12-12-2004, 11:24 AM
Kiedyś słuchałem if_then_else, płyta bardzo spokojna i przyjemnie się jej słucha, niemniej ogólnie rzadko słucham muzyki spokojnej, bardziej tej "niepokojącej". Dziękuję na jakiś czas.
.
. Gathering z męskim wokalem było wczesniej? Trzeba bedzie spróbować... tak z ciekawości heheVlkodlak napisał(a):Moje ulubione płytki to Nighttime Birds i MandylionHow To Measure A Planet jest chyba najsłabszą płytą, choć słaba właśnie była też Always z męskim wokalem. Tzn. mi się nie podoba. Nighttime Birds jeszcze nie miałem okazji usłyszeć, a co raz więcej pochlebnych opinii słyszę. Trzeba będzie gdzieś znaleźć..
W sumie jeden z niewielu zespołów 'żeńskowokalowych' jakie lubię, zazwyczaj wolę męskie śpiewy![]()
Podoba mi się muzyka tych dwóch albumów, bo jest delikatna, zupełnie odmienna od większości zespołów. Innych albumów prawie w ogóle nie znam, How To Measure a Planet przesłuchałam raz, i zupełnie zapomniałam. A Nighttime Birds mi sie zimowo kojarzy i za to go lubię. Gathering z męskim wokalem było wczesniej? Trzeba bedzie spróbować... tak z ciekawości hehe
hock:TisH napisał(a):@ Kamael -> Dlaczego uwazasz, ze "Always" jest slaba plyta? Ja uwazam, ze jest wrecz przeciwnie, zwlaszcza jesli sie wezmie pod uwage, ze to byl debiutancki album.Nie lubię tego typu wokalu, a i muzycznie bardziej odpowiada mi późniejszy Gathering. Nie wiem, może zbyt mało słuchałem Always, HTMAP z resztą pewnie też. Może jeszcze się do nich przekonam.hock:
) Później odkryłam "In Motion" -jeden z najlepszych utworów jakie słyszałam. Teraz zbieram fundusze na "Mandylion". Mam nadzieję,że niebawem zdobędę obie płyty. Wtedy napiszę więcej.Miriam napisał(a):The Gathering... po raz pierwszy usłyszałam ich na składance Młotka (znalazł się tam utwór "Saturnine") Urzekł mnie głos Anneke. Niedawno usłyszałam fragmenty z "Souvenirs", a muzyka na niej zawarta tak mnie urzekła,że postanowiłam zamówić tą płytę(niestety są problemy z realizacją"Souvenirs" jeszcze nie znam, aczkolwiek właśnie poznałem pewną osobę, która TG też słucha i ma mi za niedługo ją podrzucić.) Później odkryłam "In Motion" -jeden z najlepszych utworów jakie słyszałam. Teraz zbieram fundusze na "Mandylion". Mam nadzieję,że niebawem zdobędę obie płyty. Wtedy napiszę więcej.
, a i inne utwory świetne.
Miriam napisał(a):Niestety, z "Souvenirs" nici, poszłam więc za radą Kamaela i zamówiłam Mandylion. Na dniach powinna trafić w moje ręceOj, muszę więc liczyć, że Ci się spodoba, bo pewnie w innym wypadku mi się oberwie ;D.
Kamael napisał(a):Miriam napisał(a):Niestety, z "Souvenirs" nici, poszłam więc za radą Kamaela i zamówiłam Mandylion. Na dniach powinna trafić w moje ręceOj, muszę więc liczyć, że Ci się spodoba, bo pewnie w innym wypadku mi się oberwie ;D.
Co prawda, zdążyłam przełuchać tylko raz, więc póki co nie mogę za wiele powiedzieć, ale jedno wiem na pewno: nie oberwiesz, wręcz przeciwnie ;DMiriam napisał(a):Świetna płytka, więc jak mogłaby Ci się nie spodobać? [powiedział z większą już pewnością w głosie ;D] Wręcz przeciwnie, czyli czeka mnie jakaś nagroda? ;>Kamael napisał(a):Miriam napisał(a):Niestety, z "Souvenirs" nici, poszłam więc za radą Kamaela i zamówiłam Mandylion. Na dniach powinna trafić w moje ręceOj, muszę więc liczyć, że Ci się spodoba, bo pewnie w innym wypadku mi się oberwie ;D.
Mam już "Mandylion"Co prawda, zdążyłam przełuchać tylko raz, więc póki co nie mogę za wiele powiedzieć, ale jedno wiem na pewno: nie oberwiesz, wręcz przeciwnie ;D
Kamael napisał(a):Miriam napisał(a):Świetna płytka, więc jak mogłaby Ci się nie spodobać? [powiedział z większą już pewnością w głosie ;D] Wręcz przeciwnie, czyli czeka mnie jakaś nagroda? ;>Kamael napisał(a):Miriam napisał(a):Niestety, z "Souvenirs" nici, poszłam więc za radą Kamaela i zamówiłam Mandylion. Na dniach powinna trafić w moje ręceOj, muszę więc liczyć, że Ci się spodoba, bo pewnie w innym wypadku mi się oberwie ;D.
Mam już "Mandylion"Co prawda, zdążyłam przełuchać tylko raz, więc póki co nie mogę za wiele powiedzieć, ale jedno wiem na pewno: nie oberwiesz, wręcz przeciwnie ;D