Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Zespoly z Azji
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
hegemon88 napisał(a):Ale goscie z Loudness wygladaja jak totalne cioty (vide foty w wkladce 'Lightning Strikes'), co przeklada sie na zawartosc geja w muzyce.

Nie 'wyglądają' a 'wyglądali'. Zresztą to były lata 80te, a Loudness grało hard'n'heavy - taka była moda... swoją drogą to mnie te image drażni nieco. Ale muzyka jest kapitalna.

hegemon88 napisał(a):Zapusc metalucifer...

Nie omieszkam spróbować.
Smiesz sprzeciwiac sie zdaniu jedynego prawdziwie true czlonka forum? Zginiesz, gdy nadejdzie dzien pomsty! Big Grin
ReTuRn napisał(a):Smiesz sprzeciwiac sie zdaniu jedynego prawdziwie true czlonka forum? Zginiesz, gdy nadejdzie dzien pomsty! Big Grin

Nie inaczej! Laughing

PS: MaFFej, fajna strona Tongue
ReTuRn napisał(a):Smiesz sprzeciwiac sie zdaniu jedynego prawdziwie true czlonka forum? Zginiesz, gdy nadejdzie dzien pomsty! Big Grin

Surprised
A jednak na każdym forum są takie osobniki :? .

Tomash napisał(a):PS: MaFFej, fajna strona Tongue

Wielkie dzienx!

A co do Metalucifer (słucham akurat MP3 z oficjalnej strony)... heh... przy Loudness wysiada. Gitarzysta coś tam plumka (do stóp nie dorasta Akirze) a wokal jest dopiero pedalski Laughing . Tym bardziej te ćwieki... normalne sado-pedało-maso Big Grin . Ogólnie straszny średniak. Brzmi jak stary punk w stylu Misfits czy Joy Division (nie ujmujac tym dwóm świetnym kapelom) a nie jak Heavy Metal Angry .

Dla udokumentowania 'pedalności' Metalucifer daję tą fotkę...
[Obrazek: METALUCIFER_jpg.jpg]
Pedalskie portki, czyż nie? BTW podobne nosił jakiś czas Yamashita - basista Loudness Laughing .

Konieć ze złośliwością. Image schodzi na drugi plan jeśli muzyka jest dobra.
Twe bluznierstwa wcale nas nie ruszaja!
ICh ekstremalny wizerunke sluzy niszczeniu pozerow, nie inaczej!

Big Grin
Laughing
MaFFej napisał(a):A co do Metalucifer Tym bardziej te ćwieki... normalne sado-pedało-maso Big Grin ..

Jep sie, ćwieki to podstawa każdej true kapeli heavymetalowej, poza tym ich muzyka jest bardziej true, zawiera wiecej szatana i na dodatek jest bardziej hetero niz loudness.

A tu bardziej true fota, deptaj krzyze zapusc metalucifer

[Obrazek: j03_2.jpg]
hegemon88 napisał(a):Jep sie...

Też cię pozdrawiam Big Grin .

hegemon88 napisał(a):...ćwieki to podstawa każdej true kapeli heavymetalowej...

Chłopaki z Loudness też je noszą Rolleyes ... ehhh...

hegemon88 napisał(a):...poza tym ich muzyka jest bardziej true...

Uwielbiam takich osobników.

hegemon88 napisał(a):...na dodatek jest bardziej hetero niz loudness.

Czyli jednak jest trochę homo? Laughing

hegemon88 napisał(a):A tu bardziej true fota...

Czyli poprzednia nie była tró... co za pech... pewnie chlopaki z Metalucifer teraz płaczą po nocach i rozpaczają, ze dali się sfotografować w takich portkach Laughing .

hegemon88 napisał(a):...deptaj krzyze...

Tia... sam sie zdepnij.
wrzuć na luz, hegemon to taki nasz folklor Laughing..bardzo true folklor dodajmy Angry
ja tam osobiscie bardzo lubie muzyke z japonii...
z przemoca zakorzeniona w ich kulurze jak nikt potrafia dac z siebie wszystko jeski chdzi o muzyczna expresje...
nie trzeba przypominac ze japonska scena noise nie liczac amerykanskiej jest chyba najpreznijsza i najbardziej bezkompromisowa
free jazz to tez jak najbardziej japonska domena.
ogolnie jak najbardziej na +
japanoise of death Big Grin
a "Sigh" ktos slyszal ? Ja tylko pare mp3, ale nawet fajnie graja. Troche ciezko mi ich zaszufladkowac (BM?)po tym co przesluchalem.
A co do Metalucifer... zdanie mam o Nich ciągle podobne ale kawałek "Heavy Metal Samurai" (do zassania z oficjala zespołu) tak wbił mi się w umysł (w co wsześniej bym nie uwierzył Wink )... super numer.
"A co do Metalucifer (słucham akurat MP3 z oficjalnej strony)... heh... przy Loudness wysiada."

