz z oceną autora.

Każdy inteligentny i mądry człowiek wie, o co tak naprawde chodzi pseudo obrońcy nowakowi.
Ten, kto go popiera jest jak świnia idąca na rzeź - nie ma poglądów, rozumu, właśnego zdania, a na dodatek nie wie, że idzie zginąć dla celów konsumpcyjnych.

Finito...
Acrid napisał(a):Zrozumiałem, że naraziłem się wielkiemu biznesowi, który zarabia na satanizmie - dodaje.
A ty KURWO na polityce to kasy nie trzepiesz?
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11