• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Violent Dirge, Cynic

Znacie VIOLENT DIRGE?? Jak dla mnie jeden z orginalniejszych zespolow polskiej sceny metalowej wogole, szkoda ,ze juz nieistnieja Crying or Very Sad A wy co o nich sadzicie??To samo pytanie jesli chodzi o CYNIC
Odpowiedz

Cynic.. Ambitny projekt.. Zaluje ze wydali tylko 1 album.. Moze gdyby wyszlo ich wiecej to bym sie przekonal do kapeli.. Mam uczulenie na death z Florydy.. =/ Jak sie okazuje nawet taki ktory daleko odszedl od swojej pierwotnej formy..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Fakt szkoda ,ze nie wydali nic procz "Focus", przynajmniej oficjalnie... mam kopie ich demowek z 89 i 91 roku.Na tej z 89 zespol gra w nieco innych klimatach niz na "Focus" - jest to bardziej tradycyjne podejscie do death metalu.Na drugim demie znajduja sie trzy kawalki z "Focus"...
Cytat:.. Mam uczulenie na death z Florydy.. =/ Jak sie okazuje nawet taki ktory daleko odszedl od swojej pierwotnej formy..

Nierozumiem... nielubisz zespolu tylko dlatego ,ze jest z danego rejonu ,a nie innego? Question
Odpowiedz

Skoczek napisał(a):Nierozumiem... nielubisz zespolu tylko dlatego ,ze jest z danego rejonu ,a nie innego? Question

Nie przepadam za florydzkim death nie dlatego iz jest z Florydy wlasnie.. Nie podchodzi mi po prostu muzyka oferowana przez kapele z tego regionu.. Chyba kazdy slyszy pewna maniere w kapelach z polwyspu? Wole szwedzki death..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

Cytat:Nie przepadam za florydzkim death nie dlatego iz jest z Florydy wlasnie.. Nie podchodzi mi po prostu muzyka oferowana przez kapele z tego regionu.. Chyba kazdy slyszy pewna maniere w kapelach z polwyspu? Wole szwedzki death..

okiSmile spoko Smile
Odpowiedz

Cynic trzeba przyznać konkretna i nietuzinkowa kapela. Jebani kombinatorzy Tongue Tongue
Członek Nieoficjalnego Fanklubu Smakowitej acz Egocentrycznej Pani Scully(w skrocie NFSaEPS).

Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Pannie Scully Sława! Sława! Sława!
Odpowiedz

cynic to piekna muza nie doceniona bo za trudna hehe jak tam sekcja pracuje! Laughing a violent dirge to kapela numero jeden w polsce jaka dotej pory powstała Wink
Odpowiedz

Cytat:cynic to piekna muza nie doceniona bo za trudna hehe jak tam sekcja pracuje! a violent dirge to kapela numero jeden w polsce jaka dotej pory powstała

Amen Tongue
Do you feel what I feel,
see what I see, hear what I
hear, there is a line you must
draw between your dream
world and reality...
Odpowiedz

Tej pierwszej nie znam, ale za to Cynic rzadzi i dzieli. Sekcja moze i pracuje, ale w ogole tego nie slychac :). I to jest wlasnie swietne. Chlopcy co chwile zmieniaja metrum z 7/4 na 3,4,5/4, a slychac ladnie zlozona muzyke, a nie jakis chaos, jak to jest w 99% kapel, ktore proboja grac 'ambitnie i eksperymentalnie' ;).
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości