Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Live 8
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
Dżemik napisał(a):+Robbie Williams- bardzo lubie goscia.. Swietnie odspiewal swoje najwieksze przeboje.. Takich braw jak on nie zdobyl nawet Pink Floyd, ani sir McCartney..
Trzeba mu oddać to, że ma świetny kontakt z publicznością i to wczoraj było widać.
Dżemik napisał(a):+Bryan Adams! Cudowny glos..
Fakt, dobrze wypadł
Dżemik napisał(a):+Pet Shop Boys- za Go West na Placu Czerwonym Big Grin
U mnie minus, w ogóle do mnie taka muzyka nie trafia, a wokal mnie drażnił.
Dżemik napisał(a):+Black Eyed Peas- bardzo lubie ta kapele.. Swietnie zaspiewali; jedyny dobry wystep hip hopowy
Mówiąc szczerze po paru pierwszych taktach przełączyłem, bardzo nie lubię.
Dżemik napisał(a):+Bon Jovi-lubie BJ, kolega z przesterowanym mikrofonem byl fajny.. :]
Zagrali to, czego oczekiwałem i z klasą.
Dżemik napisał(a):+Stevie Wonder
Uwielbiam go, wczoraj zagrał świetnie (jak mogłem wcześniej o nim zapomnieć?). Muszę wreszcie jakąś jego płytę poznać.
Dżemik napisał(a):+Linkin Park- wlasciwie tylko Chester zasluguje na plusa.. Pokazal ze ma bardzo dobry glos i powinien jak najszybciej wyniesc sie z tej kapeli..
Dla mnie duży minus, bardzo słaby występ. Nawet wokal mnie nie zainteresował.
Dżemik napisał(a):+A-Ha
To plus ode mnie taki sentymentalny, bo mieli wczoraj lekkie problemy. Zespół ogólnie lubię.

Dżemik napisał(a):-Craig David- nieznosze typa.. Pieje jak kogut..
Mam podobne zdanie, drażni mnie mówiąc szczerze.
Dżemik napisał(a):-kto pozwolil na tak dlugi wystep beznadziejnego Destiny's Child?
Może postawili jedynie na wartości estetyczne? ;D Ja jedynie pod tym względem patrzę na ten występ ;D.

Dżemik napisał(a):-prawie wogole nie pokazano Johannesburga
Też mnie to boli, tak jak i fakt, że mało widać było z koncertu w Kornwalii, gdzie na scenie występował Peter Gabriel z muzykami wykonującymi muzykę etniczną. Za mało takich wstawek było, zdecydowanie.

Oczywiście na listę się wpisałem.

Edit: A co mi się podobało, a jeszcze o tym nie pisałem:
- Występ Yannicka Noah (mam nadzieję, że dobrze zapamiętałem)
- Joss Stone - wspaniały ma głos... już przykuła moją uwagę, gdy oglądałem ostatnio Glastonbury 2004. Pierwsza klasa.
- Travis - wykonali "Sing" i to już jest wystarczający fakt.
- Sting - nie słucham, a tutaj z przyjemnością mogłem to zrobić.
- Audioslave - za "Like A Stone".
Kamael napisał(a):Joss Stone - wspaniały ma głos... już przykuła moją uwagę, gdy oglądałem ostatnio Glastonbury 2004. Pierwsza klasa.

O tak, głos wspaniały. Moim skromnym zdaniem następczyni Mariah Carey (kule nie potrafię odmienić tego iminia :? ) nam się szykuje.

Sting równiez bardzo dobrze się pokazał.
Tuomasss napisał(a):
Kamael napisał(a):Joss Stone - wspaniały ma głos... już przykuła moją uwagę, gdy oglądałem ostatnio Glastonbury 2004. Pierwsza klasa.

O tak, głos wspaniały. Moim skromnym zdaniem następczyni Mariah Carey (kule nie potrafię odmienić tego iminia :? ) nam się szykuje.

