• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

zima tuż tuż glany włóż

Prisca napisał(a):Zajebiście, jesteś true, a ja ciĘTka w uszach (;

No pewnie ,zreszta nie tylko ja, forumowy lewak też ,ale on na dezerterze nie był Evil or Very Mad
It rained, but we cheered ...
Odpowiedz

Sobota napisał(a):No pewnie ,zreszta nie tylko ja, forumowy lewak też ,ale on na dezerterze nie był Evil or Very Mad
Noo.

Poza tym to dajcie już spokoj Prisce, niech sobie chodzi dziewczę gdzie chce i w obuwiu jakie dla niej jest najlepsze w danej sytuacji.
Idea
Odpowiedz

^
Nie broń mnie Tongue Daje rade XD A z Sobotą jakoś doszliśmy do jakiegoś tam porozumienia ;]
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

Prisca napisał(a):A z Sobotą jakoś doszliśmy do jakiegoś tam porozumienia ;]
O nie. Przez niego przemawia KelThuz i JanUsz.
Odpowiedz

^ ciekawe co na to oni sami Laughing
Odpowiedz

hey Prisca (no i może inni) pomożesz raz jeszcze?? Surprised
z treści twoich wypowiedzi wynika, że masz glany więc mam jeszcze dwa pytania co do strony praktycznej

1) jak to jest z tymi rozmiarami w glanach czy różnią się one jakoś od "normalnych" rozmiarów innych butów np. sportowego obuwia??
pytam bo słyszałem, że glany to takie buty, które raczej powinny być dopasowane właściwie, nie powinny być za duże ani tym bardziej za małe qmpel kupil 44 bo tak wynikało z tabeli, że będzie OK a jak się potem okazało były za duże

2) i odnośnie konserwacji dbania o to bo nie da się ukryć, że nie chciałbym tej kasy wywalić w błoto wydać po to by po okresie 6 miesięcy mieć z tego już tylko elementy składowe
więc z czym to się je i pije?? Wink czyli czy wystarczy tylko zwykła pasta do butów czy radzisz zainwestować w środki ochronne i konserwujące

Z góry wielkie dzięki Smile
Pozdrawiam
Odpowiedz

1) Generalnie, na twoim miejscu, nie kupowałbym glanów w necie. Bo ryzyko że będą za duże czy za małe jest spore. Jeżeli już jest to ostatecznością, to nie porównuj z rozmiarówką obuwia sportowego (z resztą przy niektórych tabelkach jest chyba podane ile cm ma podeszwa odpowiedniego rozmiaru), bo kiedy ja kupowałem, to faktycznie wyszło że jest różnica.

2)NO konserwować jak najbardziej. Moje glany to już prawie sandały, ale kilka lat w nich połaziłem. Ta super ekstra ultra wytrzymałość jest trochę przesadna, bo nie oszukumy się że nic nie jest niezniszczalne. Jak będziesz dbał (dobra pasta lub jakieś mazidło powinno wystarczyć, but to nie kurwa, pindrować się nie musi), a buty będą bez wad produkcji itd. to wytrzymają dość długo.
Odpowiedz

^ lepiej jest kupić cos galnopodobnego w jakimś military shopie moim zdaniem, kumpel miał butki z tamtąd za ok 300 i przez pare lat mu zajebiście służyły, zaś glany za 160 zł poszły sie jebać po jednej zimie.

Cho to tez nie reguła, kumpel kupił sobie kiedysglany za jakieś dosć taniakwote (160- 180 ? niepamietam już napewno mniej niż 200 stwóy możliwe ,ze nawet mniej niż 150 ) i mu słuzyły jakieś pare lat ,a inny kumplowi te same buty sie rozpadły bo kilku tygodniach ...
Odpowiedz

NO jak grasz sobie w piłencję w glanach to nic dziwnego zę się rozjebią. Moje kosztowały chyba 170zł a 5 lat potrzymały.
Odpowiedz

Headless cadaver napisał(a):1) Generalnie, na twoim miejscu, nie kupowałbym glanów w necie. Bo ryzyko że będą za duże czy za małe jest spore. Jeżeli już jest to ostatecznością, to nie porównuj z rozmiarówką obuwia sportowego (z resztą przy niektórych tabelkach jest chyba podane ile cm ma podeszwa odpowiedniego rozmiaru), bo kiedy ja kupowałem, to faktycznie wyszło że jest różnica.

2)NO konserwować jak najbardziej. Moje glany to już prawie sandały, ale kilka lat w nich połaziłem. Ta super ekstra ultra wytrzymałość jest trochę przesadna, bo nie oszukumy się że nic nie jest niezniszczalne. Jak będziesz dbał (dobra pasta lub jakieś mazidło powinno wystarczyć, but to nie kurwa, pindrować się nie musi), a buty będą bez wad produkcji itd. to wytrzymają dość długo.

O to to.
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

Headless cadaver napisał(a):NO jak grasz sobie w piłencję w glanach to nic dziwnego zę się rozjebią. Moje kosztowały chyba 170zł a 5 lat potrzymały.

raczej kwestia jak trafisz i gdzie w nich łazisz. Bo jak tylko do szlkoły czy knajpy to co innego. ale jak na koncertach robisz młyn, ogniska , wyprawy terenowe to co innego. Bo od biedy to w adidasach za 30 zł przy odpowiednim korzystaniu mozna z kilak lat pochodzić ;].
Odpowiedz

Headless cadaver wielkie dzięki
Prisca dokładnie tego się spodziewałem Big Grin a tak na serio to też dzięki
a fakt faktem że najlepsze byłyby wojacze najlepsze chyba i najtrwalsze buty wojskowe są

a i jeszcze cos Headless cadaver "but to nie kurwa, pindrować się nie musi" zajebisty tekst Angry moje nowe motto życiowe Angry
Odpowiedz

' napisał(a):a fakt faktem że najlepsze byłyby wojacze najlepsze chyba i najtrwalsze buty wojskowe są

z tym się zgodze, swojego czasu chodziłem w sarych desantach (z poczatku lat 90 ) i nie do rozjebania były (no tzn na woodzie mi troche nity odeszły ,ale do szewca z 7zł dałem by donitował i do teraz je mam ,ale jż nie chodze bo to wieś Tongue)
Odpowiedz

Ja swoje męczyłam w wakacje. Kąpałam się w nich w rzece, bo podłożem tejże rzeki były kamienie. Buty wyglądają, jak wyglądały wcześniej.

Generlanie jeśli zależy Ci tylko na wytrzymałości i uniwersalności, to kupuj. Ja ze swojej strony mogę polecić HD, bo na razie mnie nie zawiodły (chociaż mam je dopiero(?) 2 lata).
Odpowiedz

moje hd-ki po roku wyjebałem ale zapierdalałem w nich na budowie i średnio o nie dbałem Surprised
Odpowiedz