ROTFL ! Metalucifer miazdzy ich pod kazdym wzgledem -muzyka jest bardziej agresywna, extremalna pisza lepsze teksty i w przeciwiesntwie do tych pajacow panowie z M wygladaja jak metale.

"Gitarzysta coś tam plumka (do stóp nie dorasta Akirze) a wokal jest dopiero pedalski Laughing "

a co ma robic ? napierdalac 30 minutowe solowki ? czlowieku to metal - tu chodzi o przypierdol a nie swirowanie pawiana na gryfie...

"Tym bardziej te ćwieki... normalne sado-pedało-maso Big Grin "

zenada - pedalski to jest twoj czarny sweter i wsiowy plaszcz po kostki( po postach sugeruje ze inaczej wygladac nie mozesz), ale trudno wymagac innej opini na temat takich kapel od osoby ktora bala by sie pas z cwiekami zalozyc wychodzac z domu... zreszta jak wiekszosc dzisiejszych "metalofcuf", zrozum synek metal ma byc extremalny pod kazdym wzgledem - agresywny, diabelski, brudny i buntowniczy - jesli ci to nie odpowiada to nie masz czego szukac w tej muzyce...

"Brzmi jak stary punk "

i co w tym zlego ?

"Dla udokumentowania 'pedalności' Metalucifer daję tą fotkę...
Pedalskie portki, czyż nie? "

pedalskie portki to twoja stara nosi na glowie, modny metalowcu...

leather & spikes uber alles !
Azjatycki metal? Niewiele tego niestety słyszalem. Mogę polecić turecki Pentagram (znany poza Turcją jako Mezarkabul) i japoński (czy raczej japońsko-amerykański) Ritual Carnage.
ExtremeAgression napisał(a):Metalucifer miazdzy ich pod kazdym wzgledem -muzyka jest bardziej agresywna, extremalna...
[...]
zrozum synek metal ma byc extremalny pod kazdym wzgledem - agresywny, diabelski, brudny i buntowniczy - jesli ci to nie odpowiada to nie masz czego szukac w tej muzyce...

No tak... zapomniałem... LoL, buahahahaha...

ExtremeAgression napisał(a):....ale trudno wymagac innej opini na temat takich kapel od osoby ktora bala by sie pas z cwiekami zalozyc wychodzac z domu...

Krótko - po tym tekście wyszedłeś na dzieciaka... Ja nie jestem 'metalowcem' dupku... tylko 'słucham metalu' a z noszenia ćwieków już wyrosłem - muzyke czuje sie duszą a nie naćwiekwoanym pasem.

ExtremeAgression napisał(a):pedalskie portki to twoja stara nosi na glowie, modny metalowcu...

leather & spikes uber alles !

Laughing Laughing

ExtremeAgression napisał(a):...a co ma robic ? napierdalac 30 minutowe solowki ? czlowieku to metal - tu chodzi o przypierdol a nie swirowanie pawiana na gryfie...

Chodzi o technkię pawianie...

ExtremeAgression napisał(a):...zenada...

Dokładnie...

Wracaj do swoich tru-pagan kumpli ... :/

------

Sprawa wygląda bardzo prosto - mamy odmienne GUSTA... •koniec tematu•
"Ja nie jestem 'metalowcem' dupku... tylko 'słucham metalu' "

wiec wyp*ierdalaj...

"a z noszenia ćwieków już wyrosłem - muzyke czuje sie duszą a nie naćwiekwoanym pasem. "

gdybys ją czuł to nie uzył bys słowa wyrosłem w odniesieniu do otoczki ktora juz od poczatku lat 80tych jest jej nieodłączną cześcią.

"Chodzi o technkię pawianie..."

"w metalu chodzi o technike" - bauahahahaha napisz ksiazkie kindermetalu jeb*any.

"Wracaj do swoich tru-pagan kumpli ... :/ "

wracaj do koscioła albo piaskownicy.

"mamy odmienne GUSTA... •koniec tematu•"

i z tym sie moge zgodzic.
Stron: 1 2 3 4 5