Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: SORCERER - War Sower (promo 2006)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7
Flame napisał(a):Jak normalnie nie trawie hejwi, to np. kawalek War Sower podoba mi sie Wink

bo to ponoc nie hejwi jest, tylko jakies nowomodne pitolenie dla nastolatkow.
KelThuz napisał(a):
Flame napisał(a):Jak normalnie nie trawie hejwi, to np. kawalek War Sower podoba mi sie Wink

bo to ponoc nie hejwi jest, tylko jakies nowomodne pitolenie dla nastolatkow.
Kto śmiał się tak wyrazić?
warsadal napisał(a):Kto śmiał się tak wyrazić?

hejwimetalofcy rzecz jasna.
Na pohybel z nimi.
tylko Pure i True Bracia w Stali winni się ostać. żulom z metalowego rynsztoka mówimy zdecydowanie NIE
KelThuz napisał(a):tylko Pure i True Bracia w Stali winni się ostać. żulom z metalowego rynsztoka mówimy zdecydowanie NIE

Dobra, dobra - ostałem się jakoś Laughing , co z płytą Sorcerer'a ???
I nie pieprz Nam o świecie pełnym lochów, stali i smoków, tylko pisz... 8)
chyba powszechnie juz wiadomo, ze Sorcerer nie ma obecnie bebniarza, i w najblizszym czasie plyty ani koncertow nie bedzie. A jak juz bedzie, to nie bedzie co zbierac, tak cos czuję... 0% heavymetalu, 100% ciężaru. :?
Przesłuchałem "War Sower" około 30/40 i śmiem stwierdzać, że to bardzo przyjemny utwór. Sekcja rytmiczna całkiem niezła, tylko w paru momentach nie rozumiem co bębniarz chciał zrobić Tongue Bass bardzo miło chodzi (poweru dodaje zwłaszcza ten slajd na początku). Sekcja gitar pozytywnie. Ten motyw gdzie tak ostro chłopaki pick'ingują jest extroklaśny. I wokal został... Kurde, bez urazy, ale momentami głos waszego wokalisty kojarzy mi się z wokalem Zakopower. Rolleyes Tak trzymajcie.
nie no, wlasnie tak nie trzymamy - nowe utwory, ktore powstaja, to jest skrzyzowanie Mastodon z Nevermore i Mudvayne, dzielone przez Manowar, wiec w sumie nie wiem co z tego wyjdzie, ale na pewno nie cos na ksztalt War Sowera, ktorego juz kombinujemy jak zmienic na 7strunowy walec Big Grin
KISIEL napisał(a):Kurde, bez urazy, ale momentami głos waszego wokalisty kojarzy mi się z wokalem Zakopower. Rolleyes Tak trzymajcie.

Nie no gość śpiewa lepiej niż na husarii, ale dalej to nie jest "to". Myśle że jakby Kelthuz zaczął spiewać, tyle że ciut wyżej niż w solowej "twórczości" byłoby lepiej, i pisze to najzupełniej poważnie.
Tomash napisał(a):Nie no gość śpiewa lepiej niż na husarii, ale dalej to nie jest "to". Myśle że jakby Kelthuz zaczął spiewać, tyle że ciut wyżej niż w solowej "twórczości" byłoby lepiej, i pisze to najzupełniej poważnie.

Myśle że Kelthuz bardzo chciałby śpiewać ciut wyżej niż w solowej TWÓRCZOŚCI, ale nie może, gdyż mu na to jego skrajna heteroseksualność nie pozwala, poza tym fałszuje w tonacjach innych niż A i G. Bez jaj, Peter to niezwykle muzykalny człowiek, i ewentualna zmiana na stanowisku wokalisty może się odbyć moim zdaniem dopiero gdy LP zostanie skrytykowane za wokal, a nie zostanie, jeśli nie pozwolimy na to przez wywarcie presji fizycznej na elementy układu rodnego Petera.
słyszałem kilka kawałków z Husarii i to totalnie posysało. Wokalnie też, tutaj już wokal jest niezły. A czyje są te, że tak powiem pogrowlowywania? np. w Discipline of Blood. Mogłoby być ich więcej,bo dodają klimatu. Macie świetne refreny. Całe promo to 3 kawałki dostępne na stronie, czy jest coś więcej?
KelThuz napisał(a):nie no, wlasnie tak nie trzymamy - nowe utwory, ktore powstaja, to jest skrzyzowanie Mastodon z Nevermore i Mudvayne, dzielone przez Manowar, wiec w sumie nie wiem co z tego wyjdzie, ale na pewno nie cos na ksztalt War Sowera, ktorego juz kombinujemy jak zmienic na 7strunowy walec Big Grin

A było coś złego w utowrze pt. War Sower ? Kawał dobrej roboty. Ciężko jest zrobić numer długi, a jednocześnie w miarę urozmaicony i nie nudny - wiem, bo mam kapelę Tongue Kurde, w muzyce chodzi o to, żeby był "szatan" a tam chyba jest go sporo - ale to Wy przecież kompozytorami jesteście. Nevermore'a nigdy nie słyszałem Tongue Mudvayne to popiardółka dla zbuntowanych :? Mastodon ? Za dużo komplikuje bębniarz (na niekorzyść mym zdaniem) Weźcie mnie za parę lat do czegoś - gościnnie ... Angry
KISIEL napisał(a):A było coś złego w utowrze pt. War Sower ?

nie, to świetny numer bez precedensu w polskiej muzyce :>

Cytat: Nevermore'a nigdy nie słyszałem

to musisz nadrobić tę zaległość, gdyż obecnie nastroje są takie, że niebawem będą zabijać za nieznajomość Nevermore Big Grin

Cytat: Mudvayne to popiardółka dla zbuntowanych

ciężka techniczna sekcja!

Cytat: :? Mastodon ? Za dużo komplikuje bębniarz (na niekorzyść mym zdaniem)

nie , to wlasnie esencja ich soundu Big Grin

Cytat: Weźcie mnie za parę lat do czegoś - gościnnie ... Angry

wolę nawet nie myśleć co będzie za parę lat w muzie Sorc...

Cytat:A czyje są te, że tak powiem pogrowlowywania?

moje, do tego jeszcze są nałożone świniaki gitarzystów. W epickich utworach to ich będzie trochę. A w sumie wszystkie utwory mamy epickie Big Grin

Cytat:Całe promo to 3 kawałki dostępne na stronie, czy jest coś więcej?

nic więcej nie powstało w sumie.
kurwa, Kel nie uwierzysz.. Mam foty z Szydlowca Laughing Laughing Laughing hahahahahaha Angry
Stron: 1 2 3 4 5 6 7