Mariah Carey moim skromnym zdaniem troszkę wyje - nie śpiewa i zupełnie nie trafia w mój muzyczny gust (wczoraj wyszedłem zrobić sobie kolację kiedy występowała i tylko jakieś urywki do mnie docierały). Za to Joss Stone i wokal ma świetny, a i tło muzyczne wcale niezłe, a jeśli dodać, że ma o ile dobrze słyszałem 18 lat i już takie umiejętności, to już w ogóle rewelacja.
Joss Stone rzeczywiście, głos ma niesamowity. Co prawda wolę inne damskie wokale,ale występ dała dobry, a nawet bardzo dobry. Spodobał mi się też koncert Alicii Keys oraz Audioslave. Za to Duran Duran i A - ha to IMO jedne ze słabszych występów wczorajszego koncertu. BTW: także dopisałam się do listy :]
Kamael napisał(a):
Tuomasss napisał(a):

Mariah Carey moim skromnym zdaniem troszkę wyje - nie śpiewa i zupełnie nie trafia w mój muzyczny gust (wczoraj wyszedłem zrobić sobie kolację kiedy występowała i tylko jakieś urywki do mnie docierały). Za to Joss Stone i wokal ma świetny, a i tło muzyczne wcale niezłe, a jeśli dodać, że ma o ile dobrze słyszałem 18 lat i już takie umiejętności, to już w ogóle rewelacja.
zgadzam sie z wami ze ma swietny glos...ale nic pozatym...ona jest tak jak Dido...obie maja wspaniale glosy ale za ni charyzmy...nudne sa jak flaki z olejem...one naleza do oosb ktore mozna wylacznie sluchac w radiu...nawet Alicia Keys robi lepsze na scenie wrazenie niz one...Stone i Dido nudzi dlatego nie ogladalm ich wystepu dokladnie..jedynie co mi sie podobalo to bylo wykonanie" 7 seconds"

bardzo podobalo mi sie kiedy podczas wystepu McCartneya i U2 wylecialy spod sceny biale golebie...swietny pomysl...wspaniale pasowaly do imprezy..
velvetova napisał(a):
Kamael napisał(a):
Tuomasss napisał(a):

zgadzam sie z wami ze ma swietny glos...ale nic pozatym...ona jest tak jak Dido...obie maja wspaniale glosy ale za ni charyzmy...nudne sa jak flaki z olejem...one naleza do oosb ktore mozna wylacznie sluchac w radiu...nawet Alicia Keys robi lepsze na scenie wrazenie niz one...Stone i Dido nudzi dlatego nie ogladalm ich wystepu dokladnie..jedynie co mi sie podobalo to bylo wykonanie" 7 seconds"

bardzo podobalo mi sie kiedy podczas wystepu McCartneya i U2 wylecialy spod sceny biale golebie...swietny pomysl...wspaniale pasowaly do imprezy..
Dido faktycznie nudzi, ale moim zdaniem wcale nie ma jakiegoś cudownego wokalu - w ogóle się nie wybija. Joss Stone mnie jakoś wczoraj nie zanudziła, a zainteresowała. Wokalistką od Dido jest o wiele lepszą. Podobał mi się jej występ. Alicii Keys nie słyszałem, a szkoda.
Kamael napisał(a):
Dżemik napisał(a):+Pet Shop Boys- za Go West na Placu Czerwonym Big Grin
U mnie minus, w ogóle do mnie taka muzyka nie trafia, a wokal mnie drażnił.

Chodzilo mi o kontekst.. Smile Chociaz sam wystep rowniez byl niczego sobie.. Lubie PSB..

Kamael napisał(a):
Dżemik napisał(a):-kto pozwolil na tak dlugi wystep beznadziejnego Destiny's Child?
Może postawili jedynie na wartości estetyczne? ;D Ja jedynie pod tym względem patrzę na ten występ ;D.

