• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Venom

Dziwne ze do tej pory nie zauwarzyłem nic o venomie :] a wiec co nasz brac sadzi Big Grin
Spotkałem już takich co mi strali sie wmówić że to nie black metal Tongue
Zapomniałem, że od kilku lat
Wszyscy giną jakby nigdy ich nie miało być
W stu tysiącach jednakowych miast
Giną jak psy
Odpowiedz

No bo to nie black metal.. =P Venom to Venom.. Podwaliny black/death/thrash.. =) Trza znac..
[Obrazek: avatar0cn.jpg]
Odpowiedz

black - chociażby liryki
thrash - muzyka
ale na resurrection zahaczają o nawet heavy i to im wyszło na dobre
Odpowiedz

Venom razem z Mercyful Fate zapoczątkowali gatunek dziś zwany "black metalem"; wywodzą się z tzw. pierwszej fali black metalu... BTW: "Black Metal" to równy album =]
by the grace of god almighty
and the pressures of the marketplace
the human race has civilized itself
it's a miracle

roger waters
Odpowiedz

Venom - pionierzy Black Metalu,świetna kapela i zarazem sól w oku chrześcijańskich przywódców duchowych w USA.Nie znam osoby,która na widok loga tej grupy nie miałaby mieszanych uczuć. Smile Muzycznie - połączenie nie tylko thrashu,heavy,ale i punka (!).Dla mnie Venom to mieszanka wybuchowa.Jeden z moich faworytów.
Odpowiedz

LItlle Maggot napisał(a):Dziwne ze do tej pory nie zauwarzyłem nic o venomie :] a wiec co nasz brac sadzi Big Grin
Spotkałem już takich co mi strali sie wmówić że to nie black metal Tongue

A ch*j tam, black czy srak metal, nie lubie i już Wink

Kiedyś jak miałem -naście lat to lubiłem "bo metal musi". Teraz musze co chce. Nie, nie podchodzi mi ich muza, ani stara ani nowa, nooo tam może utworek "In League with Satan" ma swój niepowtarzalny klimacik przyznam, ale tak w ogóle to nie, nie słucham.
'.' DCLXVI .'.
Odpowiedz

Uwielbiam ich, jeden z moich ulubionych zespołów (obok Metallici i Motorhead). Ogólnie z ich tekstów wolę te nie odnoszące się bezpośrednio do szatana. Mój ulubiony utwór (z tych które znam, bo w sumie kapelę odkryłem dość niedawno) to Buried Alive. Ubóstwiam te klimaty - posępne, mroczne i nieco przerażające, a nie związane z religią (poza tym sluchając tego przypomina mi się słynny Johnny bez rąk i nóg z One Metallici...). W dodatku moim zdaniem Clive Archer doskonale popisał się tu wokalnie. Warto wspomnieć też o Teacher's Pet - intro po prostu wymiata (w kontekście całego utworu i przez te załamane nuty kojarzy mi się z takim "skrzywionym, splugawionym" widokiem rzeczywistości...)

Właściwie nic dziwnego, że Venom zajął u mnie zaszczytne miejsce obok Metallici - w końcu to Venom tak naprawdę stworzył podwaliny Thrashu, a pierwszy oficjalny album tegoż gatunku (Kill 'Em All Metallici) ma w sobie wiele wpływów z twórczości Venomu.

Jak dla mnie - zespół REWELACYJNY
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Confusedhock: dokładnie, nic dodać nic ująć
Odpowiedz

Za sam album Black Metal należy im się hołd!!! Wink
...here and beyond
Odpowiedz

od niech sie zaczelo i za to powinnienen byc hołd Laughing
Odpowiedz

NIe tylko od nich Wink
Ale i tak Wyjebany klimat zapodają Laughing
Black is the night, metal we fight
Odpowiedz

Oj ile to już wódki wypiliśmy za ten Venom ...A ile jeszcze wypijemy!
Odpowiedz

Venom to animatorzy komercjalizacji black metalu i pierwszy pozerski zespol bm.
Odpowiedz

Venom to legenda, jednak z black metalem majaca niewiele wspolnego (jedyne co odnajduje to zbieznosc nazwy ich drugiego CD), "Welcome To Hell" oraz "Black Metal" to jedne z glownych inspiracji dzisiejszych jak i tych zaczynajacych dekade temu zespolow black metalowych, a imic hegemon88 najprawdopodobiej nie posiada minimum wiedzy okolomuzycznej, jezeli wyglasza tak idiotyczne stwierdzenia jak to powyzej, albo wogole nigdy Venom nie slyszal
Odpowiedz

varduum napisał(a):Venom to legenda, jednak z black metalem majaca niewiele wspolnego (jedyne co odnajduje to zbieznosc nazwy ich drugiego CD), "Welcome To Hell" oraz "Black Metal" to jedne z glownych inspiracji dzisiejszych jak i tych zaczynajacych dekade temu zespolow black metalowych, a imic hegemon88 najprawdopodobiej nie posiada minimum wiedzy okolomuzycznej, jezeli wyglasza tak idiotyczne stwierdzenia jak to powyzej, albo wogole nigdy Venom nie slyszal

Pewnie mu się myli z Vaderem, tak jak mojemu kumplowi Laughing
[Obrazek: bustersMini.jpg]
Odpowiedz

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości