Blood napisał(a):'Skazani na...' (i moze tu ktos dokonczy. bo ja niestety nie pamietam jak sie pisze
), ale tak jakos nie doczytalam... No i moze ze dwa czy trzy krotkie opowiadania.
Pisze sie"Skazani na Shawshank"
Dziekuje... juz zapamietuje

Jezeli chodzi o literature to moja dziewczyna przeczytala kilka jego powiesci i opowiadan.Widzielismy prawie wszystkie ekranizacje jego powiesci/opowiadan. Tworczosc Stephena Kinga to jedno z naszych wspolnych hobby
Jezeli chodzi o literature to mojej dziewczynce przypadla do gustu "Gra Geralda" a jezeli chodzi o ekranizacje to moim zdaniem najlepszy jest "Smetarz dla Zwierzakow" chociaz reszta tez jest niczego sobie

Jestem w trakcie czytania Christine.
Przeczytałem już:
-Carrie
-Miasteczko Salem
-Lśnienie
-Wielki Marsz
-Podpalaczka
-Cujo
-Smętarz dla zwieżąt
-To
-Oczy smoka
-Misery
-Buick 8
Koleś szybciej pisze niż ja czytam

Oh ... King potrafi stworzyc swietny klimat w swoich ksiazkach. Opisuje postaci tak szczegolowo , ze w koncu zaczynamy zyc ich zyciem... ktore zazwyczaj staje sie koszmarem (jak w Mrocznej Polowie , ktora jest niedoceniana przez czytelnikow

).
aha.. wspominalem juz , ze czytam To - i mi sie to To bardzo podoba.
z całej jego twórczości na pierwszym miejscu stawiam "Christine" a dopiero później "mroczną wieże" i resztę jego pisarskiego dorobku
NIEKTÓRE POWIEŚCI TROCHĘ ZA BARDZO BAJECZKOWATE, ALE OGÓLNIE ZAJEBISTY. PRZECZYTAŁAM ZE 20 Z HAKIIEM )
Kinga kocham *za to, że czytając go można np. przegapić swój przystanek (jadąc autobusem), albo usłyszeć nad głową krzyk mamy: "wołam cię już pół godziny, co z tobą?!".
*bardzo lubię "Desperacje" i "Lśnienie".
*trzecia rzecz, za którą go kocham to scenariusz do Kingdom Hospital (remake'u duńskiej wersji).
to czego w nim nie lubię to to, że często na jakieś 600 stron książki, tak naprawdę coś zaczyna się dziać po 100, lub 200.
Przyznam wam racje King potrafi trzymać w napięciu to fakt... Jego horrory mają świetną wyobrażnie... jednak mam jedno ale np. w "Roku Wilkołaka" jest tak mało tekstu a tyle rysunków, że idzie sie wściec... CHcecie czytać a tu rysunek rysunek i koniec rozdziału
Ja przeczytałem "To", całkiem fajne, teraz przerabiam "Mroczną wieżę", wie ktoś kiedy VII tom?
Właśnie czytał ktoś cykl "Mroczna Wieża"?
Podobno najlepsze i najgłośniejsze dzieło autora. Ja sam przeczytałem dopiero "Rolanda" i przyznam że bardzo fajny. Ktoś może powiedzieć czy cykl zasługuje na miano wybitnego ? (często spotykam takie opinie w sieci)
podobala mi się 'carrie', nawet obejrzalam film, ale film, wiadomo, nie to samo co książka. kinga czytalam jeszcze 'sklepik z marzeniami', fantastyczny klimacik

, ale nie zrozumialam zakonczenia. moze on zle napisal, a moze ja zle przeczytalam (raczej to drugie xP). za 'mroczna wieze' biore sie juz pol roku i jakos tak... duzo tego ;D
sabczax napisał(a):podobala mi się 'carrie'
A mnie nie.