Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Zespoly z Azji
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
ExtremeAgression napisał(a):"Ja nie jestem 'metalowcem' dupku... tylko 'słucham metalu' "

wiec wyp*ierdalaj...

No widzę, ze w tWOIM przypadku jest dokładnie odwrotnie... heh... :?

ExtremeAgression napisał(a):gdybys ją czuł to nie uzył bys słowa wyrosłem w odniesieniu do otoczki ktora juz od poczatku lat 80tych jest jej nieodłączną cześcią.

No a ty chodzisz w glanach przy 30* upale, śpisz w trumnie, zakładasz naćwiekowany pasek nawet do kąpielówek (oczywiście czarnych Confusedhock: ), słuchasz TYLKO metalu (nawet rocka nie przystoi przecież takiemu przykładnemu metalowcowi) i pijesz co rano kubeczek krwi przed modlitwą do sZATANA...

ExtremeAgression napisał(a):"w metalu chodzi o technike" - bauahahahaha napisz ksiazkie kindermetalu jeb*any.

No jest metal gdzie technika nie jest wcale potrzebna, pewnie tylko takiego słuchasz. Jak tak bardzo prosisz o książkę to mogę ją 'for you' napisać i pojmiesz wówczas, że są wykonawcy, kótrzy nie tylko napierdalają ale mogą się poszczycić sporymi umiejętnościami...

ExtremeAgression napisał(a):...kindermetalu jeb*any.

Miło mi, że poznałem nowego kolegę 'kindermetala'... Laughing (mam wrażenie, że owym kinder-coś-tam to jesteś raczej ty, wystarczy spojrzeć tylko na twoje wypowiedzi)

ExtremeAgression napisał(a):wracaj do koscioła albo piaskownicy.

Tu cię zasmucę - do piaskownicy i kościoła nie uczęszczam od wielu już lat... Laughing

ExtremeAgression napisał(a):"mamy odmienne GUSTA... •koniec tematu•"

i z tym sie moge zgodzic.

No widzisz, można się dogadać... no to w takim razie o co tobie chodzi!?

*-------------------------*

Pozdrawiam i życzę prędkiego powrotu do zdrowia.
Cytat: Mogę polecić turecki Pentagram (znany poza Turcją jako Mezarkabul) i japoński (czy raczej japońsko-amerykański) Ritual Carnage.

i wystarczy 8)

Arion

Aeroth napisał(a):Morning Musume! Gackt aaaaaaaa :]
yeah! XD
i judy&mary XD

Scully napisał(a):X-Japan (Japonia) - ale w sumie nie potrafię tego zaszufladkować Wink nawet jak na melodic heavy zbyt słodkie...
bo to j-rock jest, nie heavy/power/thrash żaden ^^
"No a ty chodzisz w glanach przy 30* upale, śpisz w trumnie, zakładasz naćwiekowany pasek nawet do kąpielówek (oczywiście czarnych Confusedhock: ), słuchasz TYLKO metalu (nawet rocka nie przystoi przecież takiemu przykładnemu metalowcowi) i pijesz co rano kubeczek krwi przed modlitwą do sZATANA... "

w sumie to bym to pominal bo szkoda mojej uwagi ale nurtuje mnie jedno pytanie - otoz co maja glany wspolnego z metalem ? Confusedhock:

"No jest metal gdzie technika nie jest wcale potrzebna pewnie tylko takiego słuchasz."

metal sposrod innych gatunkow muzyki wyroznia ekstrema i to ona jest w nim najwazniejsza, warsztat/technika jest przewaznie jednym z mniej istotnych elementow .

"są wykonawcy, kótrzy nie tylko napierdalają ale mogą się poszczycić sporymi umiejętnościami... "

są i co z tego ? jesli muzyka jest ekstremalna a do tego dojdzie technika na wysokim poziomie to ok - jest zajebiscie.

"Miło mi, że poznałem nowego kolegę 'kindermetala'..."

na zywo bys w tym momencie dostal wpierdol, taka wada internetu .

"(mam wrażenie, że owym kinder-coś-tam to jesteś raczej ty, wystarczy spojrzeć tylko na twoje wypowiedzi)"

na moje wypowiedzi ? po twoich postach mozna wywnioskowac ze nie masz zielonego pojeca o muzyce ktorej znawce udajesz, nie znasz jej historii i najwazniejszych grup.
Sorry, ze się wpieprzam, ale tylko lekko naprostuję.

Cytat:w sumie to bym to pominal bo szkoda mojej uwagi ale nurtuje mnie jedno pytanie - otoz co maja glany wspolnego z metalem ?

