R_amze_S napisał(a):Necro Desecrator napisał(a):Żałosnych katolickich ciot o postawie ,,wybiórczej" nie cierpię najbardziej
Czy czasem w tym momencie nie pijesz to Tomusia Arayi?
Oho,zapomniałem o nim. No coż,fakt ,ze jest wokalistą przezajebistego zespołu nie usprawiedliwia jego żałosnej i w gruncie rzeczy idiotycznej postawy(oczywiscie IMO).
Przemek87 napisał(a):Wszyscy skończycie w piekle 
...The gates of hell lie waiting as you see
Theres no price to pay just follow me
I can take your lost soul from the grave
Jesus knows your soul can not be saved
Crucify the so called lord
He soon shall fall to me
Your souls are damned your God has fell
To slave for me eternally
Hell awaits...
\m/
KISIEL napisał(a):Sobota napisał(a):Inne gatunki metalu można raczej olać, bo np. thrash raczej atakuje instytucje
eeeeeeeeee, Slayer ?
Wydaje mi się ,ze teksty raczej odnoszą się nie do wartości chrześcijańskich jako takich (współczucie i takie tam), ale tej otoczki kościoła i tak dalej. Ale mogę sie mylić bo akurat zbyt głeboko w teksty thrashowe się nie wgłebiam (od tej muzyki oczekuje napierdalania a nie bogatych treści - jak chce bogatej treści to sobie wiersze poczytam) i raczej z wnioskuje z tego co słysze, a zwykle zbyt w tekst się nie wsłuchuje - raczej sam mi wpada w banie w wyniku przebojowości np. refrenu i go sobie "podspiewuje" pod nosem.
Zresztą nawet jeśli to wyjątek potwierdza regułę.
A co do postu necrodesecatora -> kościół robi CAŁEJ muzyce metalowej m.in taki obraz mimo ,że powinien przypierdolić się w sumie do jakiegośtam procentu. Inną sprawąjest to ,zę wpierdalanie sie w co słuchaja obywatele i zakazywanie koncertów ,to debilizm i powrót do cenzury tylko zamiast antykomunistycznych aspektów mamy anty chrześcijańskie.
Zresztą kurde nawet do Chłopaków z Liverpoolu się podpierdalali. Hasło seks&drugs&rock'n'roll ni jak ma siedo nauki kościoła katolickiego, a nawet ewangelii.
jaki morał z tej bajki: spalić kościół !!
Sobota napisał(a):Ale mogę sie mylić...
Wystarczy zernkac na ostatnia plyte nawet:
There is no fucking Jesus Christ
There never was a sacrifice
No man upon the crucifix
Beware the call for purity
Infections their facility
I've made my choice
666!
\m/
A tak btw. - nie trzeba wcale atakowac koscioła czy wiary by byc anty. Wystarczy poprostu wychwalac szatana. To juz samo przez sie mowi jaki sie ma stosunek zarowno do instytucji kosciola ,jak i do wartosci, ktore ten prezentuje.
The Stig napisał(a):jaki morał z tej bajki: spalić kościół !!
ha ha ha ha
Ambivalent napisał(a):Sobota napisał(a):Ale mogę sie mylić...
Wystarczy zernkac na ostatnia plyte nawet:
There is no fucking Jesus Christ
There never was a sacrifice
No man upon the crucifix
Beware the call for purity
Infections their facility
I've made my choice
666!
\m/
A tak btw. - nie trzeba wcale atakowac koscioła czy wiary by byc anty. Wystarczy poprostu wychwalac szatana. To juz samo przez sie mowi jaki sie ma stosunek zarowno do instytucji kosciola ,jak i do wartosci, ktore ten prezentuje.
Ok wzracam honor, ale jak mówiłem wyjątek potwierdza regułe ;].
Jedna sprawa... Słuchacie muzyki dajmy na to Slayera dlatego, że ma takie teksty? Nie wiem mnie to nie rusza, dla mnie liczy się muzyka, to co grają, tekst schodzi na drugi plan... No chyba, że ktoś jest takim trve metalem i słucha bandów tylko dlatego, że maja kopiące dupe kościołowi teksty?
Nie uzywaj imienia pana Slayera swego na daremno. Wiadomo (przynajmniej dla mnie), ze czesc muzyczna jest glownym atrybutem, ale gdyby do swietnej muzyki dodac tekst w stylu "fiku miku i juz jestem w twoim pamietniku", albo "juz pora wstac, wyruszyc z domu, przyjaciela spotkac znow", to calosc dostaje w dupe.
Cytat:"juz pora wstac, wyruszyc z domu, przyjaciela spotkac znow" to calosc dostaje w dupe
Spadaj na drzewo, pozerze!
<;
Wiem, ze jestes dumny z tej liryki, ale czas spojrzec prawdzie w oczy

Smiesz sugerowac, ze ta liryka ... jest gay'owska?
Wystarczy spojrzec na ich imidz!
chociaz z drugiej strony, wydaja sie true.
statekx napisał(a):Wiadomo (przynajmniej dla mnie), ze czesc muzyczna jest glownym atrybutem, ale gdyby do swietnej muzyki dodac tekst w stylu "fiku miku i juz jestem w twoim pamietniku", albo "juz pora wstac, wyruszyc z domu, przyjaciela spotkac znow", to calosc dostaje w dupe.
o to to
statekx napisał(a):Nie uzywaj imienia pana Slayera swego na daremno. Wiadomo (przynajmniej dla mnie), ze czesc muzyczna jest glownym atrybutem, ale gdyby do swietnej muzyki dodac tekst w stylu "fiku miku i juz jestem w twoim pamietniku", albo "juz pora wstac, wyruszyc z domu, przyjaciela spotkac znow", to calosc dostaje w dupe.
no nie inaczej. Ja np. nie potrafie słuchać nowego 2tm2,3, który MUZYCZNIE i brzmieniowo jest zajebisty, ale teksty jednak za bardzo walą po uszach

Wiadomo, że o dupie maryni teksty metalowych piosenek nie powinny być... Ale jak już są kopiące dupę kościoła to mam zakaz ich słuchania i chodzenia do Kościoła? Mówie tylko o sobie... Zwisa mi to o czym śpiewają (w większości), a liczy się muzyka.