Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Pomoc
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Czy moglbyście mi polecić utwory związane z tematem: "Twórcy literatury o politykach i polityce"...bede bardzo wdzięczna Embarrassed
jak taki temat wybralas to sobie teraz radz Rolleyes
Tomasz Lis - "Co z ta Polska"-ma dobre recenzje sprobuj
Valhalla napisał(a):jak taki temat wybralas to sobie teraz radz Rolleyes
Radze sobie...juz ty się o to nie martw.Chce jednak zdobyć jak najwięcej różnych tekstów.Jeśli nie masz nic na temat do powiedzeina to lepiej milcz.Twoja wypowiedź nic nie wnosi.
No a Lis odpada...trudno o nim powiedzieć "twórca literatury" ;]
Po prostu to twoja matura wiec sobie sama szukaj, a nie, zdaje sie ze to na tym polega..
oliwia napisał(a):Radze sobie...juz ty się o to nie martw.Chce jednak zdobyć jak najwięcej różnych tekstów.Jeśli nie masz nic na temat do powiedzeina to lepiej milcz.Twoja wypowiedź nic nie wnosi.

Hola hola... to ty tu prosisz o pomoc więc trochę pokory...
ojojoj ciezki temat Evil or Very Mad co za czort cie podkusil?? Rolleyes
jak sie czegos dowiem to napewno dam znac. trzeba sobie pomagac. muj temat maturalty to "zniewolony przez nalog. Omow kwiestie wolnosci i sily czlowieka odwolujac sie do literatury i innych dziel sztuki"
bede pisac to na podstawie ksiazek "pamietnik narkomanki" , "my dzieci z dworca zoo" jakiejs biegrafii ryska z dzemu. poza tym jeszce filmy siemacie ludzie i skazany na bluesa
Syska napisał(a):ojojoj ciezki temat Evil or Very Mad co za czort cie podkusil?? Rolleyes
Mi się spodobał ;] Wybierając go kierowałam się tym,że opre się na felietonach Rafała Ziemkiewicza i utworach Szpotańskiego.

Do Valhalla->wiem,że moja...i nie mam zamiaru się nikim wysługiwać...nie widze nic złego w zapytaniu czy ktoś nie zna utworu godnego uwagi :?
Valhalla napisał(a):Po prostu to twoja matura wiec sobie sama szukaj, a nie, zdaje sie ze to na tym polega..

Hehe zauważyłem że najbardziej dosrywają maturzystom ci, którzy dopiero co mają tą "przyjemność" za sobą(sam tak robiłem rok temu) Laughing Co nie zmienia faktu, że prosić o pomoc na taki temat to wstyd. Zrozum kobieto, że my np. mieliśmy na maturze ustnej tego typu pytania i to nie jedno a trzy, i nie 9 miechów na przygtowania, a 15 minut, ta dzisiejsza młodzież, za moich czasów...(niech mnie ktoś uderzy Laughing )
Tomash napisał(a):(niech mnie ktoś uderzy Laughing )
Mogę ja,moge ja?? Dawno nikomu nie przypierdoliłem Big Grin Big Grin
ja zrobilam wszystko SAMA i mialam 100% wiec chyba kazdy moze?
tak to jest jak ktos bierze temat a potem nie wie co z nim zrobic Laughing
no ale mysle ze nawet najwiekszy debil jest w stanie 30 % uzyskac by miec to za soba.
Myślałam,że można tu porozmawiać z inteligentnymi ludźmi,ale widocznie się myliłam :?(Nie mówie tu oczywiście o wszystkich)
Dlaczego wszyscy tak ostro ten temat krytykują.Czy ja prosze kogoś o przygotowanie prezentacji za mnie?Napewno nie!!Tylko krytykować to potraficie,ale porozmawiac z wami o literaturze się nie da.Przyjmijcie do wiadomości,że większość tekstów już mam.Chciałam je tylko wzbogacić,jeśli znacie coś ciekawego,związanego z tematem,który mnie osobiście interesuje i dlatego go wybrałam :?
eh dziewczyna porwala sie na temat bo myslala ze to ze sie tym interesuje wystarczy i sie chyba rozczarowala i teraz niewie co z tym zrobic, pewnie panikuje chociaz na to mamy jeszce pare miesiecy (chociaz ja juz zaczynam swoja prace pisac) wystarczy udac sie do bieblioteki i tam poprosic o rade Smile lub isc do nauczyciela z gimnazjum. trzeba miec leb na karku przedewszystkim a nie siac niepotrzebana panike. jak juz wszystkie mozliwosci sie wyczerpia to dopiero mozna sie pytac o takie zeczy np na forum. ja juz zdeklarowalam ze jesli cos uslysze dam znac. w pewnym sensie rozumiem dziewczyne. sama w tym roczku maturke mam Smile
wyluzujcie z matura. dopiero pazdziernik Big Grin
Stron: 1 2 3