Przyjęło się, ze 'metale' chodzą w glanach. JA osobiście te buty bardziej ze skinami asocjuję, ale jak kto woli.

Cytat:metal sposrod innych gatunkow muzyki wyroznia ekstrema i to ona jest w nim najwazniejsza, warsztat/technika jest przewaznie jednym z mniej istotnych elementow .

Nie spodobałaby mi się ta wypowiedź, gdyby nie:

Cytat:są i co z tego ? jesli muzyka jest ekstremalna a do tego dojdzie technika na wysokim poziomie to ok - jest zajebiscie.

co nakierowało nas na bardzo podobny tok myślenia.
ExtremeAgression napisał(a):w sumie to bym to pominal bo szkoda mojej uwagi ale nurtuje mnie jedno pytanie - otoz co maja glany wspolnego z metalem ? Confusedhock:
Fakt, glany są "metalowe" od niedawna. Dawniej chodzili w nich raczej punkowcy.

Cytat:są i co z tego ? jesli muzyka jest ekstremalna a do tego dojdzie technika na wysokim poziomie to ok - jest zajebiscie.
Najlepsze kapele łączą ciężar z technicznym graniem. Trudno zarzucić np. Morbid Angel, że grają lekko. A jednocześnie mają efektowne solówki, których miło posłuchać.
ExtremeAgression napisał(a):...otoz co maja glany wspolnego z metalem ? Confusedhock:

...

ExtremeAgression napisał(a):metal sposrod innych gatunkow muzyki wyroznia ekstrema i to ona jest w nim najwazniejsza, warsztat/technika jest przewaznie jednym z mniej istotnych elementow.

Dla mnie na równi ważnym z ekstremą... muzykę analizuję a nie pochłaniam tylko daltego, że jest cieżka... heh...

ExtremeAgression napisał(a):są i co z tego ? jesli muzyka jest ekstremalna a do tego dojdzie technika na wysokim poziomie to ok - jest zajebiscie.

No to o co k***a chodzi?

ExtremeAgression napisał(a):na zywo bys w tym momencie dostal wpierdol, taka wada internetu .

Już wiem dalczego ludzie uważają 'metalowów' za naród agresywny... tą wypowiedzią tylko zrobiłeś z siebie 'dresika' w skórze... Laughing

ExtremeAgression napisał(a):po twoich postach mozna wywnioskowac ze nie masz zielonego pojeca o muzyce ktorej znawce udajesz, nie znasz jej historii i najwazniejszych grup.

Padam na kolana panie!!! A znawcy nie udaję w odróżnieniu od ciebie... puszcząjąc teksty w stylu, że "metal to tylo napierdalanie" jedynie mu szkodzisz...

------

Ja kończę temat... przymijmy, że ty jesteś "pawdziwym i jedynym sprawiedliwym metalowcem" a ja "miłośnikiem gitarowej muzyki, w tym metalu" i będzie kwita. Nie mam zamiaru się kłócić... bo z co poniektórymi nie da się spokojnie pogadać. (dziwi mnie tylko dlaczego będąc miłośnikiem metalu, ukazujesz tę muzykę jako prostacką sieczkę gdzie liczy się tylko agresja, a fanów ciężich brzmień jako osobników skorych do bitki... heh...)
ExtremeAgression napisał(a):blablablablablabla

HALO!!! czasy Jarocina się już skończyły! przez takich git - metali jak Ty ludzie mają z nas polew, idź się utop.

A tak dla odmiany do tematu: może mi ktoś powiedzieć czy grupa Earthshaker nie pochodzi czasem z Japonii? bo dochodzą do mnie sprzeczne informacje w tym temacie.
Tomash napisał(a):...może mi ktoś powiedzieć czy grupa Earthshaker nie pochodzi czasem z Japonii? bo dochodzą do mnie sprzeczne informacje w tym temacie.

Ja znam tylko Earthshakera z Japonii (niestety nie słyszałem Ich kawałków), może i jest jakiś band o takiej samej nazwie ale z innego rejonu świata... (na początku, kiedy zespół rozpoczął grać, jego wokalistą i basistą był Minoru Niihara - no ale grupa odniosła sukces dopiero później, w innym już składzie)
to chyba chodzi nam o to samo, zapodaj se winylową składanke "Hell comes to your house"(kupisz to za kilka złotych w pierwszym lepszym antykwariacie), tam są ich dwa wałki, a oprócz tego Loudness, Exciter, Manowar, Metallica, Alaska, Hellion, Anthrax i chyba coś jeszcze...
"..."

tez tak mysle...

