Forum Rockmetalshop

Pełna wersja: Druga strona medalu...
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3 4 5
Tuomasss napisał(a):
metalka_justek napisał(a):vir bardzo głeboka myśl ale zresztą jakby kto nie zauważył to zgrupowania przykościelne i pielgrzymki to raczej oblegaja metale niz hh.
Dobra uwaga. Tez to zauwżyłem jak kilka miechów temu obserwowałem sobie taką jedną pielgrzymkową ekipę. Było całkiem czarno: Metallica, Iron Maiden...
To co: paradox? Świętokradztwo? A może pora żeby co niektórzy zrozumieli, że metal to nie zło wcielone i nawet w kościele zdarza mu się bywać?

Bardzo mądre słowa Smile Zgadzam sie z nimi... Smile)
Ale społeczeństwo nie chce sie zmieniać... maja tam swoje poglady i tego nikt nie moze zmienic...
Wiesz co Balthor? Wydaje mi się, że społeczeństwo jest bardziej tolerancyjne niż nam się wydaje. Tylko ta grupa, która wyzywa metali od satanistów i zła wcielonego jest cholernie głośna i zagłusza tych normalnych ludzi, którzy w czerni i ciężkiej muzie nie widzą niczego złego.
Może jestem idealistą, ale mam jeszcze trochę wiary w ludzi i ich inteligencję....
hm... to ja tak samo myśle, tyle że o "dobrych" facetach...
Oni są, jest ich wielu, tyle że ci gorsi są głosniejsi i kobiety oceniając rodzaj męski powołując się na nich a nie na tych dobrych...

no ale koniec OT... ludzie tolerancyjni są... tolerują że ziemia się kreci, słońce wschodzi... chociaż i takich ktorym to przeszkadza można by było znaleźć wielu Big Grin
A ja jestem mieszanicną, pesymizmu, optymizmu, realizmu i marzycielstwa... no i romantyzmu i masochizmu... khie khie Big Grin fajna mieszanka Big Grin moja własna ideologia Big Grin
Ja do mojego idealizmu, którego wiele już nie ma po tym co mis ię jakiś czas temu zdarzyło, dorzucić mogę realizm z lekkim wychyleniem na pesymizm i trochę dekadencji. Wink
Apel do dziewczyn! "Dobrych" facetów jest więcej niż tych "złych", pamiętajcie o tym! Big Grin
Straszny offtop będzie ale muszę dorzucić swoje 3 grosze...

Dziewczyny są głupie, bo mając do wyboru dwóch zawsze zdecydują się na tego, kto będzie je gorzej traktował... jak już z kimś mają za dobrze, bo są traktowane jak królowe, to się nudzą i szybko takiego anioła rzucają.
"you know it's sad but true"

taaa, zrobił nam się offtop, ale co ta Wink
moze i sie zrobił, ale powiedizeliśmy całą prawdę...
aXe Rose znam to... to jest... smutne ze tak powiem... no ale trzeba zyc dalej...
O maj Gad to ja chyba nienormalna jestem Wink Jestem z chlopakiem dobre 3 lata, On jest prawie abstynentem ( Crying or Very Sad ), nie pali i nie przeklina. Ogolnie kochany chlopak Tongue Smiem twierdzic ze to jednak faceci zle sobie dobieraja dziewczyny Big Grin

Anonymous

heh to oczywiste że swiat chrześcijański tępi metal
dla nich metal to metal, bez różnic i rodzajów - to samo darcie ryja
w skandynawii metal jest kojarzony ze zjaraną szopką z krzyżem na górze, w USA często mordy i inne fajne zabawy były popełniane pod wpływem tekstów metalowych kawałków
a że w polsce starsze babcie nie jedzą i nie piją tylko dają rydzykowi to oczywistym jest to że gotowa jest na tobie zrobić egzorcyzm
to tutaj nie zmieni się
rydzyk dalej będzie pierdolić o złu w metalu, woodstocku Wink i wszystkim co młodzieżowe
na szczęście nasze pokolenie i to ciut starsze wie że zarówno on jest pierdlnięty jak i jego gadanie
zresztą jak można wierzyć kolesiowi który pierdoli tak ślicznie o bogu tylko po to by za chwilę zerżnął jakąś małolate i najebał się jak mały bałwanek

dlatego ja proponuję olać kościół, zarówno jako instytucję do nabijania pieniędzy jak i sferę duchową (która już jest równa 0 )
zero stresów, conajwyżej mozna się ponabijać z ich hasełek, poprawić sobie humor itp.

druga sprawa jest taka że jak ktoś nie chodzi do kościoła (w polsce) i nie wierzy w boga to o dziwo on nie jest aeistą... on jest satanistą, czasami SZatanistą, sekciarzem też może być...
Tuomasss napisał(a):To co: paradox? Świętokradztwo? A może pora żeby co niektórzy zrozumieli, że metal to nie zło wcielone i nawet w kościele zdarza mu się bywać?
I otóz to! to przecież nie od muzyki zalezy a od człowieka. a z tym metalem do hh jest tak ze my mamy przynajmniej zespół którym mozemy odpierać ataki starych babć że śpiewamy tylko o sataniźmie.-2 Tm 2,3
W mojej parafii conajmniej połowa ministrantów ma długi włosy i glany im wystają spod komży Big Grin
i widzicie, a nie mówiłam że są normalni ludzie Wink. u nas tez było pare takich osób ale już nie ma niestety. nie ma czego oglądać Wink w kościele
Taaa... skoro ludzie ubierający sie na czarno to sataniści - strzeżmy się księży i zakonnic Wink
<hahaha> pandora to jest mocne...
wiec w takim razie dobrze że uczy mnie ojciec bernardyn bo on ma strój brazowy. Wink
Pandora napisał(a):W mojej parafii conajmniej połowa ministrantów ma długi włosy i glany im wystają spod komży Big Grin

Lepiej.. W mojej parafii jest takiz ksiadz.. o_O A pod ta kaplanska kiecka pewnie koszulka De Mysteriis Dom Sathanas.. Angry
Stron: 1 2 3 4 5