Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Wasz pierwszy zespół gotycki
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7
lacuny coil nikt nie zna?! przecież to taki świetny zespół...
ja też od theriona zaczynałam
ale ostatnio jakiś >>znawca<< ostro sie ze mną pokłucił, bo "to nie jest gotycki metal, to metal symfoniczny" hehe...
Delia $haddix napisał(a):lacuny coil nikt nie zna?!
Heh Smile

A moim pierwszym bandem w tej szufladce była Lacrimosa, 8 lat temu - płyta Stille Smile
a moim pierwszym gotykiem byl Nightwish - dobre kilka lat temu! 8) ale wspaniale mi się spodobało, choć przyznam szczerze że ostatnimi czasami troszkę porzuciłam swoje korzenie i zainteresowałam się nieco inną muzą.
Angelique napisał(a):a moim pierwszym gotykiem byl NIGHTWISH - dobre kilka lat temu! 8) ale wspaniale mi się spodobało, choć przyznam szczerze że ostatnimi czasami troszkę porzuciłam swoje korzenie i ZAINTERESOWAŁAM SIĘ NIECO INNĄ MUZĄ.
Jaką? Gotykiem?[/b]
-lilith- napisał(a):
Angelique napisał(a):a moim pierwszym gotykiem byl NIGHTWISH - dobre kilka lat temu! 8) ale wspaniale mi się spodobało, choć przyznam szczerze że ostatnimi czasami troszkę porzuciłam swoje korzenie i ZAINTERESOWAŁAM SIĘ NIECO INNĄ MUZĄ.
Jaką? Gotykiem?[/b]

hehe -lilith- ty jak zwykle zabawna Big Grin
a ja chyba niebardzo załapałem, o co lilith chodzi...
Ymir napisał(a):a ja chyba niebardzo załapałem, o co lilith chodzi...

Chodziło mi o to, że Angelique najpierw słuchała Nightwisha, a później zaczęła porzucać swoje korzenie, jak to określiła (prawdopodobnie power metal), a teraz zainteresowałą się jakąś inną muzyką. Więc po prostu grzecznie pytam, czy chodzi jej o gotyk.
Teraz słucha Poison Big Grin
aXe Rose napisał(a):Teraz słucha Poison Big Grin

No to jest dopiero zło Laughing
ogólnie siedzę w klimatach: doom, gothic, czasem black... za powerem nie przepadam!!!!!!!!!!!!!!! Smile Wink
-lilith- napisał(a):

Chodziło mi o to, że Angelique najpierw słuchała Nightwisha, a później zaczęła porzucać swoje korzenie, jak to określiła (prawdopodobnie power metal), a teraz zainteresowałą się jakąś inną muzyką. Więc po prostu grzecznie pytam, czy chodzi jej o gotyk.

Gott(h), Lilith przecież Angelique to jedna wielka prowokacja...
-lilith- napisał(a):

No ale zalezy jeszcze, ktory album, bo napewno tylko czesc utworow/płyt Najtfisza jest power metalowa, a jezeli Angelique chodziło całościowo o twórczośc tegoz zespolu, to z Toba Lilith sie nie moge zgodzic, bo ten zespol na roznym etapie reprezentowal rozne rodzaje muzyki. I napewno tez Najtfisza nie powinno sie odbierac jako jednoznacznie reprezentanta goth metalu czy jednoznacznie power metalu czy jednoznacznie reprezentanta heavy...
Najtłisz żondzi !
Morte- oczywiście, że wiem, że Angelique to prowokacja, trudno nie zauważyć.
Ymir- Dobra, przyznaję Ci rację Wink. Ale zawsze jak ktoś mówi Nightwish, myślę "power metal", taki odruch Confusedhock: . Ale w każdym razie gotyk to to na pewno nie jest. Z resztą nie ważne, tak o to napisałam, po prostu trochę mnie ta Angeliqe śmieszy i tyle.
u mnie były 2 kapele, hehe

Closterkeller i Clan Of Xymox Laughing Laughing Laughing
Stron: 1 2 3 4 5 6 7