Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Najlepsza plyta wg. uzytkownikow RMS
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
ReTuRn napisał(a):Nie bądź śmieszny, znajduje się na niej kilka dobrych songówi pare ptzeciętnych, ale reszta to takie sobie kawałki.Inna sprawa, że jest z pomysłem- thrashowy zespół gra bardziej melodyjny sttuff.Tyle,ze to powinien być jednorazowy wyskok, niełączony przy tym ze zmianąwizerunku (jak zobaczyłem Hetfielda na video z nagrywania najnowszej płyty, to aż mi szcena opadła- daj mu dres i ślij do Łodzi...)

Własnie o ten pomysl mi chodzi Smile Nie jestem przywiazany do thrashu,poza Metallika i PanterĄ nie słucham zadnych zespołów regularnie. Load jest swietna płyta,chociarz reload jest lepszy(w paru kawałkach słuchac pewny[nie wielki ale zawsze] powrot do korzeni). Mimo ze nie pobijaja Mastera czy AJFA(reszte albomow moim zdaniem pobijaja Tongue ) uwazam ze sa niedoceniane co w wiekszosci przypadkow wynika z chvjowego podejscia ludzi do muzyki,ktorzy nie potrafia zniesc czegos gdzie nie ma ciaglej napierdalanki bez ultraszybkich riffow(ktore sa umieszczane w utworze czsami tylko ze wzgledu na szybkosc).

Amen
Czas na jakies uaktualnienie :

1. Led Zeppelin - "Physical Graffiti"
2. Pink Floyd - "The Dark Side of the Moon"
3. King Crimson - "In The Court of the Crimson King"

4. The Doors - "The Doors"
5. Budgie - "Never Turn Your Back On A Friend"
6. Jethro Tull - "Thick As A Brick"
7. Led Zeppelin - "I"
8. AC/DC - "DDDDC"
9. Deep Purple - "Made In Japan"
10. King Crimson - "Red"
11. Robert Plant - "Mighty Rearranger"
12. Simon & Garfunkel - " Mrs Robinson "
13. Nazareth - "Hair of the Dog"
14. Iron Butterfly - " In-A-Gadda-Da-Vida "
15. Led Zeppelin - "II"
16. Wishbone Ash - "Argus"
17. The Doors - "Waiting For The Sun"
18. Marillion - "Scipt For A Jester's Tear"
19. Breakout - "Blues"
20. Riverside - "Second Life Syndrome"
21. Janis Joplin - "Pearl"
22. Marek Grechuta - "Magia Obłoków"
23. Black Sabbath - "Paranoid"
24. Led Zeppelin - " III "
25. UFO - "Strangers In The Night"
Krzychun napisał(a):Mimo ze nie pobijaja Mastera czy AJFA(reszte albomow moim zdaniem pobijaja Tongue ) uwazam ze sa niedoceniane co w wiekszosci przypadkow wynika z chvjowego podejscia ludzi do muzyki...

LOL
NieLol, tylko w sumie rotfl'n'lol.

Loady nie dorównują absolutnie 5 pierwszym, klasycznym albumom Metalliki i tyle. Jest to niemalże aksjomat. A że mogą się podobać, to nie wątpię, bo nie są to z drugiej strony albumy złe, tylko takie 6-/10.
ReTuRn napisał(a):NieLol, tylko w sumie rotfl'n'lol.

Loady nie dorównują absolutnie 5 pierwszym, klasycznym albumom Metalliki i tyle. Jest to niemalże aksjomat. A że mogą się podobać, to nie wątpię, bo nie są to z drugiej strony albumy złe, tylko takie 6-/10.