"Dla mnie na równi ważnym z ekstremą... muzykę analizuję a nie pochłaniam tylko daltego, że jest cieżka... heh... "

to czego szukasz w metalu - techniki ? nie lepiej odrazu jazzu/bluesa posluchac ? idac dalej twoim tokiem myslenia grupy - jak sodom, bathory, celtic frost, venom, tank, manowar itp itp. przekreslasz ze wzgledu na "braki" techniczne, co za tym idzie totalnie nie rozumiesz o co w tej muzyce chodzi i masz wypaczone jej pojecie.

"No to o co k***a chodzi?"

o to co napisałem - że jesli technika stoi na wysokim poziomie, a muzyka dalej jest ciezka, brudna, extremalna to wszystko jest wporzadku. jak nie rozumiesz tekstu czytanego wroc sie do podstawowki.

"Już wiem dalczego ludzie uważają 'metalowów' za naród agresywny... tą wypowiedzią tylko zrobiłeś z siebie 'dresika' w skórze... Laughing "

Już wiem dlaczego ludzie uważają 'wspolczesnych metalowcow' za cioty... zapomnialem prawdziwy mezczyzna a zwlaszcza metal jest jak jezus - nadstawia policzek lub spierd*ala. Honor ponad wszystko ROTFL

"padam na kolana panie"

to nie kosciol - spierd*alaj

"puszcząjąc teksty w stylu, że "metal to tylo napierdalanie" jedynie mu szkodzisz... "

nigdzie nie napisalem ze to TYLKO NAPIERDALANIE, mnie tylko smieszy ostatnio modna wsrod zwlaszcza mlodych "fanow" tej muzyki pogon.. nie za ekstrema, agresja, buntem, brudem(czyli tym co cechowalo ta muzyke od samych jej poczatkow i tym co przyciagalo do niej ludzi),a za technika czy finezja ,która w wiekszosci metalowych kapel stoi na poziomie zerowym. Od samego poczatku historii tej muzyki czyli od Black Sabbath jej glownym atutem byla cieżkość - zrozum to i wyciagnij wnioski.

"Ja kończę temat... przymijmy, że ty jesteś "pawdziwym i "jedynym sprawiedliwym metalowcem""

przyjmijmy, że jestes kretynem, który brak agrumentow i braki w wiedzy przyslania takimi gadkami.

"a ja "miłośnikiem gitarowej muzyki, w tym metalu" "

jak mozesz byc milosniekiem metalu skoro smiesza cie skorzane spodnie, które nosi co drugi metalowy muzyk ? Jak smieszy cie otoczka tej muzyki to odpowiedz sobie na pytanie: gdzie bez niej zaszedl by dajmy na to - Venom czy Manowar ?

"dziwi mnie tylko dlaczego będąc miłośnikiem metalu, ukazujesz tę muzykę jako prostacką sieczkę gdzie liczy się tylko agresja, a fanów ciężich brzmień jako osobników skorych do bitki... heh..."

widac, że masz 16 lat i nie masz zielonego pojecia o tej muzyce. Prostacka ? w oczach szarej osoby z ulicy czy katola zawsze bedzie prostacka - dla mnie to slowo wzgledne... Sieczka ? i tak ma byc - to jedno slowo pieknie oddaje zawartosc praktycznie calego Black/Death/Thrash metalu. Co do fanów - extremalna muzyka - extremalni ludzie proste. Szkoda, ze nie jezdziles 15 lat temu po koncertach, zapewne nie spotkalbys tam osobnikow skorych do bitki... MEGA ROTFL
ExtremeAgression napisał(a):"..."

tez tak mysle...

Hehe... jednak się zgadzamy... Wink

ExtremeAgression napisał(a):...idac dalej twoim tokiem myslenia grupy - jak sodom, bathory, celtic frost, venom, tank, manowar itp itp. przekreslasz ze wzgledu na "braki" techniczne, co za tym idzie totalnie nie rozumiesz o co w tej muzyce chodzi i masz wypaczone jej pojecie.

Heh..... nie o to chodzi... masz rację, że w metalu cięzar i brud jest bardzo ważny ale ja myślę bardziej o tym, że kompozycyjnie przewyższa on to co często leci w naszych radiach - od tej całej popowej sieczki (w złym tego słowa znaczeniu Wink ). Wiem, że to zabrzmi śmiesznie ale technika objawia się często choćby w solówkach... a tak swoją drogą opanować perkekcyjnie gitarę/perkę etc. nie jest tak łatwo...

