07-07-2005, 10:33 AM
07-07-2005, 10:37 AM
lunatic asylum napisał(a):industrial rulez
powiedział co wiedział
07-07-2005, 10:40 AM
Nivo napisał(a):lunatic asylum napisał(a):industrial rulez
powiedział co wiedział
powiedział co wiedział
07-11-2005, 04:06 PM
Jakoś za dużo tutaj złośliwych userów (i niewychowanych
) ludzie, nauczcie się byc grzeczni. Nie można 'kurturarnie' porozmiawiać o zespołach, tylko np. ktoś powie że Rammstein (którego jestem fanem) jest industrialowy to drugi odpowie że 'Kupa! Nie znasz się! Nie jesteś prawdziwym fanem industrialu!' i zbeszta go z błotem (IMHO Rammstein rzeczywiście nie jest industrialem
) Niektórzy nie są obeznani w temacie powiedzą coś głupiego, ale to nie powód żeby od razu od głupków wyzywać :/
"Etwas Kultur muss sein!" - zapamiętajcie sobie...
Co do indu - ostatnio słucham sporo KMFDM (i żeby nie było od razu "co? KMFDM to industrial? Posłuchaj sobie Suicide Commando i odpisz potem haha!" to mówię, że to raczej rock-industrial czyli ten późniejszy gatunek indu) i Funker Vogt (tutaj to już raczej harsh/electro czy coś podobnego, ale myślę że klimaty industrialowe mają blisko do tego :])
Pozdrawiam grzeczniutko
misieq

"Etwas Kultur muss sein!" - zapamiętajcie sobie...
Co do indu - ostatnio słucham sporo KMFDM (i żeby nie było od razu "co? KMFDM to industrial? Posłuchaj sobie Suicide Commando i odpisz potem haha!" to mówię, że to raczej rock-industrial czyli ten późniejszy gatunek indu) i Funker Vogt (tutaj to już raczej harsh/electro czy coś podobnego, ale myślę że klimaty industrialowe mają blisko do tego :])
Pozdrawiam grzeczniutko

misieq
07-19-2005, 10:57 PM
jesli chodzi o industrial sensu stricte polecam album SPK - Leichenschrei
dobry kawal muzyki z 1982 roku
a jak ktos lubi troche mocniej to Schloss Tegal - The Grand Guignol (tak, nazwa od slynnego paryskiego teatru i taka tez muzyka
)
dobry kawal muzyki z 1982 roku
a jak ktos lubi troche mocniej to Schloss Tegal - The Grand Guignol (tak, nazwa od slynnego paryskiego teatru i taka tez muzyka

07-20-2005, 09:37 AM
Ja ostatnio zaczBem sBuchac Front Line Assembly.
07-21-2005, 11:36 AM
a ja polecam Suicide commando, Wumpscut, Das Ich i z nie wymienionych: Grendel (CP 2005
), Velvet Acid Christ i Toxic Coma (VAC i TC - ci sami wykonawcy, ale TC jest 100% niekomercyjne). W tych w ostatnich kolesie ostro jechali na kwasie i to mocno odbiło sie na ich muzyce
Trudno ich gdziekolwiek zaszufladkowac, bo raz graja pure industrial, a pozniej chamską techniawe, trip-hop itd., ale wlasnie dlatego ich kocham, bo w ich wykonaniu wszystko mi sie podoba 
OFICJALNA STRONA VAC - znajdziecie tam album TC i troche mp3 VAC, polecam jednak "kupic" inne inne albumy VAC (calling ov the dead, fun with knives), bo te na www nie sa naj z tworczosci

OFICJALNA STRONA VAC - znajdziecie tam album TC i troche mp3 VAC, polecam jednak "kupic" inne inne albumy VAC (calling ov the dead, fun with knives), bo te na www nie sa naj z tworczosci

11-01-2005, 10:15 PM
Prawdziwy industrial metal to Laibach
Lubie , ba nawet bardzo lubie Rammstein'a ale gdy mam ochote na industrial biore Laibacha
a gdy na rammsteina to rammsteina
Lubie , ba nawet bardzo lubie Rammstein'a ale gdy mam ochote na industrial biore Laibacha
a gdy na rammsteina to rammsteina

11-01-2005, 10:19 PM
bardzo sprytnie, musze przyznac
btw, co to >>laibach<<

btw, co to >>laibach<<
11-01-2005, 10:39 PM
Taki fajny zespol..
11-01-2005, 11:19 PM
domyslam sie
ale moze tak by cos wiecej?

ale moze tak by cos wiecej?
11-01-2005, 11:22 PM