09-12-2004, 08:48 PM
Warka Strong albo Kasztelan.
Ogólnie lubię te mocniejsze (a mówcie sobie,że profanacja prawdziwego piwa),np.Warka Strong,Specjal,Belfast czy najmocniejszy z nich (ale moim zdaniem bardzo smaczny) Wojak
Rhonwen napisał(a):Żubr, Tyskie i VIP
, Palma czy innego Franchiskanera... czy też tego co za rogiem stoi...
Ukraiński browar od niedawna nawet w III Najjaśniejszej do kupienia. Polecam w ramach małego eksperymentu
Cranmer napisał(a):Generalizując to dużo tych pijalnych piwek jest... no może z wyjątkiem TYSKIEGO...Tyskie sie ostatnio popsulo, ale ogolnie niezle jest, przynajmniej Ksiazece, bo Gronie to IMHO siki Weroniki.
Choć ostatnio trafiłem na Obołoń Biełyje, Pszennyje NiefiltrowanyjeUkraiński browar od niedawna nawet w III Najjaśniejszej do kupienia. Polecam w ramach małego eksperymentu
Cytat:Tyskie sie ostatnio popsulo, ale ogolnie niezle jest, przynajmniej Ksiazece, bo Gronie to IMHO siki Weroniki.
Choć z pewnością do członków
Cytat:Co do ukrainskich niefiltrowanych, to pilam i bardzo mi smakowalo, mimo iz zdazylo sie wygazowac.
)
Cranmer napisał(a):He, he, he... za VIPa to jestem pełen podziwu. Nie byłem w stanie go przetrawić mimo uprzedniego zaprawienia się czterema warkami pstrąg... Gratuluje silnej woli i samozaparciaE tam, to że piwo jest tanie i z biedronki niekoniecznie znaczy, że jest sikowate, kwestia uprzedzeń i otwarcie przyznam, że wolę VIPa od np Tatry, Żywca czy Warki
Sądzisz,że powinienem?Chyba poszukam...Tylko czy to się w naszych sklepach dostanie?
w zyciu nie zaplacilem takiej ceny za to piwo byl to dla mnie szok juz mialem oddac jej tego browara ale za bardzo mnie suszylo ale 3,45!?? paranoja
Calmwater napisał(a):Kapra? Nie,nia miałem przyjemnościHeweliusz KaperSądzisz,że powinienem?Chyba poszukam...Tylko czy to się w naszych sklepach dostanie?
. W samotności wolę wino, w dobrym towarzystwie każde piwo jest dobre
. Czy to Warka, czy Żywiec (co do którego niefajności byłam przekonana do pewnego miłego wypadu do knajpki
) czy też inne