ReTuRn napisał(a):Within Templation? To już nawet przestaje być smieszne. BA, rekord żałości też jest już pobity.
a kto powiedział ze to ma byc smieszne ?!? to było baardzo ogólne porównanie, która miałogłownie na celu porównanie gatunku...
Holenderski The Gathering, jeden z najciekawszych zespołów z kręgu atmosferycznego rocka (a w latach 90. tzw. "gotyckiego metalu"), podpisał kontrakt licencyjny z wytwórnią Sanctuary.
Zespół zakończył nagrania swojej dziewiątej płyty studyjnej. Materiał zrealizowano w starym obiekcie sakralnym na południu Holandii w specjalnie przygotowanym studiu. Producentem został Attie Bauw, odpowiedzialny za brzmienie płyty "How To Measure A Planet?" (wydanej w 1998 roku). Wokalistka Anneke van Giersbergen przyznała: "Przygotowaliśmy, a właściwie zbudowaliśmy studio od podstaw w takim miejscu, by uzyskać wyjątkowy klimat na nowej płycie, by zrobić coś zupełnie innego i niepowtarzalnego".
Znane są już tytuły niektórych utworów:
"Shortest Day"
"Home"
"Fatigue"
"Your Troubles Are Over"
"Solace"
"The Quiet One"
"A Noise Severe"
"Alone"
Płyta, zatytułowana "Home", ukaże się 14 kwietnia. W ramach promocji albumu zespół wyruszy na trasę koncertową (33 koncerty), która potrwa, z przerwami, od 17 lutego do 23 czerwca. The Gathering zaplanował również występy na kilku letnich festiwalach w Europie.
źródło: muzyka.onet.pl
Wspaniale ;], już nie mogę się doczekać premiery. 33 koncerty... Ciekawe czy przyjadą do Polski.
ogólnie za kapelą nie przepadam ale maja jeden kawałek live "Saturnine" czy jakos tak....
Ludzie wy macie jakieś zboczenie z tym gotykiem.
Okładka faktycznie robi wrażenie. Co do utworu zapowiadającego nowy album - mnie się podoba. Anneke ciągle w znakomitej formie.
Dobry utwór, przyznam, że jestem spokojny jeśli chodzi o poziom całej płyty. To będzie na pewno coś ciekawego ; ).
Również jestem o to spokojna. Zatem do 14 kwietnia ; )