Dokladnie. Spoko, moga sie komus podobac, ale na widok tekstu w ktorym ktos porownuje je lub nawet wywyzsza, moja dupa wybucha gwaltownym smiechem. Metallica wydala do 91 swietne albumy, potem zaczela grac Metalika.
R_amze_S napisał(a):
Nivo napisał(a):4. Nevermore - Neon Dreaming Black
Ktoś ci źle empetrujke opisał,koleś

Nie, opisaną mam w porządku, tylko po prostu nie mam pamięci do tych wszystkich albumów i utworów. Pisałem, że piszę z pamięci Smile Big Grin
NEVERMORE - "Dead Heart in a Dead World" i ostatni "This Godless Endeavor"
LOUDNESS - "Disillusion" (zwłaszcza ver. ang.) oraz "The Law of Devil's Land"
JUDAS PRIEST - "PainKiller"

THE MARS VOLTA - "De-Loused in the Comatorium"
DEATH ANGEL - "Act III"
SANCTUARY - "Into the Mirror Black"
DANZIG - "I" oraz "II: Lucifuge"
( kolejność dowolna... no może poza pierwszymi, 'zboldowanymi' pozycjami... hehe }

a na dalszych miejscach...
SLAYER - "South of Heaven" i "Seasons in the Abbys"
GOD FORBID - "Gone Forever"
COMMUNIC - "Conspiracy in Mind"
SYSTEM OF A DOWN - "SOAD /self-titled/" i ew. "Toxicity"
( kolejność dowolna }

wiem, wiem.... obiektywizmu zbyt wiele tu nie ma Big Grin
Motörhead - Inferno i March or Die
Judas Priest - Painkiller i Defender Of The Faith
Manowar - Kings Of Metal i Warriors of the World
Mötley Crue - Red, White, And Crue
Scorpions - Crazy World
The Gathering - Accessories
Pink Floyd - The Wall
Deep Purple - Made In Japan i Fireball
Iron Maiden - Piece of Mind i Iron Maiden
Slayer - Seasons in the Abbys
statekx napisał(a):
ReTuRn napisał(a):NieLol, tylko w sumie rotfl'n'lol.

Dokladnie. Spoko, moga sie komus podobac, ale na widok tekstu w ktorym ktos porownuje je lub nawet wywyzsza, moja dupa wybucha gwaltownym smiechem. Metallica wydala do 91 swietne albumy, potem zaczela grac Metalika.

To ze moim zdanie Loady sa lepsze od RTL i Kill'.. to nie znaczy ze tamte płyty sa zle lub ze ich nie lubie..zreszta macie

Kill'em all - 5,5/10
RTL - 8,25/10
MoP-10/10
AJFA - 9,5/10
Metallica - 9/10
Load - 9/10
Reload - 9,5
-Albumu z Coverami nie oceniam
S&M - 8/10
St.Anger - 3/10

Moim zdanie oczywiscieSmile
Jeli chodzi o albumy Metallicy, to jak dla mnie Master Of Puppets rządzi i nie ma sobie równych, a na drugim jest The Black Album i te albumy oceniam na 10/10, a reszte (poza St. Anger) plasuje na równym porządnym poziomie 9/10 No może jeszcze poza Kill'em All 6/10
CZyli zdanie mamy niemal identyczneSmile

Po dłuzszym namysle zmieniam w wczesniejszym poscie ocene RTL.
Krzychun napisał(a):Kill'em all - 5,5/10
RTL - 7/10

?? :?

Ghost_82 napisał(a):...No może jeszcze poza Kill'em All 6/10

?? :?
Co cie tak zaszokowało Big Grin
Dałem taką ocene, bo akurat Kill'em All jak dla mnie do genialnych albumów nie należy.
Ocene RTL podwyzszylem do 8pkt. A kill?? Album poza "Seek.." i "Anesthesia" ma kawalki co najwyzej dobre.
Ghost_82 napisał(a):Co cie tak zaszokowało Big Grin
Dałem taką ocene, bo akurat Kill'em All jak dla mnie do genialnych albumów nie należy.

Moze i genialny nie jest (choc biorac po uwage co zaczela ta plyta i SNM Slayer slowe genialny w jakims sensie moze byc uzyte) ale na 7,5/10 zasluguje z palcem w dupie Twojej starej. Ja mam do KEA spory sentyment ,poniewaz od niej zaczynala sie moja przygoda z muzyka metalowa.

Cytat:Ocene RTL podwyzszylem do 8pkt. A kill?? Album poza "Seek.." i "Anesthesia" ma kawalki co najwyzej dobre.

I dobrze zrobiles. To u ciebie dobry = 5,5 ? :? Na KEA sa same dobre i bardzo dobre kawalki chlopcze. Taki "whiplash" do teraz zabija i rozpierdala Angry
Stron: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15