Tuomasss napisał(a):metalka_justek napisał(a):vir bardzo głeboka myśl ale zresztą jakby kto nie zauważył to zgrupowania przykościelne i pielgrzymki to raczej oblegaja metale niz hh.
Dobra uwaga. Tez to zauwżyłem jak kilka miechów temu obserwowałem sobie taką jedną pielgrzymkową ekipę. Było całkiem czarno: Metallica, Iron Maiden...
To co: paradox? Świętokradztwo? A może pora żeby co niektórzy zrozumieli, że metal to nie zło wcielone i nawet w kościele zdarza mu się bywać?
Bardzo mądre słowa

Zgadzam sie z nimi...

)
Ale społeczeństwo nie chce sie zmieniać... maja tam swoje poglady i tego nikt nie moze zmienic...
Wiesz co Balthor? Wydaje mi się, że społeczeństwo jest bardziej tolerancyjne niż nam się wydaje. Tylko ta grupa, która wyzywa metali od satanistów i zła wcielonego jest cholernie głośna i zagłusza tych normalnych ludzi, którzy w czerni i ciężkiej muzie nie widzą niczego złego.
Może jestem idealistą, ale mam jeszcze trochę wiary w ludzi i ich inteligencję....
hm... to ja tak samo myśle, tyle że o "dobrych" facetach...
Oni są, jest ich wielu, tyle że ci gorsi są głosniejsi i kobiety oceniając rodzaj męski powołując się na nich a nie na tych dobrych...
no ale koniec OT... ludzie tolerancyjni są... tolerują że ziemia się kreci, słońce wschodzi... chociaż i takich ktorym to przeszkadza można by było znaleźć wielu

A ja jestem mieszanicną, pesymizmu, optymizmu, realizmu i marzycielstwa... no i romantyzmu i masochizmu... khie khie

fajna mieszanka

moja własna ideologia

Ja do mojego idealizmu, którego wiele już nie ma po tym co mis ię jakiś czas temu zdarzyło, dorzucić mogę realizm z lekkim wychyleniem na pesymizm i trochę dekadencji.
Apel do dziewczyn! "Dobrych" facetów jest więcej niż tych "złych", pamiętajcie o tym!

Straszny offtop będzie ale muszę dorzucić swoje 3 grosze...
Dziewczyny są głupie, bo mając do wyboru dwóch zawsze zdecydują się na tego, kto będzie je gorzej traktował... jak już z kimś mają za dobrze, bo są traktowane jak królowe, to się nudzą i szybko takiego anioła rzucają.
"you know it's sad but true"
taaa, zrobił nam się offtop, ale co ta

moze i sie zrobił, ale powiedizeliśmy całą prawdę...
aXe Rose znam to... to jest... smutne ze tak powiem... no ale trzeba zyc dalej...
O maj Gad to ja chyba nienormalna jestem

Jestem z chlopakiem dobre 3 lata, On jest prawie abstynentem (

), nie pali i nie przeklina. Ogolnie kochany chlopak

Smiem twierdzic ze to jednak faceci zle sobie dobieraja dziewczyny

heh to oczywiste że swiat chrześcijański tępi metal
dla nich metal to metal, bez różnic i rodzajów - to samo darcie ryja
w skandynawii metal jest kojarzony ze zjaraną szopką z krzyżem na górze, w USA często mordy i inne fajne zabawy były popełniane pod wpływem tekstów metalowych kawałków
a że w polsce starsze babcie nie jedzą i nie piją tylko dają rydzykowi to oczywistym jest to że gotowa jest na tobie zrobić egzorcyzm
to tutaj nie zmieni się
rydzyk dalej będzie pierdolić o złu w metalu, woodstocku

i wszystkim co młodzieżowe
na szczęście nasze pokolenie i to ciut starsze wie że zarówno on jest pierdlnięty jak i jego gadanie
zresztą jak można wierzyć kolesiowi który pierdoli tak ślicznie o bogu tylko po to by za chwilę zerżnął jakąś małolate i najebał się jak mały bałwanek
dlatego ja proponuję olać kościół, zarówno jako instytucję do nabijania pieniędzy jak i sferę duchową (która już jest równa 0 )
zero stresów, conajwyżej mozna się ponabijać z ich hasełek, poprawić sobie humor itp.
druga sprawa jest taka że jak ktoś nie chodzi do kościoła (w polsce) i nie wierzy w boga to o dziwo on nie jest aeistą... on jest satanistą, czasami SZatanistą, sekciarzem też może być...
Tuomasss napisał(a):To co: paradox? Świętokradztwo? A może pora żeby co niektórzy zrozumieli, że metal to nie zło wcielone i nawet w kościele zdarza mu się bywać?
I otóz to! to przecież nie od muzyki zalezy a od człowieka. a z tym metalem do hh jest tak ze my mamy przynajmniej zespół którym mozemy odpierać ataki starych babć że śpiewamy tylko o sataniźmie.-2 Tm 2,3
W mojej parafii conajmniej połowa ministrantów ma długi włosy i glany im wystają spod komży

i widzicie, a nie mówiłam że są normalni ludzie

. u nas tez było pare takich osób ale już nie ma niestety. nie ma czego oglądać

w kościele
Taaa... skoro ludzie ubierający sie na czarno to sataniści - strzeżmy się księży i zakonnic

<hahaha> pandora to jest mocne...
wiec w takim razie dobrze że uczy mnie ojciec bernardyn bo on ma strój brazowy.

Pandora napisał(a):W mojej parafii conajmniej połowa ministrantów ma długi włosy i glany im wystają spod komży 
Lepiej.. W mojej parafii jest takiz ksiadz.. o_O A pod ta kaplanska kiecka pewnie koszulka De Mysteriis Dom Sathanas..