1.Z ta religia to ja nie wiem. Wole sie nie wypowiadac, bo nie jestem az tak gleboko w temacie, zeby sadzic, czy to prawda czy nie. Ale z tego co wiem, to narodziny 25 grudnia, to byla wybrana data przez kosciol na obchodzenie swiat bozego narodzenia, wiec nie jest wiadoma data narodzin jesusa(?). znaczy z tego co wiem. ale, ze chrzescijanstwo pochodzi z wczesniejszych religi to mozna znalesc w tym sens. chyba prawie wszystkie swieta chrzescijanskie pochodza od swiat poganskich. zbytnio nie zrozumialam o co im chodzilo z tymi innymi "jesusami". chodzilo im, ze byli tez inni zbawiciele?
2. Ten film mi sie najbardziej podobal. slabe slowo, ale chmaskie zagranie rzadu usa i zwalenie winy na arabow i tak za nimi nie przepadam, ale to jest swinstwo, robic takie cos niewinnym ludziom dla miedzy innymi ropy.noi, zeby zabic wlasnych. kurwa slamnie busz wtglada jak jakis wiesniak wyrwany z patologicznej rodziny, ktorego wiedza jest mniejsza niz srednia krajowa usa. i posadzili go na glowe panstwa i siedza tam mistrze marionetek i pociagaja za sznureczki, a busz robi to co mu powiedza, teraz chodze troche do filmu 3. ale te dwa maja ze soba duzo wspolnego. nie mowie, ze on jest z jakies patologicznej rodziny, ale nie wieze ,ze to on wszystko "wymysla". napewno sa jacys wielcy bankierzy itd ktorzy mowia mu co ma robic.
3. juz troche o nim napisalam. ale wkurwilo mnie to z chipami. kurwa za kilka lat bede chodzic z jakim cipem w dupie, gdzie hamerykanska satelita made in vietnam/china bedzie kontrolowac kiedy sram, spie, ide. jak tak pojdzie, to siwta bedzie wygladal jak w ksiazkach7filmach sci-fi! moze oni czerpiainspiracje z takich ksiazek?
i na koniec juz ,bo nie chce mi sie w sumie juz iwecej pisac, ale napisze. wiec nie wiem czy to jest tez do konca prawda, ale sadze, ze to jest straszne. ja nie chce zyc w swiecie chipow (gdzie oni te chipy wstrzepiaja) i zyc w jakies wojnie. no bo kto wie. przeciez te skurwysyny moga wysadzic co kolwiek w kazdej chwili. jesli byli zdolni zabic 3000 osob i wysadzic 3 potezne wiezowce, stacje metro, posiag(ten atak w hiszpani). nie mowie ,ze za tym stoja amerykanie, ale zapewne ci sami co za wtc. teraz placze.wiec powiem inaczej, nie amerykanie narod, ale rzad czy tez faceci za kurtyna. londyn i hiszpanie tochyba byla przykrywka zeby odciagnac uwage od rzadu usa. i zrzucic wine na arabow. ale ja juz ise nie znam i nie wiem sama. zzpewne to jakies pierdoly gadam. no coz poruszyl mnie ten film i ide spac, do budy trza isc, zeby pozniej zarabiac na rzad i wielkie banki.