Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Wasz pierwszy zespół gotycki
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5 6 7
Nie rób sobie jaj, OK?
Dla mnie pierwszy był Trzynasty Wiek (no chyba że WT itp. bierzemy pod uwage to też Wink )
O czosnek nie mam pojecia co bylo pierwsze...
Bauhaus zdaje sie, ew. Joy Division, Fields of the Nephilim
gRuchot napisał(a):
Ymir napisał(a):zobaczył klip do Wish I had an Angel
ten utwór... nie wiem, może coś ze mną nie tak, ale uważam go za szczyt wieśniactwa z całej ich kariery (o teledysku rodem z wieczornego filmu akcji z polszmatu nie wspominając)... cóż, nie moja wina że *takie* hjewimetalowe riffy uważam za kicz Wink
Nie jesteś odosobniony Wink
Tak btw, to czytałem gdzieś, że ten teledysk został uznany za najlepszy w Finlandii w minionym, jakże mrocznym roku
gRuchot napisał(a):Pozdrów kumpla Wink
Ok, napewno się ucieszy Rolleyes
Lech napisał(a):Bauhaus zdaje sie, ew. Joy Division, Fields of the Nephilim
To był mój drugi gotycki band Wink
Lilith bądx Wishing Well już nie pamiętam Smile
Ja pamiętam że pierwszy gotyk, to hmm...
Wia Mistica a plyta "In Hora Mortis Nostre"
A później Closter był [zreszta do dziś jest], jakieś Artrosisy... i tak sobie żyje.
Tongue
Hm,jesli chodzi o mnie to chyba pierwszy był Clan Of Xymox- debiutancka płyta,a z gotyku-nazwijmy go "metalowego" - Paradise Lost ,plyta nomen - omen "Gothic"
Ech,stare dzieje..... Angry
moj to byl CLosterkeller... bylam wtedy szczawikiem... moze z 10 lat mialam i moj tata tego zawsze sluchal, bo on lubi taka muzyke... no i spodobalo mi sie... potem podrzucil mi Tiamat... no i muzyka zostala w sercu Smile az do dzisiaj Smile i na zawsze...
Gaga napisał(a):moj to byl CLosterkeller... bylam wtedy szczawikiem... moze z 10 lat mialam i moj tata tego zawsze sluchal, bo on lubi taka muzyke... no i spodobalo mi sie... potem podrzucil mi Tiamat... no i muzyka zostala w sercu Smile az do dzisiaj Smile i na zawsze...

o kurde masz ostrego tausia Laughing
nigdy nie słuchałam szczególnie dużo tej muzyki, chociaż ją lubię, a pierwszym utworem był meren re (akt ostatni) moonlight... uurywek na kasecie jakiegoś debila...
Moze i ostry... ale glanow nie nosi, i na czarno sie nie ubiera... wrecz powiem nawet ze mu sie to nie podoba... ale za to taka muzyke uwielbia Smile. Teraz mu sie spodobalo Diary Of Dreams, Artrosis i Garden of Delight... i slucha sobie... a czasem i mi cos fajnego podrzuci... taki tatus Smile
Cytat:...i Garden of Delight...

Ooo, Garden of Delight. Genialne Smile
(Tak poza tym, to też bym chciała takiego tatę. Mój słucha różnej muzyki- jakiejśtam poezji śpiewanej, czasem folku czy czegośtam, a z "cięższych" brzmień to lubi chyba tylko Metallicę, Blind Guardian(i to tylko wybiórczo), Nightwisha i WT :? Confusedhock: A do tego jak słyszy growl, to się pyta co ja za ryków słucham, i czy to niedźwiedź jakiś tam ryczy :?
Chociaż tak właściwie to muszę go jakoś zmusić do przesłuchania kilku moich płyt, może też sobie kiedyś coś fajnego kupi Big Grin
Który był tym pierwszym (z szeroko pojętej półki ;]) to nie pamiętam, pamiętam tylko tyle, że jakoś w niewielkich odstępach czasu w moje łapki wpadło Artrosis, The 69 Eyes, Closterkeller, Nightwish i coś tam jeszcze, ale nazwy nie pamiętam.

Pozdrawiam
Mój pierwszy zespół- i przez 2 lata ulubiony: Lacrimosa Smile
Coś o ostrych tatusiach było..hmm..mój chyba jednak ptrzebija Waszych..bo kołysał mnie przy muzyce Queen, AC-DC,i TSA... 8) no i zasypiałam...i nie płakałam...a ponad to woził mnie motocyklem.
Ale do rzeczy, pierwszy u mnie był Therion.I do tej pory lubię ten zespól...często słucham jadąc samochodem.potem przetoczyłam się w sumie przez black, i trochę death...ale wróciłam.W tej chwili trochę się nazbierało zespołów...za dużo by wymieniać.
[/b]
Stron: 1 2 3 4 5 6 7