Hmmm...black metal o chrześcijańskich treściach ? Moim zdaniem takie coś nie ma prawa bytu. Growlować o miłości do Boga/Chrysusa ? Coś tu nie pasuje, nie sądzicie ?

:/ ale to już chyba nie nazywa sie black metal.
black metal to zło, szatan ble ble.... 8)
Osobiście nie lubię ani textów "szatanistycznych", ani "ave-rydzykowych"... najlepsze są o śmierci, obłąkaniu, etc. - zachowują mroczny klimat, a nie urażają niczyich uczuć czy wierzeń.
ot zgadzam się

chociaż już nie moge się odplątać od black metalu... to w sobie coś ma. Chciałem wiele razy zmienić styl muzyki na inny... no i po nieudanych próbach zostało to co jest

Gacek dla mnie to taki sam poziom jak hh. Tyle tylko ze hh jest czasem szczery, a to jest i smieszne i zalosne.
Axel- jak kogos raza to niech sobie popu slucha.
moj(e)a wina że wole death metal?

co do blacku to lubie niektóre zespoły ale nie z tymi lirykamy w stylu "Fuck Me Satan" tylko te z ukrytym sensem
Ulver - Silencing The Singing :]
Debilne podejscie.
"Nie bede na to patrzal, bo to szatany sa!"
Jak Ci nie pasuja liryki zespolu to nie zwracaj na nie uwagi. Przyjemnosc sprawa Ci muzyka i to wlasnie na niej powinienes sie skupic.
Taaaaa.... W Black Metalu (szczegolnie tró) to chyba wlasnie teksty sa najwazniejsze z tego co mi sie wydaje, a muzyka jest stosunkowo malo skomplikowana... Jak sie teksty nie podobaja to ich nie sluchaj, skup sie na czyms co nie porazi Twej estetyki. Ja uwielbiam Immortal, ale to nie jest truegrimszatanblackmetal i teksty maja wedlug mnie bardzo dobre... Black Metal bardzo silnie zwiazany jest z "religia" i radykalnie do tej sfery podchodzi. Zwyczajnie o to w tej muzyce chodzi. Ja nie akceptuje wszystkich mrocznych zespolow sceny BM bo faktycznie niektore mnie bawia swoim banalem niestety. Slucham jednak Blacku, ale bardzo wybiorczo... Nie rozumiem poszukiwan grzecznego BM jednak...
Wczoraj znajomy podał mi linka,
http://abdijah.republika.pl , wszedłem i myślałem że pierdolnę ze śmiechu, jeszcze na dodatek koleś ma gwiazdę dawida na koszulce <buahahaha>
^^łożesz kurwa!!

a nie mówiłem

hje hje
niezla polewka.koles naprawde chyba nie wie o co w blacku naprawde chodzi
hehe, tru black metal christian warriors