Hethell napisał(a):maharet napisał(a):wilk_fenriz napisał(a):zaorać mein kampf - popłuczyny naszych odwiecznych wrogów powinny zostać spalone a prochy rozrzucone na strony świata
Rzeby pokonać wroga też trzeba znać jego racje...
a po co 
Żeby wiedzieś z kim się walczy i dlaczego.
maharet napisał(a):Żeby wiedzieś z kim się walczy i dlaczego.
Ale Hitlera już ni mo
Hethell Twój post mnie rozbroił

Pearl napisał(a):maharet napisał(a):Żeby wiedzieś z kim się walczy i dlaczego.
Ale Hitlera już ni mo

http://www.radiomaryja.fora.pl/viewtopic.php?p=661#661
Facet podpisany jako obser to chyba jakieś wcielenie Hitlera. A są przecież w Polsce partie neonazistowskie (np.młodzież wzechpolska) oraz naziści rządzący krajem (nasz dobry znajomy Tadek R.)
Przeczytałam to "wielkie dzieło", choć nie ukrywam, że momentami miałam ochotę spalić tą książkę. "Mein Kampf" to żadna filozofia, tylko stek bzdur. W dodatku fatalnie napisana (mam na myśli stylistykę)
Co do kolesia o nicku obser - tragedia.
maharet napisał(a):Kupiłam zanim zakazano sprzedaży. I nie jest to żadne propagowanie faszyzmu, tylko literatura filozoficzna w stylu Nitchego. Co myślicie o tym?
Sądzę, że powinno się ciebie zabić, a najlepiej utopić w kiblu zaraz po urodzeniu.
hier_kommt_die_sonne napisał(a):tym, Hitler nie był zawsze 'moralnie zły', chciał ulepszyc panstwo itp. niestety, przesadził.
Kolejna do odstrzału. Chyba nie do końca rozumiesz dziecinko znaczenie słowa "moralność". Albo jestes głupia a chcesz zabłysnąć elokwencją.
Pearl napisał(a):Jak powiedziałam mamie, że w jakiejś tam części nazizm nie był taki zły to się wręcz przeraziła 
Ja na jej miejscu pokroiłbym Cię w drobniutką kosteczkę.
A w której części był "dobry"?
hier_kommt_die_sonne napisał(a):Ludzie pokolenia naszych rodziców są troche wyprani, ich rodzice przeżyli wojne i dla nich hitler=wojna=zło=cierpienie itp. Wojna odcisnęła trwałe piętno na nich i nie potrafią spojrzeć obiektywnie 
Kurwa, spojrzeć obiektywnie na faszyzm, nazizm i Hitlera? No ja, mając taką możliwość, jeszcze większej kurwicy dostaję.
Generalnie wkurwiają mnie próby zabłyśnięcia w środowisku pzez gówniarzy którzy wypowiadają kontrowersyjne opinie na kontrowersyjne tematy, autokreują się i myślą jacy to są zajebiści, bo inni powiedzą o nich "o jaaa... ale on/ona jest dziwny/a". Żyję nadzieją, że dostaniecie kiedyś z tego tytułu potężny wpierdol i to otworzy wam nieco oczy.
Albo zamieni w kaleki.
Książę 2 napisał(a):Pearl napisał(a):Jak powiedziałam mamie, że w jakiejś tam części nazizm nie był taki zły to się wręcz przeraziła 
Ja na jej miejscu pokroiłbym Cię w drobniutką kosteczkę.
A w której części był "dobry"?
Oi, nie pamiętam co ja jej wtedy powiedziałam. Dawno to było ... i na dodatek głupie bardzo.
Powiem jedno- pojebany autor, pojebana książka- nic dodać nic ująć...
Najlepszy był tekst w mein kapmpf, który mówił że to wszystko jest nieprawdą jeżeli niemcy nie są przygotowani do doprowadzenia tego wszystkiego do końca

Powiedzcie mi czy są duże problemy z dostaniem tej książki? Jaka jest jej cena? Warto? Czy faktycznie to jakieś pieprzone nudy?