o ja pierdole, mowi sie historia magistra vitae est zajebista z laciny nie jestem ale nie wiem czy tu akurat mozna tak zmieniac szyk
Mozna :>
Znalazlem w slowniku senstaencji lacinskich obie formy :>
to uzywaj tej bardziej dzwiecznej

czasownik idzie zawsze na koniec zdania
Cytat:to uzywaj tej bardziej dzwiecznej
Nie ma sprawy.
Cytat:czasownik idzie zawsze na koniec zdania
Powiedz to autorom slownika.
ReTuRn napisał(a):To zle sadzisz. JAko pozbawiony argumentow krzykacz zaslugujesz, by zgnic.
Zanim zgnije nasikam na twoje scierwo.
ReTuRn napisał(a):Cytat:to uzywaj tej bardziej dzwiecznej
Nie ma sprawy.
Cytat:czasownik idzie zawsze na koniec zdania
Powiedz to autorom slownika.
ogolnie to najlepsze slowniki to sa Plezi

ja bym wogole proponowal panowie pojsc na pivo i omowic te sprawy, albo sie pozabijac- bedzie smieszniej

Raczej nie pozabijac, gdyz co najwyzej LCF legnie u mych stop w kaluzy krwi :>
to śmieszne, że masz podpis z tekstu utworu zespołu, który szcza na judeochrześcijańskie konfabulacje i dziarsko sławi imię Tego Który Uderza!!!
Bo akurat wieksza czesc ich utworow jest sluszna :]
ReTuRn napisał(a):Bo akurat wieksza czesc ich utworow jest sluszna :]
,
tak jak i większa część (neo)pogańskiego Weltanschauung

Wracając do tematu Ameryki, jej głupoty, i tego jak traktuje Polskę:
Ktoś kiedyś powiedział:
Cytat:Kto jest większym głupcem? Głupiec, czy ten, kto go naśladuje?
hamerykanów zaorać, kraj zostawić bo jest piękny ( i nie mam tu na myśli miast, ale parki narodowe)
W ogóle mentalność tych ludzi mnie dobija

miałam okazję poznać dwoch amerykanów. Jak bracia... a braćmi nie byli. Infantylizm w najbardziej negatywnej odmianie do kwadratu. Byli to akurat tzw spikerzy, lekcje angielskiego nam prowadzili. Te zajęcia były śmieszne, u nas takie zabawy jakie oni stosują u studentów to w przedszkolu mają rację bytu. W podstawówce już wstyd.
Poza tym to potomkowie morderców, gwałcicieli i innych z kolonii karnych. W większości

.
I wyrżnęli prawowitych mieszkańców. Na pohybel skur*synom.
a co do cycatów o historii

Historia ma zwyczaj zmieniać ludzi, którzy myślą, że ją zmieniają. (Terry Pratchett)