Panie Schopenhauer, wykształciuchem nie jestem, bo dopiero matura przede mną, w tym roku szkolnym

Moim zdaniem Donald Tusk i Jarosław Kaczyński prezentują podobny poziom, obydwaj nawzajem się obrażają, co jest skandalicznym zachowaniem godnym przedszkolaków. Ciekawe czy podczas debaty równie będą się tak prezentować. Obydwaj się gotują, gdy pomyślą o przegranych wyborach. Moje głosowanie na PO i Tuska wynika z przekory, gdyz nie przypadły mi do gustu konserwatywne rząd PiSdy. O ile dobrze pamiętam, to za czasów władzy SLD i AWS też ludzie narzekali, że nic się nie robiło w sejmie itp, więc i przy rządach PO nie wróżę rewolucji. Bliższy mi jest jednak liberalizm niż konserwatyzm. Za rządów PiSu tacy ludzie jak Rydzyk umacniają swoją pozycję. Co do rewolucji gospodarczej to nie wierzę w jej nadejście. Jestem sceptyczny z wyrobieniem się do 2012 z tymi wszystkimi autstradami i stadjonami. Wstydu sobie narobimy, gdy Ukraina się wyrobi, a my będziemy w tyle. Niech sobie premier gada i chwali się zmniejszającym się bezrobociem, skoro Polacy masowo emigrowali, to wiadomo, że automatycznie bezrobocie spadło. Ciekawy jestem co zrobi pan Tusk, żeby Polaków przyciągnąć z powrotem, co tak zresztą gorąco obiecuje w spotach. Co do chamowatych polityków, to jest ich sporo -----> ex koalicjanci obecnie rządzącej (mam nadzieję, że do 21 X i ani dzionka dłużej) partii.