• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Wiara itp. itd.

Arion napisał(a):A Dogma wymiata :> Zdanie, ze ołtarz i dom boski jest w nas i nie potrzebuje ołtarza pochodzi ze Zwojów znad Morza Martwego, oczywiście nieuznanych przez Kościół i niechętnie ujawnianych.

No tak, bo kto chodziłby wtedy do kościoła i co najważneijsze dawał datki. Żenujące.

btw. muszę obejrzeć Wink
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Odpowiedz

Prisca: dokładnie. Wtedy Kościół okazałby się jedną wielką mistyfikacją na skalę światową...

Czytałaś może Kod Leonarda da Vinci? Jeżeli nie, to polecam... Powinien Cię zainteresować Smile
Odpowiedz

Arion napisał(a):Czytałaś może Kod Leonarda da Vinci? Jeżeli nie, to polecam... Powinien Cię zainteresować Smile

Ja przeczytałam i jestem pod ogromnym wrażeniem. To mi dało wieeele do myślenia. Bardzo gorąco polecam.
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

kto jest autorem tej książki ?? i czy w bibliotece moge ją dostać ?? chętnie przeczytam SmileSmile Surprised
dziś, 14/09/2012 po blisko 8 latach, dzięki google, znowu jestem z wami Smile
Odpowiedz

Autor to Dan Brown, ale wątpię, że znajdziesz tą książkę w bibliotece, gdyż ukazała się stosunkowo niedawno, bo w 2003 roku, ale zawsze warto spróbować ;]
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Dzięki Miriam w poniedziałek pójde sie spytać a nusz bedzie hehSmileSmile
Odpowiedz

Nie ma za co ;]
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

A jeżeli nie ma w bibliotece to polecam kupić na Allegro w cenie 23zł nowa bodajże =]
Skippy™
all rights reserved

"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
Odpowiedz

oo 23 zł drogo !!! jak wszystkie madre książki drogie są jak diabli 23 zł chyba niewydam tyle bo przecież to 6 jaobli i jeszcze 2 zł na przegryche zostanie ... to mam cały prawie tydzień picia ... niewydam tyle Angry
Odpowiedz

6 jaboli na cały tydzień??
Ty to jeszcze beginner jesteś u mnie tego po 3 dniach by nie było... Angry
[Obrazek: Slayer_logo.jpg]
Odpowiedz

marian3a napisał(a):oo 23 zł drogo !!! jak wszystkie madre książki drogie są jak diabli 23 zł chyba niewydam tyle bo przecież to 6 jaobli i jeszcze 2 zł na przegryche zostanie ... to mam cały prawie tydzień picia ... niewydam tyle :twisted:

No cóż, ciekawy sposób przeliczania masz =P

Ale to co przeczytasz może okazać się bezcenne... w przyszłości =]
Skippy™
all rights reserved

"When walking in open territory, bother no one. If someone bothers you, ask him to stop. If he does not stop, destroy him..."
Odpowiedz

Slayerd napisał(a):6 jaboli na cały tydzień??
Ty to jeszcze beginner jesteś u mnie tego po 3 dniach by nie było... Angry

heh no tak 1 ranko 1 wieczorkiem i by poszło Smile

no i ja tak zawsze przeliczam jak wieksza kasa na winka hehe spoko przeliczanie a co do pezcennosci to bezcena ksiaszka zadna nie jest bo w książce są przeważnie 2-13 zdań mądrych a reszt to otoczka ... a jak są to słowa madre to sie zawsze wczesniej czy póżniej z nimi spotkam w zyciu... 8)
Odpowiedz

Dla mnie kościół porostu nie istniej, jestem anrchistą, podchodzącym pod satanizm, ale do kościoła niestey muszę chodzić, bo mi rodzice każą, a raczej tata każe bo mamy to nie obchodzi czy pujdę do kościła czy za kosciół. A co do ksiązy to nazywam ich często tak:
"Pojebana Armia w Czarnych Sutannach" albo
"Przeklęte gnoje w czrnych kieckach"
Chociaz znim przestałem wierzyć byłem nawet mnistrantem, ale to było kiedyś
Meine Ehre heisst Treue
Odpowiedz

Wierze ze cos ma nad nami jakas wieksza siłe no i to cos jest nazywane Bogiem. Ale nie zgadzam sie z wieloma zasadami i pogladami koscioła ktore wole wogole nie komentowac Confusedhock:
Odpowiedz

To co my w końcu jako ludzie mamy wierzyć. Ze mną to nie wiem jak jest. Chodze do kościoła a z drugiej strony nie wierze że np. : Mojżesz rozstąpił Może Czerwone. Przecież Biblia była tyle razy zmieniena. Chodzi mi o reinkarnacje. Może grzesze ale uważam że na początku chrześcijaństwo to była religia dla mas to był taki pic żeby ludzią sie podobało. A przecież w Polsce jest 90% katolików, a jakieś tylko 10 % to praktykujący. Tak naprawde to ludzie mogą mówić że wierzą a w głębi serca uważają że jest zupełnie inaczej. I w co wkońcu wierzyć.
Odpowiedz