10-31-2006, 03:40 PM
Sweterek
10-31-2006, 05:20 PM
Angel of death napisał(a):idze na tandecie se kup...
a teraz na polski
10-31-2006, 07:43 PM
Po przetłumaczeniu wyszło : "twoja stara"... A tak btw. to słyszałem opinię, że najlepsze swetry są w lumpach & ciucholandach
[)R\/M $ - THAT's ALL MY LIFE...
10-31-2006, 07:46 PM
KISIEL napisał(a):Po przetłumaczeniu wyszło : "twoja stara"... A tak btw. to słyszałem opinię, że najlepsze swetry są w lumpach & ciucholandach
No cóż to dość kontrowersyjna opinia moim zdaniem. ;]
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Niccolo Machiavelli
10-31-2006, 07:51 PM
A byłaś kiedyś w Gniewie (taka miejscowość z wypasionym zamkiem) ?
10-31-2006, 07:53 PM
KISIEL napisał(a):A byłaś kiedyś w Gniewie (taka miejscowość z wypasionym zamkiem) ?
Nie, aczkolwiek słyszę dużo o turniejach rycerskich na tymże zamku.
Nie wygrywa wielkiej batalii ten, kto poprzestanie na prostocie lwa. Trzeba być do tego na równi lwem i lisem, który wyczuwa sieć.
Niccolo Machiavelli
Niccolo Machiavelli
10-31-2006, 07:57 PM
The Stig napisał(a):Angel of death napisał(a):idze na tandecie se kup...
a teraz na polski
Idź - idź
Kup - zakup, wydaj pieniądze
se - sobie
taki - taki
na - na
Tandecie - bazar, bądź co ty masz tam w tej mieścinie....
wystarczająco po polsku czy mam archaizmami pisać?
10-31-2006, 08:16 PM
Prisca napisał(a):Heh, bywało się tam trochę...KISIEL napisał(a):A byłaś kiedyś w Gniewie (taka miejscowość z wypasionym zamkiem) ?
Nie, aczkolwiek słyszę dużo o turniejach rycerskich na tymże zamku.
Ale na uwagę zasługuje fakt, iż w Gniewie jest więcej tzw. ciucholandów niż spożywczaków 8)
10-31-2006, 08:21 PM
Angel of death napisał(a):The Stig napisał(a):Angel of death napisał(a):idze na tandecie se kup...
a teraz na polski
Idź - idź
Kup - zakup, wydaj pieniądze
se - sobie
taki - taki
na - na
Tandecie - bazar, bądź co ty masz tam w tej mieścinie....
wystarczająco po polsku czy mam archaizmami pisać?
po. 1 zmieniłaś szyk wieć sie ni wymądrzaj, po 2. nie pisze złośliwie, więc zachowaj dla mnie choc odrobine szacunku.
Generalnie staram sie unikać bazarów, a juz tym bardziej swetrów na nich kupowanych za grosze. Tandetna nitka + tandetne szycie = szmata ? scierka ? koc do spania ? sorry, ale nie skorzystam. Owszem chce długi sweterek, ale zwarty i mówiąc wprost nierozjebany - czytaj: nierozlazły i nierozciągnięty. Dlatego pytam o ten ze sklepu jaki jest....
10-31-2006, 10:17 PM
@Stig: jesli szukasz porzadnego swetra to leć do "Carry". Za bardzo przystępną cenę dostaniesz sweter, który będziesz miał dopóty, dopóki z niego nie wyrośniesz.
10-31-2006, 10:17 PM
Tak,sweter dobry,sam mam,tyle,ze golf,a co do swetrów z lumpa,to fakt są lepsze,ale pod warunkiem,że jestes anarchistycznym lewackim panko-pedałem.
10-31-2006, 10:26 PM
Flying Corpse napisał(a):anarchistycznym lewackim panko-pedałem.Nie prawica,nie liberał,nawet żaden faszysta.Kowboj CzaCza to normalny komunista.
10-31-2006, 10:40 PM
warsadal napisał(a):@Stig: jesli szukasz porzadnego swetra to leć do "Carry". Za bardzo przystępną cenę dostaniesz sweter, który będziesz miał dopóty, dopóki z niego nie wyrośniesz.
a "Carry" to ? :>
« Starszy wątek | Nowszy wątek »
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości