- Liczba postów:
- 80
- Liczba wątków:
- 2
- Reputacja:
-
0
Vavamuffin? LUBIĘ BARDZO. Pozytywna muzyka. Aczkolwiek moja koleżanka stwierdziła, że 'za bardzo podjeżdżają pod hiphop' jak dla niej. Nie wiem, o co chodziło. Mi się podoba :P
Want excitement don't get none I go wild
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
Emma - ktoś walczyć tutaj o to musi, akurat padło na mnie ; ).
Hip hop więcej niż z reggae stara się czerpać z ragga (ostatnio w Polsce hip hopowcy próbują ragga podrabiać, ale marnie, a czasem wręcz żałośnie im to wychodzi), a Vava z ragga wiele ma wspólnego (taka pierwsza z brzegu cecha - charakterystyczny sposób "nawijania na wokalu").
- Liczba postów:
- 631
- Liczba wątków:
- 23
- Reputacja:
-
0
no dokladnie kamaelu ....
hiphop sie zaczyna raggałowy robic i przez to sie vava moze tak kojarzyc
ps.hiphop typu fisz czy paktofonika jak najbardziej kazdemu polecam
cale zycie na debecie
- Liczba postów:
- 30
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
a ja mam gdzies czy zalatuje hip-hopem czy nie zalatuje.. HH w dobrym wydaniu typu Fisz (Emma mnie uprzedzila

)nadaje sie do sluchania

i polecam wielu ludziom.. co do vavy to oni robia Ragge a nie Reggae wiec musi zaleciec troche hh ale to nie znaczy ze to zle.. puki nie beda mieli golych panienek na teledyskach to bede ich bronil.. Polecam rowniez Jamala i Marike dla troche bardziej zacnych fanow muzyki Ragga danncehall :]
pozdr.
jestem uzalezniony.... od kobiet...
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
No to ja tak offtopowo we własnym temacie, ale skoro już ogólnie o tego typu muzyce piszemy...
Twórczość Mariki mówiąc szczerze średnio przypadła mi do gustu (mam nadzieję, że się nie mylę - to ta wokalistka z Bass Medium Trinity?), Jamala znam niestety tylko jeden utwór, ale bardzo mi się spodobał, dlatego mam zamiar zaopatrzyć się w jego płytę.
- Liczba postów:
- 30
- Liczba wątków:
- 3
- Reputacja:
-
0
taa Marika jest z Bass Medium Trinity.. a Jamala polecam bo plytka jest naprawde warta przesluchania (mimo ze zalatuje hip-hopem

)
pozdr.
jestem uzalezniony.... od kobiet...
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
Nowa płyta na jesień, wcześniej wydawnictwo z remixami i dubami - bardzo fajnie, podoba mi się taki plan ;]. Szkoda tylko, że ta nowa strona dwa razy zawiesiła mi komputer, trzeci raz już tam nie wchodzę.
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
Ciekawi mnie czy na nowej płycie pojawi się ten kawałek z fragmentem "Eye Of The Tiger" w tle - nie przypomnę sobie tytułu, ale zagrali go na koncercie w Oleśnie i brzmiał zacnie. Fajnie byłoby go usłyszeć w wersji studyjnej.
- Liczba postów:
- 3,190
- Liczba wątków:
- 61
- Reputacja:
-
0
No to widzisz, szybko należy poznać Vavę lepiej ; ), bo cały debiut był na dobrym, równym poziomie.