05-27-2006, 09:41 PM
05-27-2006, 09:57 PM
^Ja tam nie lubie takich historyjek,nie znalazłam w niej nic,no urzekłoby choćby 0,001% części mnie.
05-28-2006, 12:59 PM
Ja jak narazie miałem okazje przeczytać:
"Nocna zmiana" - bardzo ciekawy zbiór opowiadań
"Buick 8" - niezbyt mi sie podobała ta książka.
"Langoliery"
"Smętarz dla zwierzaków" - obecnie jestem w trakcie czytania i jak narazie jest najlepsza
"Nocna zmiana" - bardzo ciekawy zbiór opowiadań

"Buick 8" - niezbyt mi sie podobała ta książka.
"Langoliery"
"Smętarz dla zwierzaków" - obecnie jestem w trakcie czytania i jak narazie jest najlepsza

05-28-2006, 05:07 PM
R_amze_S napisał(a):-Rene- napisał(a):A mnei tak.I film ,i ksiązka.sabczax napisał(a):podobala mi się 'carrie'A mnie nie.
rzecz gustu

05-28-2006, 07:01 PM
a ja właśnie będę czytać ostatni tom cyklu Mroczna Wieża. Robi wrażenie, są oczywiście fragmenty, które mi się nie podobaja (chodzi mi o ten tom, gdzie była opowiastka o miłości Rolanda, i zajęło to większość tomu), bo reszta jest niesamowita 

07-13-2006, 11:11 PM
mój ulubiony autor 
Christine rządzi!

Christine rządzi!

07-14-2006, 07:15 PM
-Rene- napisał(a):sabczax napisał(a):podobala mi się 'carrie'A mnie nie.
Mnie też nie. Końcówkę czytałem już "na siłę" dla zwykłego "obowiązku", bo co to za czytanie książki "do połowy". Pozatym wogóle nie odpowiada mi styl Kinga i snute przez Niego opowiastki.
07-14-2006, 08:28 PM
MaFFej napisał(a):Mnie też nie. Końcówkę czytałem już "na siłę" dla zwykłego "obowiązku", bo co to za czytanie książki "do połowy". Pozatym wogóle nie odpowiada mi styl Kinga i snute przez Niego opowiastki.
![[Obrazek: 1.jpg]](http://www.fakt.pl/img/201/1.jpg)
07-14-2006, 08:36 PM
W powieściach Kinga faktycznie czasami trafiają się dłuzyzny.Dlatego wolę Koontza.
07-14-2006, 08:45 PM
-Rene- napisał(a):.
Dzięki kochana... akurat mi się kończy

08-21-2006, 02:43 PM
W sumie dopiero niedawno się zaznajomiłem z twórczością tego pana, jak narazie przeczytałem:
- Stukostrachy - fajne, choć nieco naiwne
- Bastion(w tej pełnej, 1,5 tys stronnicowej wersji) - fajnie się rozwija(przez jakieś 1200 stron
) ale zakończenie nieco rozczarowuje.
- Stukostrachy - fajne, choć nieco naiwne
- Bastion(w tej pełnej, 1,5 tys stronnicowej wersji) - fajnie się rozwija(przez jakieś 1200 stron

08-31-2006, 06:39 PM
Niedawno przeczytałem I tom Christine ...no i pomomo mojego zaciekawienia drugiego tomu nie ma :p w księgarni.Teraz czytam "Jasność"..na początku trochę nudnawe ,ale się rozkręca..no i wszystkie tomy w jednym 8) ...czytał ktoś ??
09-27-2006, 12:06 AM
:] Braciak przez wakacje musial czytac "Long Walk" do szkoly. Widzialem tu tlumaczenie "Wielki Marsz" ale bardziej bym to nazwal "Dlugi Marsz". Nie wiem jak w Polsce jest tlumaczenie.
11-12-2006, 03:58 PM
Przeczytalem:
,,Misery"
,,Uciekinier"
,,carrie"
,,Buick 8"
Misery...mhm... + klimatyczna muzyka..+ pozne nocne pory= eee?
,,Misery"
,,Uciekinier"
,,carrie"
,,Buick 8"
Misery...mhm... + klimatyczna muzyka..+ pozne nocne pory= eee?
01-31-2007, 03:23 PM
Nie da się ukryć, że powieści Kinga nie wszystkim się mogą podobać, a zwłaszcza tzw. realistom. Ja go cenię za niesamowity kunszt pisarski, wielowątkowość jego powieści, za ironię i wiedzę. Poza tym myślę, że ten facet naprawdę kocha to czym się zajmuje, a to przede wszystkim jest najważniejsze - pokazuje światu, że bawiąc się jak 3-latek można z tego wyżyć. Że trzeba realizować swoją pasję.
Do tej pory przeczytałam:
"Buick 8"
"Carrie"
"Gra Geralda"
"Desperacja"
"Stukostrachy"
"Cujo"
"Łowca snów"
"To"
"Cmętarz zwieżąt"
"Chudszy"
"Marzenia i koszmary"