ExtremeAgression napisał(a):to czego szukasz w metalu - techniki ? nie lepiej odrazu jazzu/bluesa posluchac ?

Nie, to nie jest najważniejsze. Ale widać wyraźnie, że z szeroko pojętej muzyki rozrywkowej (poza jazzem ofcoz) metal i rock wybija się przyzwoitą techniką - tego nie zaznasz w tym całym komercyjnym pitoleniu z pod znaku hh czy techniawy...

ExtremeAgression napisał(a):...jesli technika stoi na wysokim poziomie, a muzyka dalej jest ciezka, brudna, extremalna to wszystko jest wporzadku...

Heh... odkryłeś świat... jeśli znika cieżar to metal przestaje być metalem - to oczywiste...

ExtremeAgression napisał(a):Od samego poczatku historii tej muzyki czyli od Black Sabbath jej glownym atutem byla cieżkość - zrozum to i wyciagnij wnioski.

Heh... no tak... Iommi grał akordami a solówek to wcale nie było bo plątały Mu się palce na gryfie...

ExtremeAgression napisał(a):jak mozesz byc milosniekiem metalu skoro smiesza cie skorzane spodnie, które nosi co drugi metalowy muzyk ? Jak smieszy cie otoczka tej muzyki to odpowiedz sobie na pytanie: gdzie bez niej zaszedl by dajmy na to - Venom czy Manowar ?

Kto powiedział, ze mnie to denerwuje? Śmieszą mnie tylko teksty typu: mój zespół jest barzdiej "true" bo ma więcej ćwieków... etc.

ExtremeAgression napisał(a):przyjmijmy, że jestes kretynem, który brak agrumentow i braki w wiedzy przyslania takimi gadkami.

Rozmowe prowadzę tylko z tymi, z którym jest to możliwe. I z tymi, którzy potrafią rozmawiać i wysłuchać... No i dzięki za ciepłe "kretynie".

ExtremeAgression napisał(a):widac, że masz 16 lat...

Tu cie zaskoczę...

ExtremeAgression napisał(a):...zapewne nie spotkalbys tam osobnikow skorych do bitki... MEGA ROTFL

No chyba, że bym trafił na ciebie...
"masz rację, że w metalu cięzar i brud jest bardzo ważny"

fakt...

"ale ja myślę bardziej o tym, że kompozycyjnie przewyższa on to co często leci w naszych radiach - od tej całej popowej sieczki "

kolejny fakt.

"Wiem, że to zabrzmi śmiesznie ale technika objawia się często choćby w solówkach..."

i jeszcze jeden...

"a tak swoją drogą opanować perkekcyjnie gitarę/perkę etc. nie jest tak łatwo..."

opanowac perfekcyjnie jest trudno ale nie jest to konieczne w metalu.

"metal i rock wybija się przyzwoitą techniką"

ta szczegolnie punk czy black metal Wink

"tego nie zaznasz w tym całym komercyjnym pitoleniu z pod znaku hh czy techniawy..."

owszem

"jeśli znika cieżar to metal przestaje być metalem - to oczywiste..."

oczywiste, dlatego takie grupy jak np. opeth trudno nazwac metalem.

Im metal jest cięzszy i extremalny(pod kazdym wzgledem) tym lepiej (w granicach jakiegos tam dobrego smaku... jak to mawia Bobby Blitz)

"Heh... no tak... Iommi grał akordami a solówek to wcale nie było bo plątały Mu się palce na gryfie..."

czy ja napisalem, że nie bylo solowek ? napisałem, że to nie ze wzgledu na technike Black Sabbath osiagnelo status legendy, a ze wzgledu na ciezar.

"Śmieszą mnie tylko teksty typu: mój zespół jest barzdiej "true" bo ma więcej ćwieków... etc."

tak samo smieszy mnie to, że dzisiejszego "metala" trudno odroznic od szarego przechodnia na ulicy, to samo tyczy sie muzykow na scenie. Otoczka jest nieodlaczna czescia tej muzyki...

"No chyba, że bym trafił na ciebie..."

albo na inna grupke fanów ciezkich brzmien, która przed koncertem poscila by cie bez biletu i wszystkich naszywek/koszulek, które ze sobą miałes...
SOLITUDE...
...świetny band - warto przesłuchać sample zamieszczone na ich stronie. Całkiem ciekawy alternatywny heavy.

• ENCYCLOPAEDIA METALLUM o Solitude

• OFICJALNA STRONA Solitude
Przepraszam,ale to miala chyba dyskusja o zespołach z Azji:>
Stron: 1 2 3 4 5