• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wiara itp. itd.

-lilith- napisał(a):Dobra, nieważne, w każdym razie zaczynam z nimi studiować Biblię. To znaczy między innymi, bo tak poza tym to mam wiele pytań/watpliwości

Chyba jakas pozerska biblie
Odpowiedz

Nie martwcie się, nie dam się im Big Grin Jak na razie, to one się zacinały, a ja ani razu, zawsze miałam jakąś mądrą odpowiedź Surprised O i muszę się pochwalić- podobno mam dużą wiedzę Big Grin
(A tak poza tym, to wiecie, one naprawde są fajne, a przyznam się, że kieeedyś mi się Świadkowie Jechowy kojarzyli właśnie z takimi chamskimi natrętami, a wcale tak nie jest [przynajmniej nie w moim przypadku] )

Edit: Krzychun, a czemu pozarską? Question
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
Odpowiedz

Bo ich biblia ma niewiele wspólnego z prawdziwym pismem świętym. A jak oni jeszcze zaczną Ci czytać zdania wyrwane z kontekstu to już wogle Rolleyes
Odpowiedz

Nightal napisał(a):Bo ich biblia ma niewiele wspólnego z prawdziwym pismem świętym. A jak oni jeszcze zaczną Ci czytać zdania wyrwane z kontekstu to już wogle Rolleyes

No nie wiem, przyznam się, że nie znam Biblii "według Katolików", ale kiedyś sobie od kogoś pożyczę i je porównam. Tylko, że oni (Świadkowie) traktują swoją Biblię jako słuszną i prawdziwą i na jej prawdziwość mają dowody. Tak samo Katolicy itd. Z resztą ja sie nie znam Surprised

A tak poza tym, to wiecie może, czy w czasach Chrystusa ludzi wieszano na krzyżach, czy na palach?? Mi się zawsze zdawało, ze na krzyżach, no ale one mówiły coś o palach, tzn. już tego takie do końca nie były pewne, to znaczy nie miały akurat dowodów itd. (A nie chce mi się sprawdzać Tongue )
"...jam jest Lilith, jam jest pierwsza z pierwszych, jam jest Asztarte, Kybele, Hekate, jam jest Rigatona, Epona, Rhiannon, Nocna Klacz, kochanka wiatru.
Czcijcie mnie w głebi serc waszych, składajcie ofiare z aktu miłosći i rozkoszy... "
Odpowiedz

To jakies debilki...nie wiem jak bylo z palami chociarz sadze ze w niektorych "srodowiskach" byly stosowane. Co do krzyzy to w tamtych czasach byla to domena rzymian, Quo Vadis sobie obejrzyjTongue

A tak wogóle to zuc to w h.j niedlugo powwiedza ze masz im zaplacic za te "lekcje"
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):To jakies debilki...nie wiem jak bylo z palami chociarz sadze ze w niektorych "srodowiskach" byly stosowane. Co do krzyzy to w tamtych czasach byla to domena rzymian, Quo Vadis sobie obejrzyjTongue

A tak wogule to zuc to w h.j niedlugo powwiedza ze masz im zaplacic za te "lekcje"

Ej no, bez przesady :? Poza tym, jeżeli będą chciały, żeby im płacić (a szczerze w to wątpie), to wtedy sobie odpuszczę, to chyba oczywiste...
Odpowiedz

Prędzej Tobie zapłacą za słuchanie ich.
Odpowiedz

Sorry nie mogę się powstrzymać: http://polibuda.superhost.pl/ftp/dziadek...wawie.mpeg

A od jechowców odrzuca mnie jedno - ich "wiara" zabrania transfuzji krwi, czyli mówiąc wprost - pozwolili by własnemu dziecku zdechnąć z czasem całkiem bzdurnego powodu, bo "Bóg tak chciał"
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Tomash napisał(a):A od jechowców odrzuca mnie jedno - ich "wiara" zabrania transfuzji krwi, czyli mówiąc wprost - pozwolili by własnemu dziecku zdechnąć z czasem całkiem bzdurnego powodu, bo "Bóg tak chciał"

Tez ogladalem ten odcinek " Na dobre i na złe" Tongue Laughing
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):
Tomash napisał(a):A od jechowców odrzuca mnie jedno - ich "wiara" zabrania transfuzji krwi, czyli mówiąc wprost - pozwolili by własnemu dziecku zdechnąć z czasem całkiem bzdurnego powodu, bo "Bóg tak chciał"

Tez ogladalem ten odcinek " Na dobre i na złe" Tongue Laughing

Nie oglądam TV(oprócz oczywiście popisów Ryśka Laughing ) ale gadałem kiedyś z sąsiadką która należy do ŚJ, tak jest naprawdę.
KelThuz napisał(a):estem pieprzonym fanatykiem ATARI, zwalczam amigowców od roku 1989. Amigowcy to plaga świata, lewica wśród komputerowców, no i oczywiście skrajne pedalstwo
Odpowiedz

Ooo, co do tej transfuzji krwi, to to rzeczywiscie jest straszne. Tego to nie jestem w stanie zrozumieć :? Ale o tym też z nimi kiedyś pogadam Wink
Odpowiedz

Krzychun napisał(a):To jakies debilki...nie wiem jak bylo z palami chociarz sadze ze w niektorych "srodowiskach" byly stosowane. Co do krzyzy to w tamtych czasach byla to domena rzymian, Quo Vadis sobie obejrzyjTongue

A tak wogule to zuc to w h.j niedlugo powwiedza ze masz im zaplacic za te "lekcje"
Quo Vadis Sienkiewicza jest przeklamane, taka mala dygresyjka Laughing
Everyday I look into the mirror
Staring back I look less familiar
I've seen all seven faces
Each one looks a lot like me
Odpowiedz

Ja czytałam pewną książke o Jechowych. To co ja przeczytałm to przerasta ludzkie pojęcie Mad To są kretyni a nie ludzie. "Bo tak chciał". Bóg też chce aby świat podążał do przodu, się rozwijał i pomagał innym ludziom. A dla nich nalepej żeby staną w miejscu albo lepiej cofną się do epoki kamienia łupanego.
chamy są wśród nas Wink gardzę wami i się śmieje z was Big Grin
Odpowiedz

Pale też były stosowane przez rzymian (ale nie można mylić tego z ukrzyżowaniem),ale ukrzyżowanie było specyficznym rodzajem śmierci zarezerwowanym dla wrogów Imperium.
Ten kto gwiazdę w locie schwyta
Sprawi dziecko mandragorze
Wie skąd diabeł wziął kopyta
Albo czemu gasną zorze
Umie słuchac syren śpiewu
Strzec się zawistników gniewu
Ten jedyny
Zna krainy
Gdzie nie znajdzie fałsz gościny
Odpowiedz

gadacie o jehowych a katolicy zabijali za nie przyjecie wiary w boga i chrystusa. gdyby nie chrzest, polski nie bylo by na mapach.
..:: TOTAL ANTY-HUMAN ASSAULT !!! ::..
Odpowiedz