Dzem jest dziwny.. Dzem uwaza ze Destiny's Child piekne nie sa.. ;]

Cytat:- Joss Stone - wspaniały ma głos... już przykuła moją uwagę, gdy oglądałem ostatnio Glastonbury 2004. Pierwsza klasa.

Sluchalem jednym uchem, wiec moze dlatego glownie pamietam tylko muzyke zagluszana od czasu do czasu jakims wyciem w stylu wspomnianej Marii Carey, czy innego pop-soulu.. Nie podobalo sie..

Cytat:- Sting - nie słucham, a tutaj z przyjemnością mogłem to zrobić.

Zapomnialem o tym kolezce.. Slucham zarowno Stinga, jak i The Police, wiec z przyjemnoscia obejrzalem jego wystep.. Fajny pomysl z tym 'We'll be watching you'..
Dżemik napisał(a):
Kamael napisał(a):
Dzem jest dziwny.. Dzem uwaza ze Destiny's Child piekne nie sa.. ;]
Najczęściej pokazywana Beyonce na pewno nie i tu się zgodzę, ale dwie pozostałe panie są bardzo ładne, tylko muzykę mają fatalną, a i głosy niezbyt dobre.

Cytat:
Cytat:- Sting - nie słucham, a tutaj z przyjemnością mogłem to zrobić.

Zapomnialem o tym kolezce.. Slucham zarowno Stinga, jak i The Police, wiec z przyjemnoscia obejrzalem jego wystep.. Fajny pomysl z tym 'We'll be watching you'..
Do mnie jego muzyka nigdy nie trafiała (ani w wydaniu solowym, ani w The Police), poza utworem "Desert Rose", a tutaj mimo to bardzo miło się słuchało.

Co do PSB - faktycznie, nie zwróciłem uwagi, że o kontekst mogło Ci chodzić ;D, ale nie mogę się z Tobą zgodzić, że występ był godny uwagi - ja czekałem tylko aż wreszcie realizator przełączy się na inne miasto. Zupełnie ta muzyka do mnie nie trafiła.
a ja mam jedno pytanie: czy wystapili w koncu Sex Pistols??? bo miala byc ich reaktywacja na ten jeden koncert ale wlasnie nie wiem czy w ogole wystapili...moze wy cos wiecie??
Chyba nie.. Podobno mial rowniez zagrac Deep Purple i rowniez nic z tego nie wyszlo..
velvetova napisał(a):a ja mam jedno pytanie: czy wystapili w koncu Sex Pistols??? bo miala byc ich reaktywacja na ten jeden koncert ale wlasnie nie wiem czy w ogole wystapili...moze wy cos wiecie??
Mieli być w Londynie, a w końcu, nie wiem dlaczego, nie wystąpili. Onet przez cały czas podawał ich w gronie wykonawców, a w ostatnim dniu nagle na liście wykonywanych przez zespoły utworów Sex Pistols zabrakło.
szkoda bo jednak deep purple i sex pistols z miłą chęcia bym obejrzał ale trzeba sie cieszyć był pink floyd i z tego jestem zadowolony
Moim skromnym zdaniem wiadomość o Sex Pistols była tylko kaczką dziennikarską. Najprawdopodobniej nie było wcale palnu żeby wystąpili, ale ktos puścił plotę.
Dla tych ktorzy nie widzieli Live 8, tudziez chcieliby przezyc to jeszcze raz:

http://www.sonician.com/live8/list.html

Prezent od wujka Dzema.. Wink
Dżemik napisał(a):Dla tych ktorzy nie widzieli Live 8, tudziez chcieliby przezyc to jeszcze raz:

http://www.sonician.com/live8/list.html

Prezent od wujka Dzema.. Wink
Super, dzięki. Będę mógł przejrzeć to, co pominąłem, lub czego w telewizji nie było. Swoją drogą już mi kumpel przygotował płytkę z występem Pink Floyd w cudnej jakości, muszę wreszcie ją odebrać i przechowywać w bezpiecznym miejscu, bo kiedyś może być wiele warta ;D.
Stron: 1 2 3 4 5