Kolejność względna, zestawienie zawiera zarówno rock jak i metal. Każda kapela ma tylko jedną, najlepszą moim zdaniem, pozycję płytową (bo Floydów i Crimsonów znalazło by się tu kilka).
1. King Crimson - Red
2. Pink Floyd - Dark Side Of The Moon
3. Smashing Pumpkins - Mellon Collie And Infinite Sadness
4. Slayer - Reign In Blood
5. Bathory - Hammerheart
6. Metallica - Master Of Puppets
7. Kid Rock - Devil Without a Cause
8. Darkthrone - A Blaze In The Northern Sky
9. Iron Maiden - Live After Death
10. Marillion - Misplaced Childhood
11. Pearl Jam - Ten
12. Queen - Live Killers
13. White Stripes - Elephant
14. Red Hot Chili Peppers - Blood Sugar Sex Magic
15. Primus - Sailing On The Sea Of Cheese
16. Wishbone Ash - Wishbone Ash
17. Jimi Hendrix - Are You Experienced?
18. Rush - Moving Pictures
19. Jane's Addiction - Ritual Delo Habitual
20. Faith No More - Real Thing
Nie starczyło miejsca dla równie zajebistych Alice In Chains, RATM, The Cult, Porcupine Tree, Sepultura, Pantera, Entombed, Soundgarden, Death, Sisters Of Mercy, Gunsów, U2, Rammstein i wielu innych które uwielbiam
Kat-"szydercze zwierciadło"
Kat-"oddech..."
Kat-"roze milosci..."
Cradle Of Filth-"crunelty and the beast"
Iron Maiden-"Feer of the dark"
Iron Maiden-"the number of the beast"
Metalica-"S&M"
Metalica-"Black"
Turbo-"smak ciszy"
turbo-"kawaleria szatana"
....i wile wiele innych ale niechce mi sie pisac

Jak juz koniecznie chcesz wziac udzial w tym rankingu to naucz sie dziecinko nazw plyt i zespolow ktore wypisujesz.
Syska napisał(a):Cradle Of Filth-"crunelty and the beast"
Cradle of filth - cruelty and the beast
Iron Maiden - Fear of the dark
...sie pisze. ale nieczepiajmy sie kazdy moze sie pomylic w nazwach ulubionych płyt..
Krzychun napisał(a):Syska napisał(a):Cradle Of Filth-"crunelty and the beast"
Cradle of filth - cruelty and the beast
Iron Maiden - Fear of the dark
...sie pisze. ale nieczepiajmy sie kazdy moze sie pomylic w nazwach ulubionych płyt..
No jasne,każdy może mieć zle opisane mp3,prawda?
kolejnosc przypadkowa, kazda z tych plyt moze objac zaszczytne pierwsze miejscie...
1. kilka plyt Judas Priest... tak wszystkie poza Turbo, Point of Entry i Demolition.
2.Megadeth- RIP i CTE
3.Accept-Balls to the Wall, Metal Heart i Restless and Wild to prawdziwe majstersztyki
4.Testament- The Legacy, The Ritual, LOW i The Gathering
5."Kipery I i II" Helloweenow, a takze Walls of Jerycho tej kapeli.
6.King Diamond- Abigail i Pajęcza kołysanka są bardzo dobre
7.bardzo lubie tez Grave Digger- ostatnia, The Last Supper, jest, moim zdaniem, bardzo, bardzo udaną produkcją, poza tym jeszcze Heavy Metal Breakdown
8.Kreator- Violent Revolution
9.OverKill- Horrorscope jest po prostu zajebista
mialem sie powstrzymac od wypisania kapel z innych nurtow muzycznych, niz to zalozone(tzn. heavy, power, thrash), ale moje wielkie uznanie ma zespol Paradise Lost, szczegolnie za plyty Gothik, Icon i Draconian Times.
powinno sie tu znalesc jeszcze kilkanascie plyt, ale podejrzewam, ze juz o Carcass, Sodom, Venom, Motorhead sie nikomu nie bedzie za bardzo chcialo czytac, wiec juz sobie daruje...
Kamil napisał(a):7.bardzo lubie tez Grave Digger- ostatnia, The Last Supper, jest, moim zdaniem, bardzo, bardzo udaną produkcją, poza tym jeszcze Heavy Metal Breakdown
Popieram, płyta bardzo dobra, nie znam całej twórczości Grave Digger, ale ta prezentuje się świetnie, poza tym bardzo podoba mi się jeszcze Rheingold, chociaż spotkałem się z opiniami że to bardzo słaba płyta.
Forgotten Sunrise napisał(a):Kamil napisał(a):7.bardzo lubie tez Grave Digger- ostatnia, The Last Supper, jest, moim zdaniem, bardzo, bardzo udaną produkcją, poza tym jeszcze Heavy Metal Breakdown
Popieram, płyta bardzo dobra, nie znam całej twórczości Grave Digger, ale ta prezentuje się świetnie, poza tym bardzo podoba mi się jeszcze Rheingold, chociaż spotkałem się z opiniami że to bardzo słaba płyta.
moim skromnym zdaniem jedna ze slabszych w historii kapeli, nie trawie jej... ale ogolenie zespol bardzo zacny, mysle, ze zasluguje na wiekszy poklask niz wiele bardziej znanych kapel... Tha Last Supper bardzo dobrze brzmi... utwor tytulowy, desert rose, grave in the no mands land, czy soul savior to na serio dobre kompozycje
Kamil napisał(a):mialem sie powstrzymac od wypisania kapel z innych nurtow muzycznych, niz to zalozone(tzn. heavy, power, trash), ale moje wielkie uznanie ma zespol Paradise Lost, szczegolnie za plyty Gothik, Icon i Draconian Times.
Biorąc pod uwagę wymienione przez ciebie kapele, zakładam, że to literówka..
aXe Rose napisał(a):Kamil napisał(a):mialem sie powstrzymac od wypisania kapel z innych nurtow muzycznych, niz to zalozone(tzn. heavy, power, trash), ale moje wielkie uznanie ma zespol Paradise Lost, szczegolnie za plyty Gothik, Icon i Draconian Times.
Biorąc pod uwagę wymienione przez ciebie kapele, zakładam, że to literówka..
kurwa, przeoczylem, klawiature mam do wymiany, oczywiscie mial byc THRASH, dzieki za zwrocenie uwagi
1. Dream Theater - Scenes From A Memory
2. - || - || - - Images And Words
3. - || - || - - Six Degrees Of Inner Turbulence
4. Pink Floyd - The Wall
5. Threshold - Subsurface
6. Metallica - Master Of Puppets
7. - || - - Ride The Lighting
8. Symphony X - The Odyssey
9. Ayreon - The Human Equation
10. Cała reszta ze stajni Dream Theater
11. Audioslave
12. Redemption - The Fullness of Time