10-03-2005, 08:09 PM
10-03-2005, 08:11 PM
jak taki temat wybralas to sobie teraz radz 

10-03-2005, 08:15 PM
Tomasz Lis - "Co z ta Polska"-ma dobre recenzje sprobuj
10-03-2005, 08:20 PM
Valhalla napisał(a):jak taki temat wybralas to sobie teraz radzRadze sobie...juz ty się o to nie martw.Chce jednak zdobyć jak najwięcej różnych tekstów.Jeśli nie masz nic na temat do powiedzeina to lepiej milcz.Twoja wypowiedź nic nie wnosi.
No a Lis odpada...trudno o nim powiedzieć "twórca literatury" ;]
10-03-2005, 08:22 PM
Po prostu to twoja matura wiec sobie sama szukaj, a nie, zdaje sie ze to na tym polega..
10-03-2005, 08:22 PM
oliwia napisał(a):Radze sobie...juz ty się o to nie martw.Chce jednak zdobyć jak najwięcej różnych tekstów.Jeśli nie masz nic na temat do powiedzeina to lepiej milcz.Twoja wypowiedź nic nie wnosi.
Hola hola... to ty tu prosisz o pomoc więc trochę pokory...
10-03-2005, 08:23 PM
ojojoj ciezki temat
co za czort cie podkusil??
jak sie czegos dowiem to napewno dam znac. trzeba sobie pomagac. muj temat maturalty to "zniewolony przez nalog. Omow kwiestie wolnosci i sily czlowieka odwolujac sie do literatury i innych dziel sztuki"
bede pisac to na podstawie ksiazek "pamietnik narkomanki" , "my dzieci z dworca zoo" jakiejs biegrafii ryska z dzemu. poza tym jeszce filmy siemacie ludzie i skazany na bluesa

jak sie czegos dowiem to napewno dam znac. trzeba sobie pomagac. muj temat maturalty to "zniewolony przez nalog. Omow kwiestie wolnosci i sily czlowieka odwolujac sie do literatury i innych dziel sztuki"
bede pisac to na podstawie ksiazek "pamietnik narkomanki" , "my dzieci z dworca zoo" jakiejs biegrafii ryska z dzemu. poza tym jeszce filmy siemacie ludzie i skazany na bluesa
10-03-2005, 08:42 PM
Syska napisał(a):ojojoj ciezki tematMi się spodobał ;] Wybierając go kierowałam się tym,że opre się na felietonach Rafała Ziemkiewicza i utworach Szpotańskiego.co za czort cie podkusil??
Do Valhalla->wiem,że moja...i nie mam zamiaru się nikim wysługiwać...nie widze nic złego w zapytaniu czy ktoś nie zna utworu godnego uwagi :?
10-03-2005, 08:43 PM
Valhalla napisał(a):Po prostu to twoja matura wiec sobie sama szukaj, a nie, zdaje sie ze to na tym polega..
Hehe zauważyłem że najbardziej dosrywają maturzystom ci, którzy dopiero co mają tą "przyjemność" za sobą(sam tak robiłem rok temu)

10-03-2005, 08:45 PM
Tomash napisał(a):(niech mnie ktoś uderzyMogę ja,moge ja?? Dawno nikomu nie przypierdoliłem)

10-03-2005, 08:46 PM
ja zrobilam wszystko SAMA i mialam 100% wiec chyba kazdy moze?
10-03-2005, 08:50 PM
tak to jest jak ktos bierze temat a potem nie wie co z nim zrobic
no ale mysle ze nawet najwiekszy debil jest w stanie 30 % uzyskac by miec to za soba.

no ale mysle ze nawet najwiekszy debil jest w stanie 30 % uzyskac by miec to za soba.
10-03-2005, 08:57 PM
Myślałam,że można tu porozmawiać z inteligentnymi ludźmi,ale widocznie się myliłam :?(Nie mówie tu oczywiście o wszystkich)
Dlaczego wszyscy tak ostro ten temat krytykują.Czy ja prosze kogoś o przygotowanie prezentacji za mnie?Napewno nie!!Tylko krytykować to potraficie,ale porozmawiac z wami o literaturze się nie da.Przyjmijcie do wiadomości,że większość tekstów już mam.Chciałam je tylko wzbogacić,jeśli znacie coś ciekawego,związanego z tematem,który mnie osobiście interesuje i dlatego go wybrałam :?
Dlaczego wszyscy tak ostro ten temat krytykują.Czy ja prosze kogoś o przygotowanie prezentacji za mnie?Napewno nie!!Tylko krytykować to potraficie,ale porozmawiac z wami o literaturze się nie da.Przyjmijcie do wiadomości,że większość tekstów już mam.Chciałam je tylko wzbogacić,jeśli znacie coś ciekawego,związanego z tematem,który mnie osobiście interesuje i dlatego go wybrałam :?
10-03-2005, 08:59 PM
eh dziewczyna porwala sie na temat bo myslala ze to ze sie tym interesuje wystarczy i sie chyba rozczarowala i teraz niewie co z tym zrobic, pewnie panikuje chociaz na to mamy jeszce pare miesiecy (chociaz ja juz zaczynam swoja prace pisac) wystarczy udac sie do bieblioteki i tam poprosic o rade
lub isc do nauczyciela z gimnazjum. trzeba miec leb na karku przedewszystkim a nie siac niepotrzebana panike. jak juz wszystkie mozliwosci sie wyczerpia to dopiero mozna sie pytac o takie zeczy np na forum. ja juz zdeklarowalam ze jesli cos uslysze dam znac. w pewnym sensie rozumiem dziewczyne. sama w tym roczku maturke mam 

10-03-2005, 09:00 PM
wyluzujcie z matura. dopiero pazdziernik