Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Running Wild
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Słucha ktoś tego jeszcze ? Dziwię się ,że nikt nie założył jeszcze tematu o tej kapeli. W końcu ich wkład w heavy metal był dość spory.
Piracki heavy metal Big Grin kocham ich teksty. Treasure Island mozna puszczac jako bajke na dobranoc Big Grin
Jedenz ukochanych zespołów. Klasyka niemieckiej sceny, pozycja obowiązkowa dla każdego, kto mieni się fanem heavy metalu. Wstyd nie znać...
ZAJEBISTY zespół, z pewnoscia jeden z moich ulubionych. Ulubione płytyBig Grineath or Glory , Under Jolly Roger & Port Royal. Jka powiedzial Atreju wstyd nie znac, bo w latach osiemdziesiatych zespół rownie lub zaryzykuje stwierdzenie ze nawet bardziej znany i kultowy niz Iron Maiden 8) .
No nie do końca bym się z tym zgodził, bo RW nie byłbardziej znany wtedy. To że grał lepiej w latach 80-tych to fakt nie zaprzeczalny, ale to teraz jest chyba większą gwiazdą. Wystarczy pomyśleć o tym, że na dzień dzisiejszy sprowadzenie RW do Polski na koncert graniczy pewnie z cudem, a bodajże w 87 roku grali nawet na czymś takim jak Metalmania.
Atreju napisał(a):ale to teraz jest chyba większą gwiazdą. Wystarczy pomyśleć o tym, że na dzień dzisiejszy sprowadzenie RW do Polski na koncert graniczy pewnie z cudem

graniczy z cudem nie dlatego, ze RW jest teraz większą gwiazdą, tylko właśnie dlatego że nią nie jest i frekwencja byłaby mniej więcej taka jak na koncercie Grave Diggera. Smutne ale prawdziwe.
Jak dla mnie to najlepsza obok Manowar kapela heavymetalowa. Ulubionem płyty : "Port Royal" ,"Gates Of Purgatory" ,"Pile Of Skulls" .
Atreju napisał(a):No nie do końca bym się z tym zgodził, bo RW nie byłbardziej znany wtedy. To że grał lepiej w latach 80-tych to fakt nie zaprzeczalny, ale to teraz jest chyba większą gwiazdą. Wystarczy pomyśleć o tym, że na dzień dzisiejszy sprowadzenie RW do Polski na koncert graniczy pewnie z cudem, a bodajże w 87 roku grali nawet na czymś takim jak Metalmania.

Nie pamiętam tamtych czasów, ale nie trzba być wybitnym myslicielem, żeby się domyslić, że na metalmaniach(czy metal battle) w latach 80-tych grały dosyć drugoligowe kapele z zachodu, dlatego, że była to dla nich być może jedyna okazja do zaprezentowania się publice większej niż 500 - 600 osób(np. taki Atomkraft). po prostu. Ilu ludzi przyszłoby u nas na Running Wild, przy cenach biletów ok. 100 zł? góra 700. Jedyne na co można liczyć to koncert na jakimś festiwalu
BArdzo dobre ,,patataj". Po wypiciu kilku piwek wręcz doskonałe.Do ,,Masquerade"(włącznie) wszystkie płyty(za wyjątkiem BS) wymiatają.
U don`t know where you are?? In Port Royal !!
nie wiem za co, ale lubie piratów... mogliby wpaśc do Polski, np.: sie z Helloweenem zgadac i zagrac wspolna trasaSmile bajkkowe marzenia
Hmmm...RW wymiata, ale czy nie jest to wczesny power metal??? W wielu (nie wiem czy w wiekszosci) zrodlach podany jest jako jeden z pierwszych zespolow, ktory gral power metal. Sie rozumie ze power wywodzi sie z heavy ale ktorej nazwy lepiej uzyc aby nie sklamac- powe czy heavy metal? Question
Kamil napisał(a):U don`t know where you are?? In Port Royal !!

To ja juz wole byc 'in the jungle, baby'.. Wink Nie wiem za co, ale ich nie lubie.. ;p

A wlasciwie wiem- wiekoszosc ludzi rajcuje sie RW tylko dlatego, ze to legendarna grupa.. A tak naprawde muzyka to bardzo sredni hm..
w sumie fajnie grają ale tak troche nudno.....
Dżemik napisał(a):
Kamil napisał(a):U don`t know where you are?? In Port Royal !!

To ja juz wole byc 'in the jungle, baby'.. Wink Nie wiem za co, ale ich nie lubie.. ;p

A wlasciwie wiem- wiekoszosc ludzi rajcuje sie RW tylko dlatego, ze to legendarna grupa.. A tak naprawde muzyka to bardzo sredni hm..

jak nie slyszales i nie czcisz Gates To Purgatory, to wypierdalaj sluchac swojego pedalskiego szwedzkiego pitolenia
Akurat ten album RW mam, misiu.. Nie lubie go jednak..

Jak nie slyszales i nie czcisz Terror 2000, to wypierdalaj sluchac swojego pedalskiego Manowar.. Confusedhock:
Stron: 1 2 3